LUOKITUS

(4.5/5)

Lyhyesti: Yksi Suomen suurimmista rahoitusalan toimijoista, Bank Norwegian on monelle Suomalaiselle tuttu rahoitusyhtiö, joka tarjoaa kilpailukykyisiä lainoja ja vuosimaksuttoman luottokortin.

Bank Norwegian AS

Korko

5,99 – 19,99%

Lainasumma

1000 – 60000€

Laina-aika

1 – 15 vuotta

Vahvuudet

 • Lainapäätös heti hakemuksen lähetettyäsi
 • Monipuoliset ja kilpailukykyiset lainat
 • Suuri kulutusluotto edullisella korolla
 • Vuosimaksuton luottokortti
 • Vakavarainen ja luotettava pankki

Kriteerit

 • Ikä vähintään 23 vuotta
 • Luottotiedot oltava kunnossa
 • Suomen kansalaisuus
t

Bank norwegian lyhyesti

Bank Norwegian on norjalainen pankki, joka perustettiin vuonna 2007. Sillä on siis jo kohtalaisen pitkä historia rahamarkkinoilla, ja se on onnistunut kasvattamaan asiakasmääräänsä vuosi vuodelta. Bank Norwegianin palvelut on suunnattu pääosin yksityisille kuluttajille.

Alkuun Bank Norwegian toimi ainoastaan Norjasta, mutta sittemmin sen toiminta-alue alkoi laajentua muuallekin Skandinaviaan. Vuonna 2013 Bank Norwegian laajensi toimintansa Ruotsiin ja sitä kautta jälleen suuren määrän uusia asiakkaita. Suomeen pankin toiminta laajeni vuoden 2015 joulukuussa. Siitä lähtien suomalaiset ovatkin löytäneet Bank Norwegianin huomattavan hyvin. Myös Tanska on päässyt nauttimaan Bank Norwegianin palveluista vuodesta 2015 lähtien.

Bank Norwegianin omistaja on Norwegian Finans Holding ASA, joka tunnetaan hyvin finanssimaailmassa. Sen luotettavuus ja hyvä imago ovat saaneet ihmiset luottamaan Bank Norwegianiin. Koska kyseessä on norjalainen pankki, se noudattaa Norjan lakeja. Pankki toimii esimerkiksi Norjan talletussuojajärjestelmän mukaisesti. Tämä tarkoittaa siis sitä, että talletussuojan taso on noin 212 000 euroa. Tässä on huomattava ero Euroopan unionin yleiseen tasoon, joka on vain 100 000 euroa.

Pankki ja lentoyhtiö eri yrityksiä

Monet sekoittavat Bank Norwegianin ja Norwegian-lentoyhtiön toisiinsa ja luulevat niiden olevan sama yhtiö. Näin ei kuitenkaan ole, vaan kyseessä on kaksi erillistä yritystä. Toki Bank Norwegianilla ja Norwegianin lentoyhtiöllä on jotakin samaa, mikä yhdistää ne toisiinsa.

Bank Norwegianin luottokortilla voi kerätä pisteitä, jotka voi käyttää esimerkiksi lentojen ostamiseen. Jos Norwegianin lennot maksaa Bank Norwegianin luottokortilla, saa siitä ylimääräisiä pisteitä. Pistejärjestelmä onkin yleisesti suosittu asiakkaiden keskuudessa.

Kuka voi hakea Bank Norwegianin lainaa?

Bank Norwegian on laittanut lainoilleen ehtoja, jotka määrittävät sen, kuka voi hakea lainaa. Tärkeintä on tietenkin se, että hakijalla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Jo yksi maksuhäiriömerkintä johtaa siihen, että lainaa ei voida myöntää. Laskujen maksamisen kanssa tulee siis olla tarkkana, sillä maksuhäiriönmerkinnät seuraavat ihmistä pitkään.

Sen lisäksi Bank Norwegian vaatii, että hakija on vähintään 23 vuotta vanha. Tällä pyritään varmistamaan se, että hakijalla on mahdollisesti jo säännöllinen työ. Säännöllinen työ ei kuitenkaan ole varsinainen ehto, sillä joskus lainan voi saada myös ilman säännöllistä työtä. Tärkeintä on kuitenkin se, että hakijan elämänhallinta ja oman talouden hallinta on hyvällä mallilla. Tosin säännöllinen työ helpottaa lainan saamisen mahdollisuuksia.

Bank Norwegian vaatii myös sen, että lainanhakija on ollut Suomen väestötietorekisterissä vähintään 36 kuukauden ajan. Aivan vasta Suomeen muuttaneet eivät siis pysty hakemaan lainaa Bank Norwegianilta. Kun vaadittu aika kuitenkin tulee täyteen, voi hakija laittaa lainahakemuksen menemään.

Sama siis lyhyesti:

 • Puhtaat luottotiedot
 • Vähintään 23 vuoden ikä
 • Suomen kansalaisuus

Bank Norwegianin tarjoamat lainat

Bank Norwegian myöntää lainoja moneen eri tarpeeseen. Lainaa voi saada nopeasti aina 1 000 eurosta 60 000 euroon asti. Bank Norwegian ei koskaan kysele, mihin lainat tullaan käyttämään, vaan asiakas saa tehdä niillä, mitä ikinä haluaa. Bank Norwegianin lainoille ei koskaan vaadita vakuuksia, eikä pankki myöskään yleensä kysy liitteitä hakemuksen tueksi. Liitteet voisivat siis olla esimerkiksi palkkakuitteja tai verotustietoja.

Lainaa haetaan suoraan Bank Norwegianin nettisivulla. Ensimmäisenä lainahakemuksessa kysytään lainan summaa. Se voi siis olla 1 000 – 60 000 euroa. Sen jälkeen lainahakemukseen merkitään hakijan henkilötiedot. Niihin kuuluvat henkilötunnus, nimi, sähköposti ja puhelinnumero. Hakemukseen voi ilmoittaa myös rinnakkaishakijan. Jos hakemuksessa on rinnakkaishakija, tulee hänenkin tietonsa merkitä hakemukseen. Henkilötietojen täyttämisen jälkeen on aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Seuraavassa vaiheessa kysytään taloutta koskevia tietoja. Siviilisääty ja asumismuoto merkitään hakemukseen. Sen lisäksi hakemuksessa kysytään kansalaisuutta, työsuhdetta sekä tuloja. Hakemukseen merkitään kuukausitulot sekä ennen veroja että verojen jälkeen. Hakemuksen viimeisimmässä vaiheessa kysytään talouden kokonaisvelkaa. Siihen liittyvät kaikki olemassa olevat velat sekä kulutusluotot. Nämä ovat tärkeässä roolissa ja kaikki mahdolliset velat ja kulutusluotot tulee merkitä hakemukseen.

Bank Norwegianin lainan voi käyttää myös lainojen yhdistämiseen joko osittain tai kokonaan. Jos jo olemassa olevat lainat yhdistää Bank Norwegianin lainalla, on lainaan tulossa monia etuja. Kun lainat yhdistää, omasta taloudesta huolehtiminen on paljon helpompaa. Näin talous pysyy kunnossa ja laskuista voi selviytyä paremmin, kun hakijan tarvitsee maksaa vain yhtä laskua kerrallaan. Yksi lasku takaa myös pienemmät kuukausikulut. Kun sinun ei tarvitse maksaa monen lainan kuukausikuluja ja korkoja, säästät sievoisen summan rahaa.

Kun kaikki tarpeelliset tiedot on täytetty, on hakemus valmis lähetettäväksi. Hakemuksen lähettäjän tulee tunnistautua verkkopankkitunnuksillaan. Bank Norwegian toimii yhteistyössä kaikkien suomalaisten pankkien kanssa, joten tunnistautua voi ihan kaikkien pankkien tunnuksilla. Kun hakemus on lähetetty, saa päätöksen yleensä muutaman minuutin kuluessa. Bank Norwegian tekee automaattisen luottotarkastuksen ja selvittää, että henkilön luottotiedot ovat kunnossa.

 

Bank Norwegianin lainojen korot ja kulut

Bank Norwegian tunnetaan kohtalaisista koroista ja kuluista. Lainan korko on aina kuitenkin henkilökohtainen, eikä tarkkaa korkoa voi tietää ennen lainahakemuksen lähettämistä. Bank Norwegianin lainojen korot vaihtelevat 5,99 % aina 19,99 %. Lopullinen korko määräytyy henkilökohtaisten tietojen ja luottokartoituksen jälkeen. Hakijan ei kuitenkaan kannata kiinnittää huomiota ainoastaan viitekorkoon, vaan lainan edullisuus riippuu siitä, mikä on lainan todellinen vuosikorko.

Bank Norwegianin lainoilla on muitakin kuluja kuin pelkät korot. Muihin kuluihin kuuluvat esimerkiksi lainan perustamismaksu sekä tilinhoitomaksu, joka lisätään laskuun joka kuukausi. Lainan perustamismaksu peritään uudelta asiakkaalta vain kerran. Se on 90 euron suuruinen ja se lisätään automaattisesti lainasummaan. Sen lisäksi lainan kuukausittain maksettava tilinhoitomaksu on viiden euron suuruinen.

Bank Norwegian Luottokortti

Bank Norwegianilta voi hakea luottokortin, jossa voi olla jopa 10 000 euron luottoraja. Luottokortilla ei myöskään ole vuosimaksua, joten se on siinäkin mielessä erittäin käytännöllinen ja edullinen luottokortti. Se sopii hyvin matkustamiseen kuin ihan arkeen. Bank Norwegianin luottokortin voi yhdistää Norwegianin Reward-tiliin, jolloin lennoista voi saada bonuspisteitä tai vaihtoehtoisesti lentoja voi maksaa Bank Norwegianin bonuspisteillä. Kun lennot tapahtuvat Norwegianin koneilla, saa bonusta jopa 10 % asti. Kaikista muista ostoksista saa bonuspisteitä 1 % verran aina 10 000 euroon asti. Sen jälkeen bonusprosentti on 0,5 %.

Kaiken tämän lisäksi Bank Norwegianin luottokortti tarjoaa paljon muitakin etuja. Kun sillä tekee ostoksia niin Suomessa kuin ulkomailla, ei luottokortin haltijan tarvitse maksaa ylimääräisiä kuluja. Luottokorttilaskulle saa myöskin jopa 45 päivää maksuaikaa. Luottokortilla voi siis hyvin tehdä suurempiakin ostoksilla, sillä ne voi maksaa takaisin maksamalla joko laskun minimisumman, koko loppusumman kerralla tai sitten jotakin siltä väliltä.

Bank Norwegianin luottokortin hyviin ominaisuuksiin kuuluu se, että siihen kuuluu matkavakuutus. Esimerkiksi kaikki Bank Norwegianilla maksetut lennot ovat automaattisesti vakuutettuja. Jos jotakin tapahtuu, eikä matkalle pääsekään lähtemään, matkavakuutus korvaa lentojen hinnan. Matkavakuutus on siis kokonaan ilmainen. Se tulee automaattisesti kortin mukana ja suojaa kortin omistajan.

Kuka voi hakea luottokorttia?

Luottokortin hakemiseen pätevät samat ehdot kuin lainan hakemiseen. Luottokorttia ei voida myöntää, mikäli henkilön luottotiedot eivät ole kunnossa. Maksuhäiriömerkintä onkin yleisin syy sille, miksi luottokorttia ei ole voitu myöntää hakijalle. Kun maksuhäiriömerkinnät poistuvat, voi luottokorttia hakea kuitenkin hyvillä mielin.

Luottokortin hakijan tulee olla täysi-ikäinen henkilö, joka on asunut Suomessa ja ollut Suomen väestörekisterissä viimeisten 36 kuukauden ajan. Henkilön tulee pystyä tunnistautumaan pankkitunnuksilla, joten hakijalla on oltava pankkitili suomalaisessa pankissa. Tunnistautua voi kaikkien suomalaisten pankkien verkkopankkitunnuksilla.

Varsinaisia työhön tai palkkaan liittyviä rajoituksia Bank Norwegianin luottokortin kohdalla ei ole. Luottokorttia voi siis hakea, vaikka ei olisi säännöllisessä työsuhteessa tai vaikka palkka ei olisi kovin suuri. Bank Norwegian tekee luottopäätöksen hakemuksen tietoihin perustuen. Jos henkilön tulot eivät ole kovin suuret tai vakaat, voidaan luottorajaksi myöntää alhaisin luottoraja, joka on siis 1 000 euroa. Saamansa luottorajan voi tietää kuitenkin ainoastaan hakemuksen lähettämisen ja luottopäätöksen saamisen jälkeen.

Bank Norwegian lainalaskuri

Bank Norwegianin lainalaskuri on loistava apuväline silloin, kun oma lainantarve on vielä mietinnän alla. Lainalaskurin avulla voi miettiä, kuinka suuri laina on itselle sopivin. Sen avulla saa myös tietää, kuinka paljon minkäkin suuruinen laina tulee maksamaan kuukaudessa. Lainalaskuri toimii siten, että hakija etsii lainasumman, jota on ajatellut. Sen jälkeen valitaan takaisinmaksuaika ja näin pystytäänkin jo selvittämään kuukausittain maksettavan lainaerän suuruus.

Lainalaskurissa on otettu huomioon niin luottokortti kuin varsinaiset lainat. Luottokortin takaisinmaksuaika voi kuitenkin maksimissaan olla kuusi kuukautta, joten jos lainasumma on suurempi, on syytä siirtyä suoraan varsinaisten lainojen puoleen. Lainalaskurin kautta voi siirtyä hakemaan lainaa. Kun haluttu lainasumma ja takaisinmaksuerä kohtaavat, hakija voi vain klikata tuota kohtaa, jolloin eteen avautuu lainahakemus. Siihen on merkitty valmiiksi kaikki alustavat tiedot lainan suuruudesta sekä takaisinmaksuajasta. Hakijan tulee täyttää ainoastaan loput tiedot ja lähettää hakemus.

Luotettava säästötili

Bank Norwegian tarjoaa mahdollisuuden avata säästötili. Se on käytännössä joustava pankkitili, jonne voi tallettaa säästöjä joko lyhyeksi tai pitkäksi aikaa. Se ei kuitenkaan sinällään sido asiakasta mihinkään, vaan rahat voi ottaa käyttöönsä silloin, kun niin haluaa tehdä. Bank Norwegianin säästötilillä on itse asiassa yksi markkinoiden parhaimmista koroista. Korkoa aletaan maksamaan heti ensimmäisestä säästetystä eurosta lähtien ja korko on niinkin mainio kuin 0,75 %. Säästötilillä ei ole mitään kuluja, eikä minimitalletusmääriä. Sen lisäksi myöskään nostoille ei ole asetettu minimi- tai maksimisummia.

Säästötilin avaaminen onnistuu todella helposti netissä. Asiakkaan tulee vain tunnistautua millä tahansa suomalaisen pankin verkkopankkitunnuksilla. Sen jälkeen säästötilille voi alkaa tallettamaan rahaa. Sieltä voi myös ottaa rahaa aina niin halutessaan. Kun Bank Norwegian sanoo säästötilinsä toimivan joustavasti, asia on juurikin näin.

Suomalaisten kuluttajien kokemuksia

Plussat

Suomalaiset kuluttajat ovat olleet todella tyytyväisiä Bank Norwegianin lainoihin ja luottokorttiin. Varsinkin paljon matkustelevat kokevat, että Bank Norwegianin luottokortti tuo ylimääräistä turvaa maailmalla. Se myös turvaa lennot ilmaisen matkavakuutuksen voimin.

Matkuvakuutuksen suhteen suomalaiset kuluttajat ovat olleet jopa erittäin tyytyväisiä. Jos lentojen kanssa on ollut ongelmia, on Bank Norwegianin matkavakuutus korvannut rahalliset menetykset. Korvaukset maksetaan kuluttajan tilille yleensä todella nopeasti.

Myös Bank Norwegianin asiakaspalvelu ja lainan hakemisen helppous on saanut kiitosta asiakkailta. Asiakaspalvelu palvelee suomen kielellä ja siihen saa yhteyden helposti. Tämä ei ole aina itsestään selvää, sillä monet kansainväliset yritykset eivät tarjoa suomenkielistä asiakaspalvelua samaan tapaan kuin Bank Norwegian.

Lainan hakemisen helppous taas tulee esille hakemusta täytettäessä. Bank Norwegian ei vaadi vakuuksia tai liitteitä lainahakemuksen tueksi. Näin hakemuksen täyttäminen ja lähettäminen onnistuu vain muutamassa minuutissa. Se on ollut monen kuluttajan mielestä erinomainen asia. Myös päätöksen nopea saaminen on monen mieleen. Päätöksen saa siis parhaimmillaan välittömästi hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Jotkut suomalaiset ovat olleet harmissaan siitä, että Bank Norwegian ei myönnä 60 000 euroa suurempia lainoja. Vaikka 60 000 euroa toki on suuri summa, ei tuota lainaa kuitenkaan voi käyttää esimerkiksi asuntoa varten kovinkaan usein, sillä se ei ole riittävän suuri laina. Suurien lainojen saaminen on myös hankalampaa. Bank Norwegian tutkii hakemukset tarkasti ja on kriittisempi päätöksessään, mitä suurempi laina on kyseessä. Tämä on toisaalta hyvä asia sekä pankin että kuluttajan kannalta. Ei ole kuluttajan etu ottaa liian suurta lainaa, jota ei todennäköisesti pysty maksamaan takaisin ilman taloudellisia ongelmia.

Miinukset

Jotkut ovat olleet harmissaan siitä, että Bank Norwegian ei myönnä 60 000 euroa suurempia lainoja. Vaikka 60 000 euroa toki on suuri summa ja sillä voi onnistua mm. pienempien lainojen yhdistely, ei tuota lainaa kuitenkaan voi käyttää esimerkiksi asuntoa varten kovinkaan usein, sillä se ei ole riittävän suuri laina. Suurien lainojen saaminen on myös hankalampaa. Bank Norwegian tutkii hakemukset tarkasti ja on kriittisempi päätöksessään, mitä suurempi laina on kyseessä. Tämä on toisaalta hyvä asia sekä pankin että kuluttajan kannalta. Ei ole kuluttajan etu ottaa liian suurta lainaa, jota ei todennäköisesti pysty maksamaan takaisin ilman taloudellisia ongelmia.

Bank Norwegian on täysin digitaalisesti toimiva pankki, eikä sillä ole asiakaspalvelua tarjoavia konttoreita Suomessa. Vaikka heidän asiakaspalvelu on saanut paljon kiitosta, etenkin vanhempi väestö suosii fyysistä palvelua, jota tämä pankki ei tällä hetkellä tarjoa.

p

Yhteystiedot

Asiakaspalvelu:

07532 66 200 (Ma-pe: klo 11:00-17:00)

Yhteydenottolomake tästä linkistä

Osoite:

Bank Norwegian AS
Postboks 338
0101 Oslo
Norge

Bank Norwegianin suosion syy?

Bank Norwegian on onnistunut nousemaan todella suosituksi pankiksi niin Suomessa kuin muuallakin Pohjoismaissa. Suosioon ei toki ole olemassa ainoastaan yhtä syytä, vaan se on monien asioiden summa. Yksi tärkeimmistä seikoista on Bank Norwegianin luotettavuus. Koska kyseessä on suuri pankki ja pankin takaa löytyy suuri rahoitusalan toimija, on Bank Norwegianin palveluiden käyttäminen turvallista. Kuluttajat haluavat pitää rahansa turvassa, joten on selvää, että he valitsevat turvallisen vaihtoehdon.

Toisaalta myös Bank Norwegianin nopeus on innostanut kuluttajia hakemaan lainaa. Kun tavallisen kivijalkapankin lainapäätöstä voi pahimmillaan joutua odottamaan jopa viikkojen ajan, on Bank Norwegian aivan eri luokkaa. Lainapäätöksen saa välittömästi ja yleensä lainakin maksetaan tilille todella nopeasti. Tällainen laina sopii hyvin äkilliseen lainantarpeeseen, mikä lisää kiinnostuneiden kuluttajien määrää.

R

Yhteenveto

Bank Norwegian on keskittänyt toimintansa Skandinaviaan. Sillä on paljon asiakkaita Norjassa, Ruotsissa, Suomessa ja Tanskassa. Pankki on saavuttanut suuren suosion, sillä se toimii ainoastaan verkossa. Bank Norwegianilla ei siis ole varsinaisia pankkikonttoreita ja niin lainan kuin luottokortin hakeminen hoidetaan netissä. Jokainen asiakas luo oman käyttäjätilinsä pankkiin. Sen kautta voi ottaa yhteyttä asiakaspalveluun tai vaikka hakea uutta lainaa. Myös jo olemassa olevien lainojen tai luottokorttilaskun maksaminen onnistuu netissä.

Bank Norwegianin toiminta tunnetaan luotettavana ja se on hyvin vakavarainen pankki. Sen vuoksi se pystyykin kilpailemaan muiden jo pitempään markkinoilla olleiden pankkien kanssa. Se ei kuitenkaan ainakaan vielä toistaiseksi ole lähtenyt laajentamaan toimintaansa muualle maailmaan.

Usein kysyttyjä kysymyksiä Bank Norwegianin lainoista ja luottokortista

Kuka voi hakea lainaa Bank Norwegianilta?

Bank Norwegianin lainojen kriteereinä ovat: vähintään 23-vuoden ikä, Suomen kansalaisuus, sekä puhtaat luottotiedot.

Kuinka nopeasti lainatarjouksen voi saada?

Lainatarjouksen saat Bank Norwegianilta melkein aina saman päivän aikana. Ja käytännössä rahat voi saada tilille vielä samana päivänä.

Millaisia lainoja Bank Norwegian tarjoaa?

Bank Norwegianilta voi hakea vakuudetonta lainaa 1000 eurosta 60 000 euroon asti. Lainan käyttötarkoitusta Bank Norwegian ei koskaan kysy lainanhakijalta. Lainan korot vaihtelevat 5,99-19,99% välillä.

Minkä takia Bank Norwegianin luottokortti on suosittu?

Bank Norwegian tarjoaa luottokorttia, jossa on enimmillään 10 000 euron luottoraja. Erityisen luottokortista tekee sen vuosimaksuttomuus, mikä tekeekin luottokortista edullisen ja käytännöllisen valinnan monelle suomalaiselle. Luottokortin käyttämisestä saa myös bonuspisteitä, joilla voi hyödyntää itselleen ilmaisia lentoja tai alennuksia lentolippujen hinnoista Norwegianin koneilla lennettäessä.