Lainojen yhdistäminen – Nordea

Onko sinulle kertynyt useampia kalliita pienlainoja, osamaksuja tai luottokorttivelkaa? Tässä tapauksessa näiden lainojen yhdistäminen yhdistelylainan avulla voi olla hyvä ajatus.

Yhdistelylainalla voit maksaa pois kalliimmat lainat ja keskittyä lyhentämään uutta edullisempaa lainaa. Lainojen yhdistäminen onnistuu muun muassa Nordean kautta.

Nyt voit kilpailuttaa Nordean sekä yli 30 muuta rahoituslaitosta yhdellä hakemuksella!

Voit hakea Nordean yhdistelylainaa suoraan verkosta

Nordean yhdistelylainaa on helppo hakea suoraan verkosta omilla verkkopankkitunnuksilla. Luottohakemukseen pääset suoraan Nordean verkkosivuilta löytyvän linkin kautta. Kun lainahakemus on saapunut Nordealle, pankki käsittelee hakemuksen viimeistään kolmen pankkipäivän sisällä ja ottaa sinuun sitten yhteyttä.

Lainahakemuksen käsittelemiseksi Nordea tarvitsee muun muassa tarkemmat tiedot kaikista niistä lainoista ja luotoista, jotka haluat uudella lainalla yhdistää. Tästä syystä nämä tiedot kannattaa pitää käsillä jo hyvissä ajoin. Lopuksi, jos täytät kaikki ehdot ja lainaa myönnetään, Nordea maksaa vanhat lainat puolestasi pois.

Kenelle Nordea tarjoaa lainojen yhdistämistä?

Nordean yhdistelylaina on laina, jota myönnetään hakijoille, jotka ovat Nordean asiakkaita, joilla on säännölliset palkka- tai eläketulot ja puhtaat luottotiedot. Lainaa voidaan myöntää 50 000 euroon saakka. Nordean yhdistelylaina ei siis välttämättä ole paras vaihtoehto niille, jotka eivät vielä ole Nordean asiakkaita, sillä yhdistelylainan saamiseksi sinun tulee ensin avata tili Nordean pankkiin.

Yhdistelylainan monet edut

Yhdistelylainan eduista on puhuttu viime aikoina paljon eikä syyttä, sillä lainojen yhdistäminen voi tuoda omaan taloudelliseen tilanteeseen suurta helpotusta. Merkittävin syy lainojen yhdistämiselle on rahallinen säästö, jota yhdistelylainan ottaminen tarjoaa. Tämä perustuu siihen, että yhdistämällä vanhat kalliit lainasi yhdeksi edullisemmaksi lainaksi voit säästää lainasummasta riippuen jopa useiden satojen eurojen edestä pelkkiä korkokuluja.

Esimerkiksi, jos yhden lainan tilinhoitokuluja veloitetaan luotonmyöntäjästä riippuen keskimäärin noin 10 euroa kuussa, ja näitä lainoja on kertynyt kolme tai neljä, maksat kuukaudessa jo useamman kympin edestä pelkkiä tilinhoitokuluja lainan pääoman, nimelliskoron ja muiden lainakulujen lisäksi.

Lainojen yhdistäminen tuo siis ennen kaikkea taloudellista säästöä, mutta se auttaa myös raha-asioiden järjestelyssä yleisesti. On sanomattakin selvää, että omien menojen järjesteleminen on huomattavasti helpompaa, kun lyhennettävänä on kolmen tai neljän lainan sijaan vain yksi. Lisäksi uudelle lainalle on usein mahdollista neuvotella entistä joustavammat lainaehdot, minkä ansiosta esimerkiksi laina-aikaa on mahdollista muuttaa. Tällä tapaa, jos kohtaat ongelmia lainan takaisinmaksussa, yhden luotonmyöntäjän kanssa neuvotteleminen uusista ehdoista on huomattavasti helpompaa kuin useamman.

Lainojen yhdistäminen käytännössä

Lainojen yhdistäminen käytännössä tapahtuu niin, että täytät luottohakemuksen verkossa ja tunnistaudut palveluun omilla verkkopankkitunnuksilla. Täytä luottohakemus huolellisesti ja tarkista tiedot vielä ennen hakemuksen lähettämistä, jotta hakemuksesi voidaan käsitellä mahdollisimman joutuin. Varaa mukaan myös tiedot kaikista niistä lainoista, jotka haluat uudella lainalla yhdistää, sillä luotonmyöntäjä tulee pyytämään näitä tietoja viimeistään silloin, kun se tekee sinulle lopullisen lainatarjouksen.

Jos lainaa myönnetään, voit joko maksaa itse vanhat lainasi pois tai valtuuttaa uuden pankkisi hoitamaan vanhat lainat puolestasi pois, kuten Nordean tapauksessa. Jos aiot maksaa itse vanhat lainasi pois, on tärkeää, että maksat ne uudella lainalla heti pois. Älä sulje esimerkiksi luottokorttivelkaa tai osamaksua yhdistelylainan ulkopuolelle, sillä mikäli et maksa kaikkia kalliita pienlainoja pois kerralla, yhdistelylaina ei tarjoa parasta mahdollista taloudellista etua, sillä maksamattomien lainojen kulut jatkavat juoksemistaan, kunnes olet maksanut ne kokonaisuudessaan pois.

Isot pankit vs. muut rahalaitokset

Monet ajattelevat, että suuret pankit tarjoavat automaattisesti edullisempaa yhdistelylainaa kuin muut rahalaitokset. Näin ei kuitenkaan aina ole. Alan kova kilpailu on johtanut viimeisten vuosien aikana siihen, että myös yksityiset rahoituslaitokset ovat parantaneet lainaehtojaan huomattavasti. Vaikka isoilla pankeilla saattaa olla enemmän tunnettavuutta, tämä ei aina takaa sitä, että saat näistä pankeista kaikkein edullisemmalla korolla varustettua lainaa.

Edullisin laina ei välttämättä löydy suurilta pankeilta

Koska edullisin laina ei välttämättä aina löydy suurilta pankeilta, on tärkeää, että lainoja vertaillaan huolellisesti keskenään. Lainojen vertailu onnistuu helposti verkossa, sillä tänä päivänä lainojen vertailupalvelut tarjoavat luotettavan ja nopean tavan kilpailuttaa jopa kymmenien eri pankkien ja rahoituslaitosten lainatarjoukset.

Lainatarjousten vertailun avulla näet helposti, minkä luotonmyöntäjän tarjoama yhdistelylaina tulee kaikkein edullisemmaksi lainakuluineen päivineen. Tällä tavalla pystyt vertaamaan helposti uuden lainan kuluja vanhojen lainojesi yhteenlaskettuihin kuluihin ja voit olla varma siitä, että uuden lainan ottaminen tuo säästöä talouteesi.