Monet ihmiset työskentelevät mieluummin itsenäisesti, toivovat etteivät joutuisi sosiaaliseen kanssakäymiseen. Tämäntyyppiset työt eivät vaadi sosiaalista vuorovaikutusta, mikä voi olla täydellinen joillekin henkilöille.

On monia syitä, miksi jotkut meistä haluavat tehdä työtä, jossa ei tarvitse olla tekemisissä ihmisten kanssa saatikka olla sosiaalinen. Onneksi monet työt eivät vaadi jatkuvaa puhumista, tai esillä olemista, sillä kaikkia meitä ei sellaiset asiat kiinnosta.

Kiinnostaako sinua työ, jossa saa olla yksin? Alla on luettelo 20 työstä, joihin ei liittyy vain vähän tai ei ollenkaan sosiaalista kanssakäymistä.

 

Parhaat työt, joissa ei tarvitse olla sosiaalinen:

 

#1) Graafinen suunnittelija

 

Graafisilla suunnittelijoilla on valtavat mahdollisuudet työskennellä itsenäisissä projekteissa ilman sosiaalista vuorovaikutusta. Nämä tehtävät voidaan tehdä kotoa käsin ja tarjolla on monia freelance-mahdollisuuksia!

#2) Tiedonsyöttäjä/tallentaja

 

Tiedonsyöttövirkailijat tekevät työnsä yksin, sosiaalista vuorovaikutusta ei tarvita. Työ edellyttää tietojen kirjoittamista ja syöttämistä digitaaliseen muotoon. Yksi itsenäisimmistä työtehtävistä, tämä työ ei vaadi sosiaalista vuorovaikutusta.

 

#3) Litteroija

 

Litteroija toimii ääni-/videotiedostojen kanssa kirjoittaakseen sanottavat sanat. Transkriptionisti voi työskennellä kotoa käsin, tämä työ ei vaadi sosiaalista vuorovaikutusta!

 

#4) Laboratorioteknikko

 

Laboratorioteknikot työskentelevät suurimman osan ajasta itsenäisissä olosuhteissa ilman sosiaalista vuorovaikutusta. Nämä työpaikat vaativat kandidaatin tutkinnon ja maksavat tyypillisesti noin 30 000–40 000 dollaria vuodessa.

 

#5) Kirjanpitäjä

 

Kirjanpitäjän työ on itsenäistä, jossa ei vaadita sosiaalista vuorovaikutusta. Kirjanpitotyöt ovat itsenäisiä, koska kirjanpitäjät työskentelevät numeroiden, ei ihmisten kanssa!

 

#6) Tekninen kirjoittaja

 

Teknisenä kirjoittajana voit työskennellä itsenäisesti ilman sosiaalista vuorovaikutusta. Käsikirjojen kirjoittaminen vaatii itsenäistä työtä, ja suurin osa yrityksistä mahdollistaa töiden tekemisen kotoa käsin.

 

#7) Copywriter

 

Tekstinkirjoittajia tarvitaan nykypäivän markkinoilla, ja tässä työssä ei tarvita sosiaalista vuorovaikutusta. Copywriterina saat mahdollisuuden työskennellä itsenäisesti ilman työnantajasi ohjausta. Työ edellyttää kuitenkin hieman markkinoinnin ja myynnin tuntemusta.

 

#8) Data-analyytikko

 

Data-analyytikko voi työskennellä kotoa käsin ilman sosiaalista vuorovaikutusta. Nämä työpaikat vaativat tyypillisesti vähintään kandidaatin tutkinnon, mutta toisaalta vuonna 2020 keskipalkkakin oli yli 4000 euroa!

 

#9) Datatieteilijä

 

Datatieteilijän työ on hieman monimutkaisempaa kuin data-analyytikon. Datatieteilijä tarjoaa yrityksille ymmärrystä isosta datasta ja siitä, miten sitä voidaan käyttää parhaan edun mukaisesti. Tämä työ vaatii tutkinnon, mutta datatieteilijöille on tarjolla monia mahdollisuuksia.

 

#10) Ohjelmistokehittäjä (ohjelmistoinsinööri)

 

Ohjelmistoinsinöörit voivat työskennellä kotoa käsin eivätkä vaadi sosiaalista vuorovaikutusta. Nämä työt sopivat hyvin itsenäisesti työskenteleville ihmisille, varsinkin jos haluat ratkaista ongelmia.

 

#11) Aktuaari

 

Aktuaarina oleminen tarkoittaa vakuutusyhtiön tilastojen laatimista. Aktuaareilla on tyypillisesti matematiikan tai tilastotieteen tutkinto, mutta jotkut saavat alkunsa suoraan työssä oppimisen kautta.

Aktuaariksi tuleminen vaatii ennen kaikkea kiinnostusta tarkkuuteen ja matemaattisiin kykyihin.

 

#12) Kuorma-auton kuljettaja

 

Kuorma-autonkuljettajat ajavat kuorma-autoa yksin, eikä heidän tarvitse olla vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa. Kuorma-autonkuljettajat voivat työskennellä yrityksessä tai olla itsenäisiä ammatinharjoittajia, mutta tyypillisesti heiltä vaaditaan ammattiajokortti päästäkseen alalle.

 

#13) Tilintarkastaja

 

Tilintarkastajan työ on riippumatonta, jossa ei vaadita kovinkaan paljoa sosiaalista vuorovaikutusta. Tilintarkastajat työskentelevät yleensä asiakkaansa, eivät työnantajan, hyväksi, mikä tarkoittaa, että heillä on erinomainen mahdollisuus myös freelanceriksi tai yrittäjäksi ryhtymiseksi.

 

#14) Ohjelmoija

 

Haluatko ohjelmoijaksi? Ohjelmoijan yksi eduista on, ettei sinun tarvitse pitää työpaikallasi ihmissuhteista kiinni. Nämä työpaikat vaativat yleensä alalle soveltuvan tutkinnon, mutta monet yritykset myös kouluttavat uusia ohjelmoijia, joilla on vähän kokemusta tai ovat kiinnostuneet alasta.

 

#15) Videoeditori

 

Videoeditori pystyy työskentelemään itsenäisessä ympäristössä, jossa ei tarvita sosiaalista kanssakäymistä. Näitä töitä löytyy tuotantoyhtiöistä, televisiostudioista tai jälkituotantotaloista.

 

#16) Bloggaaja

 

Bloggaajana mahdollisuutesi työskennellä kotoa ovat rajattomat. Bloggaajat kirjoittavat yleensä kiinnostuksen kohteistaan ​​ja jakavat hyödyllistä tietoa. Riippuen siitä, kuinka paljon työskentelet, bloggaaminen voi olla kokopäiväistä tai osa-aikaista työtä. Useimmat bloggaajat ansaitsevat kuitenkin rahaa verkkomainosten tai kumppanilinkkien kautta!

 

#17) Kirjastonhoitaja

 

Kirjastonhoitajat eivät vaadi kovinkaan hyviä sosiaalisia taitoja, vaikka he työskentelevätkin ihmisten kanssa. Kirjastonhoitajat voivat olla joko julkisia kirjastonhoitajia tai koulukirjastonhoitajia, ja molemmat työpaikat ovat täydellisiä introverteille.

 

#18) Postityöntekijä

 

Postityöntekijä ei yleensä juurikaan tarvitse sosiaalisia taitoja. Postityöntekijöiden tulee olla yksityiskohtiin suuntautuneita, koska he eivät tee virheitä postin lajittelussa. Kuka tahansa voi hakea tätä tehtävää!

 

#19) Valokuvaaja

 

Valokuvaaja voi työskennellä kotoa käsin eikä valokuvaajana tarvitse olla tekemisissä ihmisten kanssa. Tämä työ vaatii kuitenkin jonkin verran koulutusta riippuen siitä, millainen valokuvaaja haluat olla!

Jotkut valokuvaajat oppivat ottamaan upeita valokuvia ilman koulutusta kautta, kun taas toiset oppivat valokuvaamista yliopistossa tai ammattikorkeassa, tai osallistumalla kursseille verkossa tai henkilökohtaisesti.

Ammattivalokuvaajaksi tuleminen ei kuitenkaan ole helppoa. Työsi huomion saaminen vaatii usein vuosien harjoittelua!

 

#20) Yrittäjä

 

Yrittäjänä oleminen voi olla palkitsevaa, mutta se vaatii yleensä itsenäistä työskentelyä. Yrittäjät ovat valmiita ottamaan riskejä, eikä heillä ole aina tiettyä aikataulua!

Yrittäjyys on kuitenkin tarkoitettu ihmisille, jotka eivät pelkää kovaa työtä, koska oman yrityksen perustaminen vaatii omistautumista ja sitkeyttä.

 

Yhteenveto

 

Kotoa työskentelevät ihmiset voivat olla erittäin tuottavia ja tehokkaita, koska työn suorittaminen ei vaadi sosiaalista vuorovaikutusta! Jos et halua kokopäiväistä toimistotyötä tai koko päivän työskentely jaloillaan kuulostaa kidutukselta, harkitse jotakin näistä töistä, jotka eivät vaadi kanssakäymistä muiden ihmisten kanssa!