Vertaile 500 euron lainat

Tarvitsetko 500 euron pienen lainan ilman vakuuksia tai takaajia? Harkitsetko auton vaihtoa tai kodin remonttia? Vai muutatko kenties uudelle paikkakunnalle uuden elämän perässä? Ennen lainan hakemista kannattaa aina varmistaa, että saat mahdollisimman edullisen lainan itsellesi. Pienetkin erot lainojen koroissa ja kuluissa vaikuttavat paljon lainan takaisinmaksusummaan kun lainan maksuaika on pitkä.

Työntulevaisuus.fi vertaili 500 euron lainat puolestasi. Selvitä vertailun avulla itsellesi paras laina!

Vertaa

Lainamarkkinat ovat vapautuneet huikeasti viimeisen parin vuosikymmenen aikana ja kuva lainan hakemisesta on muuttunut melkoisesti. Vanhastaan kuva lainaa hakevasta henkilöstä oli se, että istuttiin pankissa neuvottelemassa tunnin tai kaksi ja liitteiksi jätettiin mappi papereita. Nykyään lainaa voi saada ihan muutamassa minuutissa ja paperien pyörittely on jäänyt historiaan.

Toinen merkittävä muutos on se, että lainaa voi nykyään hakea lähes kaikkeen kuluttamiseen, eikä sitä tarvitse eritellä lainaa hakiessa. Tällöin puhutaan kulutusluotosta tai joustoluotosta, joiden summat eivät yleensä ole kovinkaan päätä huimaavia. Esimerkiksi 500 euroa voi tulla tarpeeseen, jos ajat vähän isompaan kuoppaan ja auton rengas puhkeaa. Harvalla on napata tuo summa tuosta vain, joten joustoluotto on monelle ihan toimiva vaihtoehto.

500 euron lainojen vertailu

Kun lainalle on tarvetta, niitä kannattaa vertailla samalla tavalla kuin vaikkapa sähköjä tai vakuutuksia: itse tuote, eli tässä tapauksessa 500 euroa lainaa, ei niinkään muutu, mutta ehdot, joilla sen saa, voivat vaihdella suuresti riippuen lainaa myöntävästä tahosta.

Lainojen vertailuun on onneksi kehitetty parikin hyvää vertailusivustoa. Niissä sinun ei tarvitse muuta kuin syöttää hakemukseen henkilötietosi, selvitys säännöllisistä tuloistasi ja tarvitsemasi lainan määrä. Kun olet painanut Enteriä, saat parin minuutin päästä tarjouksen jopa parilta kymmeneltä luotonmyöntäjältä. Sinun ei tarvitse sitten kuin vain valita itsellesi se paras.

Vertailusivustojen helppous piilee siinä, että kun olet löytänyt itsellesi sopivan tarjouksen, valitset sen ja vertailusivusto tekee itse lainahakemuksen antamillasi tiedoilla puolestasi. Näin ollen saat rahat käyttöösi jopa parissa minuutissa. Vertailusivustoilla näet takaisinmaksuerissä myös lainaan sisältyvät piilokulut, kuten tilin avausmaksut, jotka lisätään aina takaisinmaksuerääsi. Vertailusivustot tuovat nämä piilokulut pois piilosta, jotta lainat olisivat aidosti vertailukelpoisia.

Lainan myöntämiseen vaikuttavat seikat

    Jo ennen, kun haet 500 euron lainaa, kannattaa pitää mielessä muutama asia, jotka vaikuttavat siihen, saatko lainaa ja millaisilla ehdoilla.

    Ensinnäkin moni luotonmyöntäjä edellyttää hakijalta esimerkiksi 20 vuoden ikää, eli pelkkä täysi-ikäisyys ei ihan riitä. Useimmiten luotonmyöntäjillä on myös yläikäraja, eli lainaa ei myönnetä esimerkiksi yli 75-vuotiaille. Lisäksi tarvitset säännölliset tulot, sillä muuten sinulla ei ole edellytyksiä lainan takaisinmaksuun. Tulot voivat olla joko palkkaa tai eläkettä; kunhan ne ovat säännölliset.

    500 euroa on sen verran pienehkö lainasumma, että sen takaisinmaksuaika on korkeintaan vain vuosi tai kaksi. Vaikka luotonmyöntäjä antaakin sinun valita lainan takaisinmaksuaikataulun melko vapaasti itse, sille asetetaan tiettyjä realistisia reunaehtoja. Luonnollisesti mitä pidemmän takaisinmaksuaikataulun valitset sitä korkeampi lainasi korko on.

    Vaikka joustoluottoihin ei yleensä vaadita selvitystä lainan käyttökohteesta, voi olla hyvä kertoa se, mikäli sellainen on, sillä se voi vaikuttaa lainan saantiin. Luotonmyöntäjä lainaa mieluiten oikeaan tarpeeseen, kuten vaikkapa puhjenneen renkaan vaihtoon, kuin ihan arkiseen kulutukseen.