Oletko hakemassa uutta lainaa, vai kenties kilpailuttamassa nykyistä lainaasi? Mikä tahansa onkaan lainasi tarve, oli edessä sitten keittiöremontti tai uuden auton hankinta tai kenties luottokorttivelan maksu – lainan käyttökohteesta huolimatta on aina kannattavaa kilpailuttaa lainasi.

Lainan kilpailutus auttaa sinua saamaan itsellesi parhaan lainatarjouksen, jotta säästyisit liian suurilta koroilta ja kuukausimaksuilta. Tässä artikkelissa käydään läpi kokemuksia ja vinkkejä, joita voit hyödyntää lainaa kilpailuttaessasi.

Kilpailuta lainasi

Miksi lainat kannattaa kilpailuttaa ennen lainan allekirjoittamista?

Lainaojen kilpailuttaminen on tärkeää, mikäli haluat saada itsellesi parhaan mahdollisen lainan. Monet lainanmyöntäjät ja pankit myöntävät lainoja asiakkailleen, mutta eivät ole kaikki asettaneet asiakkaan kannalta parhaita ehtoja. Lainojen kilpailuttaminen on täysin ilmaista ja vaatii ainoastaan hieman aikaa. Lainojen kilpailuttaminen onnistuu muutamassa minuutissa verkossa tehtynä.

Miten lainojen hintatietoja voi vertailla keskenään?

Parasta lainan kilpailuttamisessa on vertailla eri vakuutusyhtiöiden hintatietoja. Kun rahaa tarvitsee vakuuksien jälkeen, on tärkeintä saada se kilpailun kautta edullisimmalla hinnalla. Tarkista siis hintatarjoukset eri lainanvakuutusyhtiöiltä, jolloin et tule pettymään.

Lainan korko

Tärkein lainan hintaan vaikuttava tekijä on lainan korko. Lainan todellinen vuosikorko tulee esille, kun verrataan eri lainojen hintatietoja ja hinnastoja. Hyvä lainojen vertailu paljastaa nopeasti, ovatko lainan kuluttajahinnat reiluja vai ylikalliita. Useinhan halvimman tarjouksen voittaa aina.

Lainan kuukausikulut

Laina sisältää aina myös tilinhoitokuluja ja pankkikuluja. Tarkista siis, mitä lainan kuluttajahinnoissa on mukana ja huomioi ne kilpailuttaessasi lainoja keskenään.

Takaisinmaksuaika

Takaisinmaksuaika on hyvä huomioida ja verrata, jotta saat itsellesi kokonaiskuvan lainoista ja niiden hinnoittelusta. Suuremmalla takaisinmaksuajalla on aina suuremmat kustannukset – hyödynnä siis omaa taloudellista tilannettasi parhaasi mukaan, jotta saat maksettua lainan takaisin hyvissä ajoin.

Lainan hakeminen verkossa

Lainaa voi hakea helposti ja nopeasti verkossa. Lainan hakeminen ei maksa mitään, eikä lainaa myönnetä ilman että lainaa hakeva henkilö allekirjoittaa henkilökohtaisen lainasopimuksen. Mahdollisimman edullisen lainan saamiseksi tulisi hakea lainaa niin, että haetaan useammalta eri lainanmyöntäjältä. Lainat kilpailuttamalla voit keskittyä siihen, että saat parhaan mahdollisen hintatarjouksen – jolloin voit jättää lainan kustannusten vertailun lainalaskurin tehtäväksi.

Miten eri lainanmyöntäjät eroavat toisistaan lainojen suhteen?

Lainanmyöntäjien välillä on monta eroavaisuutta. Luottopisteytys on pankkien ja lainanantajien asiakkaistaan pitämä määritelmä, joka kertoo asiakkaan kyvystä maksaa lainaansa takaisin. Eri lainanmyöntäjät käyttävät eri suhteessa luottopisteytystä, tämänhetkisiä tulojasi, ja taloudellista tilannettasi määrittelemään maksukykyäsi.

Käytännössä siis lainanmyöntäjien erilaiset arviot maksukyvystäsi vaikuttavat saamasi lainan hintaan. Siksi onkin viisasta kilpailuttaa useampi lainanantaja, saadaksesi parhaan mahdollisimman lainatarjouksen.

Lainalaskuri antaa sinulle monipuoliset tiedot kustakin yhtiöstä, ja lainoista.

Mitä odottaa lainaa hakiessa?

Henkilökohtainen lainatarjous voi erota esimerkkilainoista , ja lainalaskurin lainavertailuarvioista. Lainanantaja voi huomioida esimerkkilainojen perusteella lukuisia eri ennakkoehtoja antaessaan sinulle henkilökohtaisen tarjouksen. Lainalaskuri ei välttämättä huomioi eri lainanantajien toimintatapoja, ja siksi saamasi lainatarjous voi vaihdella eri lainanantajien markkinoimista esimerkkilainoista.

Miten parhaan mahdollisen lainatarjouksen saamiseksi pitäisi menetellä?

Lainavertailu on helpoin tapa vertailla eri lainanantajien lainatarjouksia. Vähemmän tunnetuilla pikalainoilla voi olla jopa yli 40% hintaerot. Vertaile siis lainojen kuluja ja hinnoittelua, ja valitse hintatietojen perusteella mahdollisimman edullisimman lainan.

Hae aina vähintään kolmea eri vakuudetonta lainaa. Lainahakemuksia verkossa tehdessäsi, panosta useiden lainojen hakemiseen samana päivänä. Lainalaskuri on hyvä työkalu vertaillaksesi eri lainanantajien hintatasoja, mutta muista myös tarkistaa miten eri lainanantajat kohtelevat maksuhäiriöisiä asiakkaita.

Miten lainan takaisinmaksuaika vaikuttaa lainan hintaan?

Lainojen hinnat ja mahdolliset korot riippuvat tulotasostasi ja henkilökohtaisesta luottokelpoisuudestasi. Lainatuotteiden hinta vaihtelee, myös sen mukaan, missä ajassa laina maksetaan takaisin. Jokaiseen maksukuukauteen lisätään yleensä kuukausittaiset tilinhoitokulut, joten mitä vähemmän maksukuukausia on, sen edullisemmaksi laina loppupeleissä tulee. Korkojen osuus lainasta on myös pienempi, ja siten lainan lopullinen hinta on pienempi.

Löydä edullisin laina

Usein kysyttyjä kysymyksiä lainojen kilpailutuksesta

Mitä lainan kilpailutus tarkoittaa?

Lainan kilpailutus tarkoittaa joko uuden tai nykyisen lainan kilpailuttamista verkossa vertailutyökalun avulla.

Mistä tiedät, olenko oikeutettu saamaan lainaa?

Lainan saamiseen vaikuttavat lainanhakijan henkilökohtainen taloustilanne, ikä, asuinmaa sekä mahdolliset maksuhäiriömerkinnät.

Käytännössä ainoa varma tapa saada selville lainan saaminen, on hakea lainaa lainanmyöntäjäjltä tai pankilta.

Onko lainojen kilpailuttaminen vaikeaa?

Lainan kilpailuttaminen on tänä päivänä helpompaa kuin koskaan. Kuka tahansa voi kilpailuttaa lainoja verkossa vain muutamassa minuutissa, kiitos kilpailutusta helpottavien vertailutyökalujen.