Onko sinulla käsitystä siitä, millaisia tulevaisuuden työpaikat ovat? Tulevaisuuden ammateilla on yhteinen tekijä; teknologinen vallankumous, jota olemme todistamassa.

Jos olet vasta aloittamassa työelämässäsi, olet epäilemättä perehtynyt lukuisiin päätöksiin, jotka ovat edessäsi. Saatat olla epävarma siitä, haluaisitko opiskella yliopistossa tai harjoittaa kutsumusta, joka tekee sinut onnelliseksi.

Ehkä sinulla on jo ura, mutta haluat oppia nykyisistä suuntauksista. Mahdollisuuksia on monia, mutta on tärkeää pitää silmällä tulevaisuuden kysytyimpiä työpaikkoja.

Miksi sinun tulisi olla kiinnostunut tulevaisuuden ammateista?

Jo pitkään on puhuttu paljon huipputeknologiasta ja siitä, miten maailma muuttuisi perusteellisesti vuoteen 2020 mennessä. On esitetty monia kiehtovia ennusteita siitä, miten elämämme muuttuisi kaikkien tulevien muutosten seurauksena. Totuus on, että elämme aikakautta, jolloin teknologia muuttuu rajattomalla vauhdilla.

Työmarkkinat ovat kulkeneet käsi kädessä tieteen ja teknologian kehittyessä ja uusien vaatimusten ilmaantuessa maailmaan.

Siksi innovaatioyrityksistä keskustellaan niin paljon, ja niiden tehtävä on vain vastata julkiseen kysyntään.

Airbnb:n ja Uberin kaltaiset yritykset eivät syntyneet tuurilla.

Muutoksen vauhti on suuri, ja olisi typerää kouluttautua yli 5 vuotta alalle, jossa työnäkymät ovat heikot, ja palkkataso ei päätä huimaa.

Ja juuri tämän markkinatarpeen vuoksi ennakoimme, että mille aloille tulevaisuudessa on suuri tarve!

25 lähitulevaisuuden ammattia

1. Ohjelmistokehittäjä

He ovat ja tulevat jatkossakin olemaan markkinoilla erittäin arvostettuja ammattilaisia. He ovat osa ryhmää, joka kehittää uusia prosesseja toimintojen automatisoimiseksi.

Tämä teknologinen aikakausi ei kulkisi juuri nyt täydellä vauhdilla ilman kehittäjiä. He analysoivat, ymmärtävät, toteuttavat ja ylläpitävät alustoja ja tuottavat samalla koodia, joka luo mahdollisuuden uusille yrityksille ja palveluille.

2. Vaihtoehtoisen energiatuotannon asiantuntija

Huoli ympäristöstä on kasvussa, ja se kasvaa edelleen tulevina vuosina. Tämän vuoksi on entistäkin tärkeämpää harkita saastuttamattomia vaihtoehtoja. Siksi tämäntyyppinen asiantuntija on tärkeä tulevaisuutemme kannalta.

3. UX-suunnittelija

UX-suunnittelijat ovat yksi tulevaisuuden halutuimpia ammatteja. UX-suunnittelijat keskittyvät helppokäyttöisten ja intuitiivisten verkkopalvelujen ja mobiilisovelluksien kehittämiseen.

3. Vaikuttaja/Influencer

Nämä ammattilaiset ovat jo nyt tunnettuja, ja he tulevat olemaan sitä myös lähivuosina.

Nämä henkilöt tuottavat verkkosisältöä – heidät tunnetaan myös nimellä some vaikuttajat. Sosiaalisessa mediassa luoja on nero.

Näiden ihmisten menestys voi johtua siitä, että yksilöt ovat mieluummin yhteydessä oikeisiin ihmisiin kuin yrityksiin.

4. 3D Arkkitehti ja insinööri

Arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun alalla on mahdollista luoda kolmiulotteisia tiloja, minkä vuoksi asiantuntijoiden olisi keskityttävä tähän alaan, jotta he voivat tarjota asiakkailleen entistäkin realistisempia kokemuksia.

5. Online-opettajat

Verkko-opetus on merkittävä suuntaus tulevaisuuden ammateissa. Opettajat ovat alkaneet tunnistaa internet-luokkahuoneen mahdollisuudet, sillä sen avulla he voivat opettaa useammalle oppilaalle.

Tämä on valttikortti ammattilaisille, jotka haluavat kehittää tiedon jakamista koskevaa liiketoimintaansa. Verkkokurssit ovat yksi erinomainen tapa tienata tällä alalla.

6. Valmentajat

Valmentaja on ammattilainen, joka auttaa yksilöitä parantamaan elämäänsä monilla eri osa-alueilla, erityisesti työurallaan.

Valmentajia on kaikenlaisiin aiheisiin, kuten talouteen, ihmissuhteisiin, tunneälyyn, laihduttamiseen ja henkisyyteen.

7. Digitaalisen markkinoinnin ammattilaiset

Yritykset palkkaavat yhä useammin digitaalisen markkinoinnin ammattilaisia, jotka auttavat niitä lisäämään verkkoläsnäoloaan ja tuottamaan enemmän liikennettä verkkosivuilleen.

8. Data-analyytikko

Data-analyytikko on ammattilainen, joka tarkastelee kaikkia järjestelmästä tulevia tai internetissä liikkuvia tietoja.

He soveltavat datatiedettä havainnollistaakseen yrityksille, mikä vaikuttaa niiden liiketoimintaan nyt ja tulevaisuudessa.

9. Community manager

Yhteisöpäällikön eli community managerin tehtäviin kuuluu olla vuorovaikutuksessa ja ratkaista ongelmia yrityksen ympärillä olevien kuluttajien ja yhteisöjen kanssa sekä kerätä näkemyksiä yrityksen ja yrityksen aseman parantamiseksi näiden ihmisten keskuudessa.

Jotkut yritykset työllistävät jo nyt henkilöitä tässä ominaisuudessa, ja tämä määrä tulee varmasti lisääntymään lähivuosina. Kyseessä on elintärkeä tehtävä yrityksissä, koska he vastaavat yrityskulttuurin luomisesta.

10. Ympäristoinsinööri

Ympäristö on muuttunut merkittävästi, ja tämä työ on välttämätöntä tulevaisuudessa.

Keskeinen tehtävä tässä työssä on tehdä yhteistyötä teknologian ja ympäristön kanssa. On selvää, että uusien ympäristönhallintajärjestelmien ja -ratkaisujen kehittämiselle maapallon auttamiseksi on kysyntää.

11. Sairaalainsinööri

Myös sairaalat ovat kehittyneet, ja uusia laitteita on luotu uusia hoitoja, toimintoja ja terveydenhuollon ammattilaisten päivittäistä toimintaa varten.

Siksi sairaalainsinöörit ovat tulevaisuuden ammattien listalla. Heidän päävastuunsa on organisoida ja hyödyntää kaikkea tarpeelliseksi katsottua teknologiaa kaikenlaisten sairaaloiden haasteiden ratkaisemiseksi.

12. Tietoturva-asiantuntija

Hän on asiantuntija, joka varmistaa, että tietyn yrityksen digitaalisia tietoja ei peukaloida tai hakkeroida.

Teknologian kehittyminen on mahdollistanut yhä useammin pahantahtoisen toiminnan verkossa. Jotkut ihmiset ja yritykset ovat valitettavasti halunneet varastaa tietoja. Tietoturva-asiantuntijat eivät ainoastaan takaa, että tiedot ovat turvassa, vaan he auttavat myös uusien ratkaisujen luomisessa.

13. Tietokannan ylläpitäjä

Tietokannan ylläpitäjät vastaavat yrityksen tietokantajärjestelmien ylläpidosta ja varmistavat, että tiedot ovat saatavilla tehokkaasti, nopeasti ja turvallisesti.

14. Valokuvakonsultti

Imagokonsultti, kuten liikunnanohjaaja, antaa parhaat neuvot siitä, miten näyttää hyvältä. Kampauksesta vaatetukseen, he tarjoavat ihmisille hienoimpia neuvoja, miten näyttää edustavalta sekä työssään että vapaa-ajallaan.

15. E-commerce asiantuntija

Sähköinen kaupankäynti on vanha liiketoiminnan muoto, mutta koska Internet-kauppiaita on kuitenkin niin paljon, erottautuminen on elintärkeää kuluttajien houkuttelemiseksi.

16. Kvanttikoneoppimisen analyytikko

Kvanttikoneoppimisen analyytikko vastaa huippuluokan ratkaisujen tutkimisesta ja kehittämisestä järjestelmän algoritmien nopeuden ja suorituskyvyn parantamiseksi.

Kyseessä on yksi tulevaisuuden keskeisimmistä ammateista, teknologisen harppauksen kiihtyessä.

17. Mielenterveyden ammattilaiset

Mielenterveyttä käsittelevien ammattilaisten (terapeutit ja psykiatrit jne) tarve on kovassa kasvussa 2020-luvulla.

Mielenterveyden ongelmat ovat lisääntyneet parin viimeisen vuoden aikana eksponentiaalisesti, eivätkä koneet ja teknologia kykene korjaamaan asiaa.

18. Tekninen kirjoittaja

Tulevaisuudessa teknisiä kirjoittajia tarvitaan kasvavissa määrin. Tekninen kirjoittaja monimutkaisia ja haastavia ideoita, sekä kykenee jäsentelemään ne helpoksi luettavaan muotoon – oli kyse sitten lehtiartikkeleista, opetusmateriaaleista, ohjevihkoista tai videokäsikirjoituksesta.

19. Sosiaalisen median analyytikko

Sosiaalisen median ammattilaiset kirjoittavat, kehittävät ja arvioivat profiilipostauksia sosiaalisissa verkostoissa. Tämän kasvun ja uudenlaisten sosiaalisen median muotojen tulon vuoksi yritykset kääntyvät jatkossakin näiden ammattilaisten puoleen.

20. Maksetun mainonnan päällikkö

Maksullisen liikenteen hallinnoijalla on tärkeä tehtävä missä tahansa yrityksessä. Hänen tehtävänään on kehittää ja hallinnoida maksettuja mediakampanjoita, kuten Google Ads ja Facebook Ads.

Tämän alan asiantuntijoiden kysyntä kasvaa nopeasti, etenkin koska maksettu media on niin ratkaisevan tärkeää kuluttajien hankkimisessa

21. Web-suunnittelija

Kehittäjät vastaavat verkkosivustojen luomisesta, kehittämisestä ja hallinnoinnista eri ohjelmointikielillä. Koska internet ei ole ohimenevä muotivillitys, kehittäjien kysyntä kasvaa edelleen tulevaisuudessa.

22. Tuotantotalouden insinööri

Tuotantotalouden insinöörien tehtävänä on optimointi ja tehokkuus. He käyttävät matematiikkaa, tilastoja, luonnontieteitä ja teknisiä periaatteita arvioidakseen ihmisiä, järjestelmiä ja prosesseja yrityksessä, mukaan lukien toimitusketjut, toiminnot, rahoitus sekä koneet ja laitteet.

23. Tekninen kirjoittaja

Tulevaisuudessa teknisiä kirjoittajia tarvitaan kasvavissa määrin. Tekninen kirjoittaja monimutkaisia ja haastavia ideoita, sekä kykenee jäsentelemään ne helpoksi luettavaan muotoon – oli kyse sitten lehtiartikkeleista, opetusmateriaaleista, ohjevihkoista tai videokäsikirjoituksesta.

24. Innovaatiojohtaja

Jo nyt on mahdollista löytää yrityksiä, jotka hakevat innovaatiotyöntekijöitä.

Tämän ammattilaisen tehtävänä on tarkistaa yrityksen strategioita, olipa kyse sitten sen pääasiallisesta liiketoiminnasta tai jostain muusta alasta, liiketoimintamallin parantamiseksi.

Innovaatioiden kehittämisen tarkoitus on erottaa yritys kilpailjoistaan markkinoilla.

25. Palvelumuotoilija

Palvelumuotoilija on yksi lähitulevaisuuden povatuimmista ammattinimikkeistä.

Palvelumuotoilu tarkoittaa käytännössä toimintaa, jossa suunnitellaan ja organisoidaan palvelun ihmisiä, rakennetta, viestintää, sekä komponentteja sen laadun parantamiseksi.

Käytännössä palvelumuotoilulla pyritään  palveluntuottajan ja asiakkaiden välisen vuorovaikutuksen parantamiseen. Palvelumuotoilija omaa erilaisia käytännönläheisiä menetelmiä, joilla hän voi löytää asiakkaan ongelman ja luoda siihen ratkaisun.