Vedonlyönti isoja peliyhtiöitä vastaan pelaaminen tuntuu monesti hankalalta, koska yksittäisen kohteen palautusprosentti ei ole tietenkään koskaan täysi sata, vaan yhtiö nappaa aina varman osuuden voitosta. Onneksi pelitilejä voi perustaa useille eri sivustoille, joilta kuhunkin otteluun voi poimia parhaat kertoimet. Vedonlyöjän kannalta hienoa on sekin, että voi keskittyä rauhassa vain yhteen lajiin tai sarjaan. Yhtiön kertoimienlaadinta taas on melkoista massatuotantoa, jolloin virheitä sattuu.

Eri yhtiöiden väliset kerroinvaihteilut aiheuttavat tämän tästä tilanteita, jolloin on mahdollista lyödä ns. varmaveto (tai arbitraasi, engl. surebet), jolloin panos asetetaan esimerkiksi kaikille kolmelle lopputulokselle (1X2) ja silti voitto on varma riippumatta siitä, miten ottelu päättyy. Tällöin kohteen palautusprosentti kipuaa aina yli sadan, jolloin sinä teet varmaa voittoa, eikä voida enää oikein edes puhua vedonlyönnistä!

Otetaan kuvitteellinen esimerkki kohteesta, johon kotijoukkue lähtee selvänä ennakkosuosikkina. Parhaat tarjolla olevat kertoimet näyttävät tältä:

1 – 12bet tarjoilee kertoimen 1,28
x – Expekt tarjoilee kertoimen 7,50
2 – Bet365 tarjoilee kertoimen 17,00

Oletetaan pelikassasi olevan sata euroa, jolloin panostat kotivoitolle 80,26 euroa, tasapelille 13,70 ja vierasvoitolle 6,04. Tällöin voitat ykkösmerkin toteutuessa 102,73 euroa, ottelun päättyessä tasan 102,75 ja kakkosen toteutuessa 102,68. Nettoat siis noin 2,7 prosenttia varmaa voittoa.

Voitto on sinänsä pieni, mutta tällaisia kohteita on mahdollista löytää päivässä lukuisia. Ja vaikka kyse todella olisi esimerkiksi vain kahden euron voitosta per kohde, niin keskimäärin viittä tällaista kohdetta päivässä pelaamalla tienaa jo 280 euroa kuussa. Tarvitset vain useamman pelitilin ja näppärät sormet, sillä haaskalla on muitakin pelaajia.

Mistä arbitraaseja löytää?

Netissä on muutamia ilmaissivustoja, jotka listaavat arbitraasikohteita. Yksi parhaista on Oddsportal.com. Ilmaisilla sivuilla kohteita on kuitenkin usein vähän ja moni muu ehtii pelata ne nopeasti pois ennen kuin peliyhtiö älyää korjata kertoimia. Lisäksi kohteet pitäisi monesti pelata vähemmän tunnetuille yhtiöille, joille harva on perustanut tiliä. Vaivattominta onkin käyttää maksullista palvelua, joka listaa kymmeniä tunnettujen “bookkereiden” arbitraasikohteita heti niiden ilmestyttyä. Ruotsalainen Rebelbetting on oiva esimerkki tällaisesta palvelusta. Ohjelmaa voi kokeilla myös ilmaiseksi niin pitkään kuin haluaa, mutta muhkeimmat siivut jätetään kakusta maksaville asiakkaille.

Arbitraaseja pelaavan on oltava erittäin nopea, mutta Rebelbetting sujuvoittaa vetojoen jättämistä. Ohjelmisto johdattaa pelaajan salamannopeasti oikeille sivustoille oikeisiin kohteisiin ilman, että niitä pitäisi lähteä metsästämään itse hitaasti ja vaivalloisesti. Ohjelmistoon kannattaa tutustua, ja sivustolla on mm. ilmainen e-kirja, joka valottaa asiaa tarkemmin. Sivusto on englanninkielinen.

Itse pelasin arbitraaseja parin kuukauden jakson reilu vuosi sitten, ja varsinkin alussa kassa kasvoi rivakasti, koska eri pelisivustojen liittymisbonukset paisuttivat voittoja. Toisen lapsen tupsahdettua kuvioihin harrastus oli kuitenkin turhan aikaavievä, joten lopetin ansaittuani noin 3000 euron pelikassalla reilut 600 euroa. Tiedossa on, että jotkut viekkaat pelurit tekevät arbitraaseilla jopa elantonsa. Heillä lienee käytössään hirmuisen pelikassan ohella jotakin sellaista tietoa, jota muilla ei ole, mutta niinhän se usein tuppaa eniten tienaavilla menemään…