Vertaile 300 euron lainat

Tarvitsetko 300 euron pienen lainan ilman vakuuksia tai takaajia? Ennen lainan hakemista kannattaa aina varmistaa, että saat mahdollisimman edullisen lainan itsellesi. Pienetkin erot lainojen koroissa ja kuluissa vaikuttavat paljon lainan takaisinmaksusummaan kun lainan maksuaika on pitkä.

Työntulevaisuus.fi vertaili 300 euron lainat puolestasi. Selvitä vertailun avulla itsellesi paras laina!

Vertaa

Lainamarkkinat ovat Suomessa paljon vapaammat kuin vaikkapa 20 vuotta sitten. Yksi syy tälle on internetin vahva läsnäolo arjessamme. Enää lainaa hakeakseen ei tarvitse mennä fyysisesti pankin konttoriin ja sitten selvitellä paperinipun kanssa, paljonko lainaa tarvitaan, mihin ja kuka sen takaa.

Nykyaikainen lainansaannin helppous on myös syntynyt erilaisten kulutusluottojen nousun vuoksi. Kulutusluottoon ei yleensä tarvita vakuuksia ja sen saa käyttää ihan mihin itse haluaa. Tämän takia systeemi on erityisen joustava ja tavallaan lainaa voi saada ihan mihin tahansa haluaa. 300 euroa on melko pieni laina, mutta voi tulla tarpeeseen vaikkapa tiskikoneen hajottua. Pientäkin lainaa hankkiessa kannattaa pitää pää kylmänä.

300 euron lainojen vertailu

Niin kuin asioita noin yleensä, on lainojakin hyvä vertailla. Nykyaikana se on myös erittäin helppoa, sillä internetistä löytyy useampikin sivusto, joilla vertailet eri lainan myöntäjien tarjouksia ennen kuin valitset, miltä taholta lainasi otat.

Vertailusivustot ovat siitä käteviä, että niissä sinun ei tarvitse täyttää kuin vain yksi hakemus. Siihen tarvitset vain henkilötietosi, selvityksen säännöllisistä tuloistasi ja tarvitsemasi lainan määrän. Kun nämä on syötetty, klikkaat hakemuksen vain eteenpäin ja voit saada kymmeniä eri tarjouksia jo parissa minuutissa. Nyt sinun ei tarvitse muuta kuin valita itsellesi mieluisin, minkä jälkeen sivusto tekee itse lainahakemuksen puolestasi ja rahat ovat tililläsi käytännössä saman tien.

Jo pienempää, 300 euron, lainaa hakiessa kannattaa vertailla eri lainanmyöntäjiä, sillä korkojen lisäksi myös erilaiset sivukulut, kuten tilin avaus saattavat maksaa lainattavasta summasta riippuen jopa parikin kymppiä. Nämä kulut lisätään sitten takaisinmaksueriin. Vertailusivujen avullä näet yhdellä vilkaisulla, mikä on takaisinmaksueräsi suuruus 300 euron lainallesi ja mitä siihen todellisuudessa kuuluu. Vertailusivuston avulla piilokulut eivät voi jäädä piiloon!

Lainan myöntämiseen vaikuttavat seikat

    Kulutusluottojen myöntämiseen ja niiden takaisinmaksuehtoihin vaikuttaa parikin tekijää, jotka kannattaa ottaa huomioon jo mielellään ennen kuin haet lainaa. Ne vaikuttavat siihen, saatko lainaa ylipäänsä ja millaisilla ehdoilla.

    Ensinnäkin pitää varmistaa, että ikää on tarpeeksi. Kaikki luotonmyöntäjät eivät välttämättä pidä täysi-ikäisyyttä omana ikärajanaan, vaan lainan saamisen ehtona voi olla vaikkapa 21 vuoden ikä. Toiseksi lainan saamiseksi tarvitaan säännölliset tulot. Ne voivat olla palkkaa tai eläketuloa.

    Vaikka voitkin valita lainan takaisinmaksuaikataulun itse, lainan myöntäjä voi vaatia tiettyä aikaikkunaa riippuen lainan suuruudesta. Esimerkiksi 300 euron laina on sen verran pieni, että sille ei kannata edes hakea useamman vuoden takaisinmaksuaikaa. Pitkä takaisinmaksuaika vaikuttaa myös melko suoraan siihen, millaisella korolla lainaa saat.

    Kuten jo sanottu, kulutusluottojen saamiseen ei yleensä vaikuta se, mihin tarkoitukseen lainaa haet. Lainaa voi olla joissain tapauksissa helpompi saada, mikäli pystyt erittelemään lainan tarpeen. Esimerkiksi tiskikoneen korjaukseen tuppaa saada helpommin 300 euroa kuin ihan vain shoppailemiseen.