Mikä on autolaina?

Kun olet hankkimassa uutta tai käytettyä autoa, yksi suurimmista päätöksistä, joita teet, on se, miten maksat sen. Yksi vaihtoehto on ottaa autolaina. Mutta mikä on autolaina? Miten se toimii? Mitä etuja ja haittoja tämäntyyppisen lainan ottamisesta on? Tässä kirjoituksessa vastaamme kaikkiin näihin kysymyksiin ja paljon muuta!

Mikä on autolaina?

Autolaina on lainatyyppi, jolla voit ostaa auton. Tämäntyyppisessä lainassa lainaat rahaa lainanantajalta ja maksat sen takaisin ajan kuluessa, yleensä korkojen kera.

Miten autolaina toimii?

Kun otat autolainan, lainanantaja antaa sinulle tietyn summan rahaa auton ostamista varten. Sitten sinun on maksettava lainan kuukausittaiset maksut, kunnes se on maksettu pois. Yleensä sinulla on aikaa maksaa laina takaisin kahdesta viiteen vuotta.

Vakuudellinen ja vakuudeton autolaina

Autolainoja on kahta päätyyppiä: vakuudellisia ja vakuudettomia. Vakuudellisessa autolainassa asetat vakuudeksi jotain, kuten kotisi tai autosi. Jos et pysty maksamaan kuukausittaisia maksuja, lainanantaja voi ottaa tämän omaisuuden lainan kustannusten kattamiseksi. Vakuudeton autolaina ei vaadi vakuuksia, ja se on siksi lainanantajan kannalta riskialttiimpi.

Mitkä ovat autolainan ottamisen hyvät ja huonot puolet?

Hyödyt

  • Voit ostaa uuden tai käytetyn auton autolainalla
  • Autolainojen korot ovat yleensä alhaisemmat kuin muunlaisten kulutusluottojen korkotaso

Miinukset

  • Sinun on maksettava lainan kuukausittaisia maksuja, kunnes se on maksettu pois- Jos et pysty maksamaan lainan maksuja, lainanantaja voi ottaa autosi tai muun omaisuutesi lainakustannusten kattamiseksi.

Miten saan autolainan?

Autolainan voi saada monella eri tavalla. Voit hakea lainaa pankista, luotto-osuuskunnasta tai verkossa autorahoitusyhtiöltä. Pankeilla ja luotto-osuuskunnilla on yleensä muita lainanantajia alhaisemmat korot, koska ne pitävät lainat omissa kirjoissaan sen sijaan, että ne myisivät niitä eteenpäin, kuten useimmat autorahoitusyhtiöt tekevät. Jos et kuitenkaan täytä perinteisen pankin tai luotto-osuuskunnan kriteerejä (kuten hyvää luottokelpoisuutta), nettiluotonantaja voi auttaa sinua. Verkkolainanantajilla on yleensä väljemmät vaatimukset, kun kyse on esimerkiksi vähimmäisvaatimuksistavähimmäistulotaso, työllisyystilanne ja luottotiedot.

Miten haen autolainaa?

Autolainan hakeminen on helppoa! Voit hakea lainaa kahdella tavalla: verkossa tai henkilökohtaisesti paikallisessa konttorissa. Kun haet lainaa verkossa, täytä verkkosivuillamme oleva hakemuslomake ja anna joitakin perustietoja itsestäsi ja ajoneuvotyypistä, jonka aiot ostaa.