Vertaile 60 000 euron lainat

Onko mielessäsi auton vaihto tai asunnon kenties asunnon remontti? Mihin tahansa tarkoitukseen lainaa tarvitsetkaan, ennen lainan ottamista on aina syytä vertailla lainoja, ja niiden kuluja saadaksesi edullisimman mahdollisimman lainan.

Työntulevaisuus.fi vertaili 60 000 euron lainat ilman vakuuksia ja takaajia puolestasi. Selvitä vertailun avulla itsellesi paras laina!
Vertaa

Lainan hakeminen on muuttunut valtavasti viimeisen vuosikymmenen aikana: suunta on ollut se, että hakuprosessit ovat yksinkertaistuneet ja haettavat määrät kasvaneet. Myös lainaa myöntäviä tahoja on yhä enemmän, kun perinteisten pankkien rinnalle ovat nousseet niin sanotut rahoituslaitokset. Ne ovat erikoistuneet nimenomaan lainojen myöntämiseen eikä niiden kautta voi siis esimerkiksi avata säästötiliä.

Digitalisaatio on luonnollisesti helpottanut lainojen hakemista, kun enää ei tarvitse soittaa pankkiin, varata tapaamista ja täyttää hakemusta sitten pankkivirkailijan valvovan katseen alla. Lainahakemuksen voi nykyään tehdä näppärästi netissä ja siihen kuluu vartti. Toinen iso muutos ovat olleet kulutusluotot, tai joustoluotot, joita myönnetään yhä enemmän. Niiden idea on se, että lainaa saa ihan vain lainaksi – ei siis mihinkään tiettyyn tarkoitukseen, joka sitten tarvitsee perustella lainaa hakiessa. Tämä on mahdollistanut yhä uusimpien projektien rahoittamisen lainalla: häät, lomamatkat tai sitten vaikka aikaisempien lainojen pois maksamisen yhdellä kätevällä yhdistelmälainalla.

60 000 euroa on mukava määrä rahaa ja sillä saa jo vaikka mitä: sen voi käyttää uuden auton ostamiseen tai unelmaremonttiin. Ja kuten juuri äsken totesimme, myös unelmahäät voi kustantaa lainalla. Mutta mistä tällaista lainaa kannattaa lähteä hakemaan ja mitä kannattaa pitää mielessä?

60 000 euron lainojen vertailu – mitä ottaa huomioon?

Lainaa myöntäviä tahoja on siis yhä enemmän, joten voikin olla vaikeaa löytää sitä itselleen sopivinta. Onneksi tähän löytyy nykyään ratkaisu: lainojen vertailupalvelut. Suomalaiset ovat tottuneet jo jonkin aikaa vertailemaan netissä vaikka mitä aina sähkösopimuksista autoalleihin ja vakuutuksiin, joten lainojen vertailu on ihan looginen jatke tälle.

Lainojen vertailusivustoja on Suomessa muutamia, mutta niiden toiminnot eroavat toisistaan melko vähän. Toimintaperiaate on, että sinä kirjaat hakijana tarvittavat tiedot yhdelle lomakkeelle, jonka vertailusivusto sitten lähettää eteenpäin. Se etsii sinulle sopivimmat lainat ja esittelee ne sitten sellaisessa muodossa, että ne ovat vertailukelpoisia. Yksi vertailusivusto vertailee puolestasi kymmeniä eri lainan myöntäjiä ja saat niiden tarjoukset ihan parissa minuutissa.

Lainojen vertailu tällaisten sivustojen kautta kannattaa, sillä niiden kautta kaikki lainat ovat samalla viivalla: näet heti kaikki lainaan liittyvät kokonaiskustannukset, etkä tule tarttuneeksi johonkin tiettyyn tarjoukseen vain siksi, että se sattui tulemaan ensimmäisenä vastaan. Jotkin rahoituslaitokset myös säästävät parhaimmat tarjouksensa tällaisten sivustojen kautta vertaaville tarkoille kuluttajille.

  Lainan myöntämiseen vaikuttavat seikat

  Kun täytät tietojasi, tarkista ne vielä ennen lähettämistä, jotta ne ovat varmasti oikein. Virheellisillä tiedoilla sinulle ei voida myöntää lainaa. Kannattaa myös tarkistaa, vaatiiko lainan myöntäjä sinulta jotain tiettyä ikää ja kuinka pitkälle sinun täytyy selvittää säännöllisiä tulojasi.

  Jos sinulla on jokin selkeä käyttötarkoitus lainallesi, esimerkiksi remontti, kannattaa tarkistaa, josko lainan myöntäjällä on tarjolla nimenomaan remonttilaina; se voi nimittäin tulla joustoluottoa edullisemmaksi.

  Pohdi, mikä on realistinen takaisinmaksuaikasi. Luonnollisesti nopeampi takaisinmaksuaika tekee lainastasi halvemman ja 60 000 euron kohdalla voit säästää kuukaudessa satasia, mutta onko se isomman takaisinmaksuerän arvoista?

  Usein kysyttyjä kysymyksiä 60000 euron lainoista

  Mikä on paras paikka hankkia 60000 euron laina?

  Lainat kannattaa aina vertailla ja helpoiten se onnistuu katsomalla suosituimmat lainapalvelut sivustomme vertailusta.

   

  Kuka voi saada 60000€ lainan?

  Lainan myöntämiseen vaikuttaa muun muassa hakijan ikä, vuositulot, luottotiedot ja vakituinen osoite Suomessa. Jos olet yli 20 vuotias ja sinulla on vakituiset tulot, niin 60000 euron lainan hankinta voi onnistua, jos maksukykysi vain riittää.

  Kannattaako lainojen kilpailuttaminen?

  Kyllä kannattaa. Voit valita meidän lainavertailuista yhden tai useamman lainasivuston, jonka kautta voit helposti kilpailuttaa parhaimillaan kymmeniä pankkeja ja rahalaitoksia.

  Mitä lainoja voin yhdistää?

  Yhdistelylainalla voit yhdistää mitä tahansa lainoja. Voit yhdistää edelliset lainasi hakemalla yhtä suurempaa lainaa, jolla voit maksaa kaikki edelliset lainasi pois. Käytännössä lainat voivat koskea esimerkiksi autolainaa, luottokorttivelkaa, pikavippiä, remonttilainaa, tai kulutusluottoa.