Tiesitkö, että litterointi työ on joustava ja luotettava tapa ansaita rahaa kotoa käsin? Näin on!

Freelancer litteroijana valitset, kuinka monta tuntia työskentelet, mikä tekee siitä loistavan vaihtoehdon opiskelijoille tai kaikille, jotka haluavat ansaita ylimääräistä rahaa.

Mitä on litterointi?

Literointi tarkoittaa tallennetun äänen (tai videon) kuuntelemista ja kuulemasi kirjoittamista sanasta sanaan. Äänitiedostot ovat monipuolisia ja voivat sisältää kohderyhmiä markkinatutkimukseen, haastatteluihin, kokouksiin, puheluihin, zoomauspuheluihin jne.

On olemassa erilaisia litterointitehtäviä; yleinen, markkinatutkimuslitterointi, lääketieteellinen litterointi ja laillinen litterointi. Yleensä yleiseen litterointiin ei vaadita kokemusta.

Erikoistuneet litteroinnin osa-alueet, kuten lääketieteellinenlitterointi tai laillinen litterointi, edellyttävät kokemusta tai koulutusta. Lääketieteelliset ja lailliset litteroijat ansaitsevat myös toki enemmän rahaa.

Mitä taitoja litteroija tarvitsee?

Menestyneellä litteroijalla on erilaisia ​​taitoja, joita ovat muun muassa:

 • Tarkkaavaisuus – muistakaa, asiakkaat, maksavat palvelusta. Se on kirjoitettava yrityksen tyyliohjeiden mukaan ja ilman virheitä.
 • Kirjoitusnopeus – litteroijan tulee olla huolellisuuden lisäksi myös tehokas, ja näppäimistön käytön tulisi olla sujuvaa
 • Kirjoitustaidot – kohdekielen ja kieliopin kaikkien näkökohtien perusteellinen ymmärtäminen on ratkaisevan tärkeää.
 • Tietokonetaidot – kun työskentelet etänä tai työskentelet kotoa käsin, sinun tulee olla tietokonetaitoja ja kykyä käyttää erilaisia ​​ohjelmia ja tekstinkäsittelyohjelmia.
 • Kuuntelutaidot – kirjoittajien tulee osata kuunnella tarkasti äänitallenteita ja tulkita niitä asianmukaisesti.

Sopiiko litteroijan työ minulle?

Tässä on tärkeimmät edut ja haitat, jotta voit varmistaa, sopiiko litterointityö sinulle.

Plussat:

 • Joustavat työajat, jotka sopivat elämäntyyliisi
 • Mahdollisuus etätyöhön – kukapa siitä ei nauttisi?
 • Hauskaa – monille ihmisille litterointi on nautinnollista ja antaa todellisen onnistumisen tunteen

Haittoja:

 • Epäselkeä ääni – joskus ääntä voi olla vaikea ymmärtää. Tämä voi johtua siitä, että se on huonolaatuinen, sisältää voimakkaita aksentteja tai ihmiset puhuvat samanaikaisesti.
 • Tuntematon terminologia – ylimääräistä aikaa on käytettävä tuntemattomien terminologioiden oikeinkirjoituksen tutkimiseen (lääketieteen terminologia, liikesalasana jne.). Näissä tilanteissa litterointiprosessi on pidempi ja jotkut saattavat kokea sen stressaavalta.
 • Alussa hidasta – usealla litterointiyrityksellä on oma tyyliopas, jota on noudatettava tarkasti. Voi mennä hetki siis että ymmärrät yrityksesi tavoille.

Keskipalkka

Litteroijan keskipalkkaa on vaikea määrittää työn luonteen vaihtuvuuden vuoksi.

Useimmat litteroijat työskentelevät osa-aikaisesti, ja tienaavat 1000-2000 euroa kuukaudessa.

Etenkin freelancerina työskenneltäessä palkkio maksetaan yleensä minuuttia ääntä kohden. Monesti palkkaus vaihtelee 0,4 euron ja 1,5 euron tietämillä per minuutti. Esimerkiksi amberscript maksaa suomalaisille litteroijille 0,45e – 1,20e minuutilta ääntä tai videota.

Etätyönä

Useimmat litterointityöt tarjotaan etätyönä. Voit etsiä litterointitöitä seuraavista paikoista:

Litteroijan etätyöt netissä (transcriber):

Upwork.com

Remote.co

-Flexjobs.com

Litteroijan työt Suomessa:

–Linkedin

–Duunitori