Mikä ammatti sopii minulle? Tyytymättömyys nykyiseen työhön tai epävarmuus siitä, mitä tehdä nykyisten opintojen jälkeen ajaa monet meistä miettimään tätä kysymystä. Ammatinvalintatesti auttaa ohjautumaan oikeaan suuntaan elämässäsi ja selvittämään mitä opiskella tai mihin ammattiin hakeutua.

Mielekkään uran ja alan valitseminen nuorena auttaa välttämään mahdollista työperäistä elämänahdinkoa, jota monet potevat jäädessään jumiin väärän työn pariin.

Koskaan ei ole kuitenkaan liian myöhäistä siirtyä uudelle uralle. Itsellesi sopiva työ tekee elämästä huomattavasti nautinnollisempaa.

Selvitä unelma-ammattisi tekemällä uratesti. Testi käynnistyy painamalla alla olevaa painiketta.

Lisää tietoa testistä löydät alapuolelta.

Testin tulokset

Ammattitesti eli alatesti sopii kaiken ikäisille taustoista ja elämäntilanteestasi riippumatta. Toiset miettivät mitä tehdä lukion jälkeen ja toiset miettivät työpaikkaa tai ammattia johon sopisivat.

Ammatinvalintatesti antaa viitteellisiä tuloksia sinulle sopivista työpaikoista ja koulutusaloista. Testi voi auttaa sinua suuntautumaan oikean alan tai työpaikan pariin. Tuloksia ei siis kannata ottaa täytenä totuutena, vaan enemmänkin inspiraationa, joka auttaa sinua seuraaviin askeliin elämässäsi.

Tulokset eivät täsmää?

Jos et testin mukaan sovellu mielessä pyörittelemääsi unelma-ammattiin, ei hätää sillä tulokset ovat suuntaa antavia. Testi saattaa kuitenkin paljastaa sinulle tärkeää tietoa, jota et ehkä ennen tullut ajatelleeksi.

Jos tulokset tuntuvat epäselviltä on järkevää tehdä useampi ammatti- ja persoonallisuustesti, jotta kokonaiskuva hahmottuu selkeämmäksi.

Onnea urapolkusi etsintään!