Vertaile 20000 euron lainat

Tarvitsetko 20000 euron lainaa ilman vakuuksia tai takaajia? Harkitsetko auton vaihtoa tai kodin remonttia? Vai muutatko kenties uudelle paikkakunnalle uuden elämän perässä? Ennen lainan hakemista kannattaa aina varmistaa, että saat mahdollisimman edullisen lainan itsellesi. Pienetkin erot lainojen koroissa ja kuluissa vaikuttavat paljon lainan takaisinmaksusummaan kun lainan maksuaika on pitkä.

Työntulevaisuus.fi vertaili 20 000 euron lainat puolestasi. Selvitä vertailun avulla itsellesi paras laina!
Vertaa

Joskus elämä yllättää: pesukone hajoaa, autossa ilmenee katsastuksen myötä korjattavaa, asunnon lattiat pitäisi uusia, muutto täysin uuteen kaupunkiin vaatii enemmän varoja, kuin mitä pankkitililtä sillä hetkellä löytyy, tai pahimmassa tapauksessa nämä kaikki tapahtuu samalla viikolla. Toisinaan vastaan tulee myös tilanteita, joissa koko omaisuus täytyy uusia, tai opiskelut vaativat kalliit välineet tutkinnon suorittamiseen. Jos tukiverkosto puuttuu, voi tällaisina hetkinä lainaan tukeutuminen olla kannattavaa ja helpottaa elämää valtavasti.

Suomalaisessa kulttuurissa lainoja usein kuitenkin vältellään. Vaikka maksuajat ja korot olisivat maltillisia ja kaikki mahdollinen tieto olisi helposti saatavilla, tapanamme on painaa sisukkaasti eteenpäin apua pyytelemättä. Vaikka joissain tilanteissa tämä olisikin ihailtavaa, on ajattelutapamme onneksi muuttumassa, ja rahallisen tuen pyytämisestä on tulossa koko ajan ymmärrettävämpää. Eikä ihme – ovathan yhteiskunnan paineet kasvaneet, opiskelutarvikkeet kallistuneet teknologian kehityksen myötä, ja vuokrien hinnat nousseet.

20 000 euron lainojen vertailu – mitä ottaa huomioon?

Kun hakee itselleen halvinta lainaa, on tärkeää ottaa muutama eri seikka huomioon.

Laina-aika. Monet lainapalvelut tarjoavat lainaajalle minimissään yhden vuoden ja maksimissaan 15 vuoden laina-ajan.
Arvioitu kuukausierä. Mitä pienempi laina-aika, sitä suurempi tililtä kuukausittain lähtevä summa tietenkin on. Vuoden laina-ajalla 20 000 euron lainasta maksetaan kuukausittain takaisin noin 1800 euroa, korkoineen.
Kokonaiskulut. Niin kuin jo mainittu, lainaan lisätään vielä korkokulut, ja riippuen lainantarjoajasta, myös tilinhoitokulut. On hyvä tarkastaa lainan kokonaissumma ennen sen ottamista – näin vältyt yllätyksiltä!

Lainan myöntämiseen vaikuttavat seikat

  • Ikä

Kaikki lainapalvelut vaativat lainan hakijalta vähintään 18 vuoden ikää. Tämä johtuu puhtaasti Suomen laista, jonka mukaan alaikäisen ei tulisi olla mahdollista velkaantua. Suurin osa lainaajista asettaa ikärajansa kuitenkin korkeammalle, aina 25 ikävuoteen asti. Tämä perustuu iän tuomaan oletettuun kypsyyteen ja näin ollen mahdollisen korkeaan takaisinmaksutodennäköisyyteen. Osalla palveluista on myös yläikäraja, 65-75 vuotta. Nämä ikärajat ovat eduksi sekä lainan tarjoajalle että lainaajalle, vaikkakin niistä voi usein neuvotella, etenkin yläikärajan lähestyessä.

  • Vuositulot

Koska laina on maksettava jossain vaiheessa takaisin, lainapalvelut valitsevat asiakkaansa myös vuositulojen perusteella. Niiden ei tarvitse kuitenkaan olla kovinkaan korkeat – monelle palvelulle riittää, että asiakkaan pankkitilille tipahtaa noin 8000 euroa vuodessa.

  • Maksuhäiriöt

Yllämainituista syistä lainan hakijalla ei yleensä saa olla myöskään julkisia maksuhäiriömerkintöjä. On kuitenkin muutamia palveluja, jotka auttavat myös maksuhäiriömerkinnän omaavia.

  • Vakituinen osoite Suomessa

Ymmärrettävästi, suurin osa lainantarjoajista vaatii, että lainan hakijalla on vakituinen osoite Suomessa. Tämä tarkoittaa sitä, että hän on ollut kirjoilla suomalaisessa kaupungissa muutaman vuoden ajan ennen lainan hakemista, ja suunnittelee myös pysyvänsä Suomen rajojen sisäpuolella. Tähän sisältyy myös suomalaisen pankkitilin omistaminen – harva lainantarjoaja suostuu lähettämään rahojaan ulkomaalaiselle pankkitilille. Joissain tapauksissa näistä vaatimuksista voidaan kuitenkin joustaa, etenkin jos siteet Suomeen ja tulevaisuudensuunnitelmat ovat selviä kaikille osapuolille.

Usein kysyttyjä kysymyksiä 20000 euron lainoista

Mikä on paras paikka hankkia 20000 euron laina?

Lainat kannattaa aina vertailla ja helpoiten se onnistuu katsomalla parhaat lainapalvelut meidän vertailusta.

 

Kuka voi saada 20000€ lainan?

Lainan myöntämiseen vaikuttaa muun muassa ikä, vuositulot, mahdolliset maksuhäiriöt ja vakituinen osoite Suomessa. Jos olet yli 20 vuotias ja sinulla on vakituiset tulot, niin 20000 euron lainan saaminen on jopa todennäkäistä.

Kannattaako lainojen kilpailuttaminen?

Kyllä kannattaa. Voit valita meidän lainavertailuista yhden tai useamman lainasivuston, jonka kautta voit helposti kilpailuttaa parhaimillaan kymmeniä pankkeja ja rahalaitoksia.

Mitä lainoja voin yhdistää?

Yhdistelylainalla voit yhdistää mitä tahansa lainoja. Voit yhdistää edelliset lainasi hakemalla yhtä suurempaa lainaa, jolla voit maksaa kaikki edelliset lainasi pois. Käytännössä lainat voivat koskea esimerkiksi autolainaa, luottokorttivelkaa, pikavippiä, remonttilainaa, tai kulutusluottoa.