Hyvä kaverini sai vain pari viikkoa sitten potkut eräästä maan suurimmista henkilöstö- ja rekrytointialan asiantuntijayrityksestä korona viruksen aiheuttaman laman takia. Kaveri päätti ryhtyä oman itsensä herraksi ja yksityiseksi konsultiksi. Oman liiketoiminnan perustaminen saattaa tuntua pelottavalta, koska moni on huolissaan työttömyysturvansa puolesta. Kaverini oli kuitenkin rohkea ja otti yrityslainan täältä https://yrityslainavertailut.com/ ja perusti firman. Nykypäivän suhdannevaihtelut ovat kuitenkin niin arvaamattomia, että talous saattaa pysytellä vuosikausia epävakaana. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että monet perinteisesti “varmoina” pidetyt työpaikat ovat tätä nykyä kaikkea muuta kuin varmoja ja turvallisia.

Mikäli päätät lähteä omillesi, pidä mielessä muutama seikka:

1. Keskity ydinosaamiseesi!
Pysyttele alalla, palvelussa tai tuotteessa, josta tiedät ainakin jotakin. Ole hyvä siinä, mitä teet.

2. Pysyttele kaukana Rikastu hetkessä -sivustoilta!
Niitä ei kutsuta huijaussivustoiksi turhan takia. Jos jokin sivusto lupaa kymppitonnin tuottoa ensimmäisenä päivänä, sinua mitä ilmeisimmin yritetään viilata linssiin. Jos idea tai ehdotus näyttää liian hyvältä ollakseen totta, se todennäköisesti myös on sitä.

3. Pidä lippu korkealla!
Kukaan ei halua menettää työtään, se on selvä. Ja vaikka lähdet leuka pystyssä, potkut kirpaisevat silti. Myönteisen asenteen ylläpitäminen ei ole helppoa, mutta se on äärimmäisen tärkeää.

4. Ole intohimoinen!
Liiketoiminnan aloittaminen vie rutkasti aikaa ja voimia. Mikäli intohimoa puuttuu, etkä ole valmis laittamaan itseäsi likoon 100-prosenttisesti, menestyminen on hankalaa.