LUOKITUS

(4.5/5)

Lyhyesti: Omalaina kilpailuttaa verkossa puolestasi yli 40 pankin ja luotonmyöntäjän lainatarjoukset sekä kuluttajille, että yrityksille. Lainojen kilpailuttaminen kannattaa aina, sillä voit saada lainastasi paremman tarjouksen kilpailuttajan kautta, kuin suoraan pankilta lainaa hakiessa.

Omalaina – LVS Brokers Oy

Korko

4,19 – 20%

Lainamäärä

100 – 60000€

Laina-aika

1 – 240kk (20v)

Vahvuudet

 • Mukana yli 40 pankkia ja luotonmyöntäjää
 • Ilmainen ja nopea kilpailutus lainoille
 • Mahdollisesti paremmat lainatarjoukset, kuin suoraan pankilta haettaessa
 • Rahat voi saada tilille jo samana päivänä

Kriteerit

 • Hakijan oltava min. 18 vuotta
 • Säännölliset tulot (myös työttömät voivat hakea lainaa)
 • Suomen kansalaisuus
I

Omalaina lyhyesti

Vuonna 2012 perustettu OmaLaina on LVS Brokers Oyn omistama kotimainen lainojen välityspalvelu, joka tekee yhteistyötä yli 40 eri pankin ja luotonmyöntäjän kanssa. OmaLaina ei itse myönnä lainaa, vaan kilpailuttaa näiden rahalaitosten lainatarjoukset hakijan puolesta.

OmaLainan kautta lainaa on mahdollista hakea suoraan verkossa, kotoa poistumatta. OmaLainan avulla sekä kulutusluotot, pikalainat että yhdistelylainat on helppo vertailla kätevästi verkossa. Lainaa voivat hakea sekä yksityishenkilöt että yritykset aina sadasta eurosta jopa 60 000 euroon saakka, 1-20 vuoden maksuajalla.

I

Miksi lainojen kilpailuttaminen kannattaa?

Totuus on, että suuri osa lainanhakijoista ei tajua kilpailuttaa lainaa välittäjän kautta, ja hakee lainaa suoraan luotonmyöntäjältä tai pankilta.

Ennen vanhaan lainoja piti kilpailuttaa juoksemalla pankista toiseen neuvottelemassa. Nykyisin OmaLainan kaltaisten palvelujen avulla lainojen kilpailuttaminen kotoa käsin on helpompaa kuin koskaan. Voisi suorastaan sanoa, että lainojen kilpailuttamatta jättäminen vuonna 2021 on taloudellisesti typerää toimintaa.

Muutama peruste lainojen kilpailuttamiselle:

1. Jopa pienistä lainasummista voi syntyä selkeää säästöä. Kymmenien tuhansien lainoista puhuttaessa säästöt voivat olla huomattavia.

2. Säästät aikaasi kun kilpailutat lainat yhdellä lainahakemuksella.

3. Kilpailuttaminen on täysin ilmaista, eikä sinun tarvitse sitoutua mihinkään.

4. Lainan kilpailuttamiseen et tarvitse vakuuksia tai takaajia.

5. Lainan saamisen mahdollisuus kasvaa, kun mukana on suurempi joukko lainantarjoajia.

6. Voit saada lainasumman tilille jopa samana päivänä.

I

Kuka voi hakea omalainasta lainaa?

Lainan hakemisen perusvaatimuksina monien muiden lainapalveluiden tapaan on se, että hakijalla on vakituinen osoite Suomessa, hän omaa suomalaisen henkilötunnuksen sekä suomalaisen pankkitilin. Tämän lisäksi OmaLainasta on mahdollista hakea myös yrityslainaa. Lainan hakemisen yhteydessä yrityksen tulee olla rekisteröityneenä Yritys- ja yhteisötietojärjestelmään, eli toisin sanoen yrityksellä tulee olla oma Y-tunnus.

Lainaa on mahdollista hakea myös yhdessä. Tämä parantaa lainan saamisen mahdollisuuksia erityisesti silloin, jos lainasumma on suuri. Rinnakkaishakija on mahdollista lisätä lainahakemuksessa valitsemalla kohdan ”Yhteishakija”, jonka jälkeen kyseisen henkilön tiedot täytetään hakemukseen.

Myös työtön voi hakea lainaa OmaLainan kautta, sillä jokainen pankki ja luotonmyöntäjä arvioi hakijan maksukyvyn tapauskohtaisesti. Samalla on kuitenkin hyvä pitää mielessä, että maksukyvyn takaamiseksi pankit ja luotonmyöntäjät vaativat hakijalta riittäviä tuloja, eivätkä nämä kriteerit välttämättä aina täyty työttömyysaikana.

Tämän lisäksi myös opiskelijoilla ja eläkeläisillä on mahdollisuus hakea lainaa OmaLainan kautta. Tällöin tuet kannattaa myös merkitä lainahakemukseen. Hyväksyttyjen lainapäätösten saamista helpottavat lisäksi muut tulot: eläkeläisen tapauksessa esimerkiksi hyvä eläke tai pääoma, ja opiskelijan tapauksessa esimerkiksi opintojen ohella tehdyt sivutyöt.

Vielä kerrattuna:

 • Lainoja yksityishenkilöille, perheille, sekä yrityksille
 • Hakijan oltava Suomen kansalainen
 • 18 vuotta täyttäneille
 • Myös työttömille, opiskelijoille, sekä eläkeläisille
 • Lainaa voi hakea, vaikka sinulta löytyisi maksuhäiriömerkintöjä

Lainan hakeminen ja tarvittavat tiedot

Omalainan kautta haettavia lainoja varten henkilön on annettava itsestään muutamia tärkeitä tietoja, joihin pohjautuen pankit ja muut luotonantajat tekevät lainatarjouksensa. Hakijan tulee aivan ensimmäisenä täyttää hakemukseen oma nimensä, sähköpostiosoitteensa ja puhelinnumeronsa yhteydenottoja varten. Hakemukseen tulee liittää myös suomalainen tilinumero IBAN-muodossa mahdollista lainanmaksua varten sekä syntymäaika ja henkilötunnus hakijan täysi-ikäisyyden ja henkilöllisyyden todentamiseksi.

Tämän lisäksi hakijan tulee osoittaa hakemuksessa oman takaisinmaksukykynsä. Takaisinmaksukyvyllä tarkoitetaan sitä, miten suurella todennäköisyydellä hakija kykenee maksamaan lainansa takaisin. Pankit ja luotonmyöntäjät arvostavat hyvää takaisinmaksukykyä ja myöntävät sen vuoksi lainaa helpommin – myös paremmilla ehdoilla. Lainapäätökset perustetaan aina hakijan taloudelliseen tilanteeseen ja haettuun lainasummaan.

Myös hakijan luottotiedot tarkistetaan. Luottotiedoilla viitataan kaikkeen siihen tietoon, jonka avulla pankit ja luotonmyöntäjät pystyvät arvioimaan hakijan taloudellisen tilanteen ja luotettavuuden – eli toisin sanoen, kuinka hyvin hakija on aiemmin hoitanut raha-asiansa ja maksanut laskunsa.

Myös maksuhäiriömerkinnän saanut henkilö voi hakea OmaLainan kautta lainaa. Tällöin päätös lainatarjouksesta jää kuitenkin rahalaitokselle. Jos maksuhäiriömerkinnästä on pitkä aika ja hakija on osoittanut muuten riittävän hyvän maksukyvyn, lainaa voidaan joissakin tapauksissa myöntää. Usein nämä lainahakemukset kuitenkin hylätään automaattisesti tai lainaa tarjotaan normaalia tiukemmilla ehdoilla.

I

Millaista lainaa omalainan kautta voi hakea?

OmaLainan kautta on mahdollista hakea lainaa moneen eri tarpeeseen. Yksityisille henkilöille suunnatut lainat ovat kulutusluoton, joustoluoton, pikalainan tai yhdistelylainan kaltaisia lainoja.

Yrityksille suunnatut lainat voi olla suunnattu esimerkiksi yrityksen laajentamiseen, uuden laitteiston hankintaan, henkilöstön palkkaamiseen tai lähes mihin tahansa muuhun toimintaan.

OmaLainan kautta hakija voi esimerkiksi kilpailuttaa autolainan tai venelainan tai hakea kulutusluottoa esimerkiksi lomamatkaa tai uutta kodinkonetta varten. Lainaa on mahdollista hakea myös kodin remontointiin tai vaikkapa yllättävien kulujen maksamiseen silloin, kun omat tulot eivät siihen riitä.

Lainaa on mahdollista hakea OmaLainan kautta aina sadasta eurosta 60 000 euroon saakka. Lainat ovat vakuudettomia lainoja, eli hakijan ei tarvitse esittää lainan saamiseksi vakuuksia tai takaajaa. Lainan takaisinmaksu on mahdollista sovittaa yhteen omien menojen kanssa niin, että lainalle valitaan joko pidempi maksuaika pienemmillä kuukausierillä tai lyhyempi maksuaika suuremmilla kuukausierillä.

Nimelliskorko määrittyy lopullisessa tarjouksessa 4,19-20 prosentin välille. Huomioi, että Suomessa on voimassa väliaikainen, 10% korkokatto tämän tietojen mukaan ainakin 2021 syyskuun loppuun mennessä.

Lainojen yhdistäminen

OmaLainan kautta on mahdollista hakea myös yhdistelylainaa. Yhdistelylainalla tarkoitetaan uuden lainan ottamista, mutta tällä kertaa niin, että uusi laina kattaa kaikkien edellisten lainojen yhteissumman – eli yhdistelylainalla kaikki nämä velat maksetaan pois.

Yhdistelylainan hyvänä puolena on tietysti se, että yhdistämällä kaikki aikaisemmat lainat yhdeksi uudeksi lainaksi, hakija maksaa useamman eri lainan sijasta vain yhden lainan korkoa ja kuluja. Tämä tulee pitkässä juoksussa usein edullisemmaksi kuin usean pienemmän lainan korkojen ja kulujen maksaminen samanaikaisesti.

Tämän lisäksi on selvää, että stressi yhden lainan takaisinmaksusta on huomattavasti pienempi, kun maksajan ei enää tarvitse huolehtia useamman eri lainan eräpäivistä. Lisäksi yhden lainan kulujen sovittaminen omaan budjettiin on loogisesti paljon mutkattomampaa kuin useamman eri lainan.

Aivan ensimmäiseksi on tärkeää selvittää, että uuden lainan kulut ovat todella aikaisempien lainojen yhteiskuluja pienemmät. Lisäksi, jotta yhdistelylainasta olisi todellista hyötyä, tulee se kilpailuttaa muiden lainojen tapaan.

Yhdistelylainan kilpailuttaminen ja hakeminen onnistuu merkitsemällä lainahakemuksen Käyttötarkoitus-kohtaan ”Lainojen yhdistäminen”. Sopivan lainatarjouksen löytyessä tarjous hyväksytään sähköisellä tunnistautumisella, jonka jälkeen rahat siirretään rahalaitoksesta riippuen jopa saman vuorokauden sisällä.

 

Lainojen kustannukset

Koska pankit ja luotonmyöntäjät perustavat lainatarjouksensa hakijan antamiin tietoihin, kaikki OmaLainan sivulla annetut esimerkit ovat vain suuntaa-antavia. Lainan lopulliset kustannukset riippuvat pitkälti siitä, millaisen laina-ajan hakija saa lainalleen, kuinka suuria kuukausieriä hän maksaa ja millainen korko lainassa on. Lainan lopullinen sisältö, kuten korko ja takaisinmaksuaika tulevat selviksi kuitenkin vasta silloin, kun pankki tai muu luotonmyöntäjä on tehnyt hakijalle tarjouksensa.

OmaLainan kautta hakijoilla on kuitenkin mahdollista säästää lainojen kustannuksissa, sillä lainoja kilpailuttamalla hakija näkee kätevästi suoraan OmaLainan sivuilta, mikä vastaanotetuista lainatarjouksista on kaikkein paras. Lainojen kilpailutuksessa tuleekin ottaa huomioon todellinen vuosikorko, joka ottaa huomioon koron lisäksi kaikki muut lainaan liittyvät kustannukset. Kaikki OmaLainan yhteistyökumppanit noudattavat kulutusluottojen korkokattoa ja kustannuksia säätelevää lakia.

I

Omalainan hyvät ja huonot puolet

Plussat

Kuten millä tahansa muullakin lainojen välityspalvelulla, myös OmaLainalla on omat hyvät ja huonot puolensa. Tässä vielä lyhyt katsaus niistä:

+ OmaLainan yli 40 eri yhteistyökumppanin ansiosta hakijan on hyvät mahdollisuudet löytää juuri omiin tarpeisiin sopiva laina.

+Kyseessä on luotettava ja kotimainen palvelu, sillä kaikki OmaLainan yhteistyökumppanit ovat Suomen Finanssivalvonnan tai Aluehallintoviraston toimesta valtuutettuja rahalaitoksia.

+ Lainojen kilpailuttaminen on hakijalle ilmaista – lainahakemuksen täyttäminen ei myöskään sido mihinkään, eli mikäli mikään vastaanotetuista lainatarjouksista ei miellytä, hakijan ei tarvitse tehdä muuta kuin peruuttaa lainahakemuksensa.

+ Lainat ovat vakuudettomia, mikä mahdollistaa nopean käsittelyprosessin – parhaassa tapauksessa lainasumma voi olla tilillä jo muutaman tunnin kuluessa.

Miinukset

Lainan hakemiseksi hakijan tulee asua pysyvästi Suomessa – ulkomailla asuvat suomalaiset eivät siis voi hakea lainaa OmaLainan kautta.

Vaikka vakuudettoman lainan hakuprosessi on nopea ja helppo, samalla sen korko on vakuudellista lainaa huomattavasti suurempi.

Kaikki lainatarjoukset räätälöidään lainahakemuksen mukaan, joten hakijan on hyvin vaikeaa tietää etukäteen, millaista lainaa hänelle tullaan tarjoamaan. OmaLaina ei kykene tässä mielessä takaamaan hakijalle tiettyä korkotasoa.

I

Omalainan yhteistyökumppanit

Tällä hetkellä OmaLaina tekee kilpailuttaa lainoja 43 eri yhteistyökumppanin kanssa, joista suurin osa on yksityisiä luotonmyöntäjiä, ja loput pankkeja.

Joukosta löytyy luotonmyöntäjien ja digipankkien lisäksi myös muutama suomalainen kivijalkapankki; Aktia, Nordea, ja POP pankki.

I

Yhteystiedot

Yrityksen tiedot:
LVS Brokers Oy
2521965-8
PL 644
00101 HELSINKI

Osoite:
Kalevankatu 20, 00100 HELSINKI

Asiakaspalvelu:
Puhelin: 09-42550540 (avoinna arkisin klo 9-18)
Sähköposti: [email protected]

I

Yhteenveto

Vakuudettomien lainojen tapauksessa lainatarjousten kilpailuttaminen on tärkeää, sillä korkotasoissa voi esiintyä suuriakin eroja. OmaLainan kilpailutuspalvelun avulla hakijalla on mahdollista koota yhteen ja samaan paikkaan useamman eri pankin ja luotonmyöntäjän tekemät lainatarjoukset, minkä ansiosta sekä rahaa että aikaa säästyy.

Kotimaisella OmaLainalla on lainojen välityspalveluna jo useamman vuoden kokemus. Sen yksinkertaisen vertailupalvelun ansiosta hakija voi keskittyä löytämään itselleen sopivimman lainatarjouksen. Lainahakemuksen täyttäminen ei sido mihinkään, joten lainoja on mahdollista vertailla riskittä. Lainahakemuksia käsitellään nopeaan tahtiin, joten hyväksytty lainapäätös on mahdollista saada jo saman vuorokauden sisällä.

Ennen OmaLainan käyttöä tutustu sivuston käyttöehtoihin ja hakuprosessiin huolellisesti. Muista myös, että välityspalveluna OmaLaina ei pysty vaikuttamaan pankkien ja luotonmyöntäjien antamiin lainapäätöksiin tai lainasopimuksen sisältöön.

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä Omalainasta

Kuinka paljon omalainan korko on?

Lainojen korko vaihtelee 4,19-20% väliltä, riippuen lainasummasta, takaisinmaksuajasta, sekä hakijan taloudellisesta tilanteesta. Lainan todellisen koron saat tietää lainatarjouksesta, kun olet tehnyt lainahakemuksen Omalainan kautta.

Kuka voi hakea lainaa Omalainasta?

Lainaa voi hakea Omalainan kilpailutuspalvelusta, mikäli hakija on täyttänyt 18 vuotta, hakijalla on säännölliset tulot (myös työttömät voivat hakea), sekä hakijan täytyy olla Suomen kansalainen.

Kuinka nopeasti lainatarjouksen voi saada?

Yleensä saat useita lainatarjouksia jo saman päivän aikana, kun olet lähettänyt hakemuksen. Viimeistään seuraavana päivänä pitäisi palvelussa näkyä kaikki saamasi lainatarjoukset.

Miksi kilpailuttaa lainat omalainan kautta?

Lainojen kilpailuttamisen isoin hyöty on se, että saat yhdellä hakemuksella vertailtua useita kymmeniä eri lainanantajia. Omalainan kautta sinun on käytännössä helpompi löytää nopeasti useita lainatarjouksia ja vertailla niitä keskenään. Edullisemman lainan hakeminen helpottuu huomattavasti.