Jos etsit tapaa ansaita ylimääräistä rahaa, käytettyjen puhelinten ostaminen ja myyminen voi olla yksi kannattavimmista keinoista tienata.

Mikäli myyt 10kpl iPhone puhelimia 80 euron voittomarginaalilla viikossa, tienaat pelkästään viikossa jo 800 euroa.

Puhelinten osto ja myynti (flippaus) voi olla hauska sivutyö, mutta hommassa on todellista potentiaalia kasvaa myös kokopäivätyöksi. Kuten missä tahansa työssä, tässäkin on toki omat hyvät ja huonot puolensa.

Tässä postauksessa näytämme sinulle, miten voit ansaita rahaa ostamalla ja myymällä käytettyjä puhelimia. Käsittelemme mm:

  • Kuinka ostaa käytettyjä puhelimia
  • Miten myydä käytetyt puhelimet eteenpäin
  • Kuinka välttää huijatuksi tulemiselta

 

Miksi käytettyjen puhelinten ostaminen ja myyminen voi olla kannattavaa?

Hyvä puoli on että käytetyillä puhelimilla on suuri kysyntä, ja niille on aina markkinat. Aina on joku, joka tarvitsee tai haluaa puhelimen, eikä halua ostaa sitä kaupasta uutena kalliilla hinnalla.

Puhelimet ovat myös suhteellisen kalliita tuotteita. Ne voivat maksaa mistä tahansa muutamasta sadasta yli tuhanteen euroon, joten jopa muutaman puhelimen myyminen voi tuoda kelpo tuottoa tilillesi.

Puhelimia on kaikenlisäksi helppo lähettää ja kuljettaa, joten niitä voidaan myydä helposti paikallisesti tai verkossa.

Riippumatta siitä, haluatko ostaa ehjiä puhelimia myytäväksi vai kunnostaa rikkinäisiä, rahaa on tarjolla.

Miten löytää parhaat tarjoukset käytetyistä puhelimista?

On olemassa muutamia tapoja löytää parhaat tarjoukset käytetyistä puhelimista.

Ensiksi kannattaa katsastaa Facebookin Marketplacesta paikallinen tarjonta. Marketplacesta voit löytää edullisia yksilöitä, sillä valikoima vaihtuu päivittäin.

Yleensä kymmentä puhelinta kohden löytyy yksi tai kaksi yleistä markkinahintaa edullisempaa yksilöä. Nämä ovat niitä joihin kannatttaa kiinnittää huomio.

Myös tori.fi on hyvä kauppapaikka käytetyn tavaran ostamiselle ja myymiselle.

Miksi sitten osa ihmisistä myy muita edullisempaan hintaan?

No… tähän löytyy pari syytä.

Useimmat luulevat että puhelimen hinta putoaa huomattavasti ensimmäisen vuoden tai kahden aikana sen ostopäivästä. Monet ihmiset eivät ole yksinkertaisesti perillä käytännön markkinahinnoista. Sama on nähtävissä muissakin käytetyissä tavaroissa.

Ja toiseksi, monet haluavat päästä tavarastaan nopeasti eroon ja saada rahat käteen samana päivänä myynti-ilmoituksen jättämisestä. Varmasti olet joskus itsekin tehnyt näin.

Toki harvoissa tapauksissa kyse voi olla huijauksesta, mutta siitä lisää myöhemmin tässä artikkelissa.

 

Keskity muutamaan malliin

On helpompi päästä jyvälle hommasta kun keskittyy muutamaan suosittuun malliin. Opit markkinahinnat huomattavasti nopeammin.

Parhaita jälleenmyyntiartikkeleja ovat ehdottomasti iPhone-puhelimet, niiden suuren kysynnän sekä jälleenmyyntiarvon vuoksi. Niitä on yksinkertaisesti helppo myydä.

Kun itse aikanaan ostin edullisia, ja toisinaan rikkinäisiä puhelimia, keskityin hankkimaan vain iPhone 6 ja 6s malleja. Tänä päivänä voittoa voi tehdä paremmin iPhone 8 ja sitä uudemmilla malleilla.

Paljonko voittoa sinun tulisi tehdä per puhelin?

Tärkeintä on heti alussa oppia puhelinmallien todelliset markkinahinnat, jotta voisit tehdä mahdollisimman paljon voittoa.

Suurin osa voitosta tehdään puhelinta ostettaessa, niin kuin vanhat kiinteistökonkarit tietävät – make money when you buy.

Niin kuin yllä jo mainittiin, keskittymällä muutamaan malliin, saat nopeasti selville mihin hintaan ostaa ja myydä.

Yleisesti ottaen sinun tulisi saada voittoa 50-100 euroa per puhelin, jotta toiminta olisi kannattavaa.

Esimerkiksi 20 euron voittomarginaali on liian pieni, sillä jos lasket tuohon hintaan ajan, joka kuluu viestien laittamiseen, puhelimen noutoon ja mahdolliseen postissa käyntiin, on parempi suunnitella vaikka mainostenjakajan hommia kuin vouhottaa menemään ympäri ämpäri parin kympin perässä.

Missä myydä käytetyt puhelimet?

On olemassa muutamia tapoja markkinoida käytettyjä puhelimia verkossa.

Selkein, ja monesti se toimivin myyntitapa on myydä puhelimet samoissa palveluissa, joiden kautta olet ne hankkinut. Facebook marketplace tai tori.fi

Toinen tapa on luoda verkkosivusto tai blogi, joka on omistettu käytettyjen puhelinten myynnille.

Voit myös mainostaa puhelimiasi sosiaalisen median ja verkkomainonnan avulla, luomalla mainoskampanjoita.

 

Miten vältyt huijauksilta?

Tarkista IMEI numero

IMEI  (international mobile equipment identity) on jokaiseen matkapuhelimeen merkitty laitetunnus/koodi, jonka avulla voidaan tunnistaa laite verkosta.

IMEI-tunnus on hyödyllinen, sillä se voi kertoa myös esimerkiksi onko laite ilmoitettu varastetuksi.

Toisinaan myyjä ilmoittaa virheellisiä tietoja puhelimen mallista tai vaikkapa muistin määrästä. IMEI-tunnuksen avulla voit selvittää tarkat tiedot puhelimen mallista ja komponenteista.

IMEI-tunnuksen saa selville mistä tahansa puhelimesta näppäilemällä numero *#06# soitettavaksi numeroksi. Tunnus tulee näkyviin puhelimeen automaattisesti, useimmiten painamatta soita-nappia.

Osta puhelimia, jotka on palautettu tehdasasetuksiin

Toinen tärkeä asia muistaa on varmistaa, että myyjä kirjautuu ulos iCloudistaan ​​tai muista puhelimen sovelluksista ennen kuin otat sen pois.

Muuten et voi kirjautua sisään tehdasasetusten palauttamiseksi puhelimeen ilman heidän salasanojaan.

Pyri tekemään kauppoja kasvotusten

Kasvotusten näet aina puhelimen kunnon livenä, ja vältyt huijauksilta, jossa tuotekuvat olisi otettu toisesta puhelimesta, tai jotain tärkeää jäisi näkemättä puhelimen kunnosta.

Saat myös puhelimen saman tien käteen.

Toki pienemmillä paikkakunnilla moni joutuu turvautumaan postituksiin.

Osta mielummin ostokuitin kanssa

Etenkin uudet puhelimet kannattaa ostaa aina ostokuitin kanssa. Vaikka takuuaika olisikin mennyt umpeen, ostokuitti kertoo ettei puhelinta ole varastettu.

Arvioi myyjän luonnetta

Älä osta myyjältä joka vaikuttaa epäluotettavalta. Epäselkeä kommunikointi torin ostospalstalla tai facebookissa voi kieliä, että varastettua puhelinta myydään päihderajojen tarpeeseen.

 

Miten kunnostaa käytettyjä puhelimia jälleenmyyntiä varten?

Käytettyjen puhelinten kunnostaminen jälleenmyyntiä varten on hyvä tapa tehdä voittoa.

Puhelimen kunnostaminen tarkoittaa yksinkertaisesti sen puhdistamista, rikkoutuneiden osien korjaamista ja sen saattamista näyttämään taas uuden veroiselta. Tämä voidaan tehdä ostamalla varaosia verkosta tai puhelinkorjaamosta.

Esimerkiksi Tokoitechistä löydät kattavan valikoiman näyttölaseja, takalaseja, näyttöjä, kameran linssejä, asennussarjoja, puhdistustarvikkeita jne.

Kun puhelin on kunnostettu, voit laittaa sen myyntiin verkossa tai paikallisella ilmoitussivustolla.

 

Vinkkejä käytettyjen puhelinten yleisten ongelmien korjaamiseen

On olemassa muutamia yleisiä ongelmia, joita voi esiintyä käytetyissä puhelimissa. Yksi ongelma on haljennut näyttö. Tämä voidaan yleensä korjata vaihtamalla joko näytön lasi tai koko näyttö.

Toinen yleinen ongelma on puhelin, joka ei käynnisty. Tämä voidaan usein korjata nollaamalla puhelin tai vaihtamalla akku.

Monissa vanhemmissa iPhoneissa ilmenee myös ongelmia ”koti”-näppäimen toiminnan kanssa, joka on helppo korjata varaosilla, tai näytön vaihdon yhteydessä.

Puhelinten korjaamiseen kuluva aika ja suorituksen vaativuustaso on täysin mallikohtaista. Toisissa näytön vaihto onnistuu 5 minuutissa, ja toisen mallin kohdalla pitää sinnitellä 30 minuuttia operaatiossa.

 

Yhteenveto

Kiitos lukemisesta! Toivottavasti tämä viesti auttoi sinua oppimaan, miten voit ansaita rahaa ostamalla ja myymällä käytettyjä puhelimia. Jos sinulla on kysyttävää, kysy rohkeasti kommenteissa. Hyvää puhelinmyyntiä!

Voinko tehdä tätä kokopäiväisesti?

Kyllä, voit ansaita tuloja kokopäiväisesti ostamalla ja myymällä käytettyjä puhelimia, mikäli opit tehokkaaksi työssäsi.

Kuinka paljon rahaa voin ansaita?

Kuinka paljon rahaa tienaat, riippuu siitä, kuinka monta puhelinta myyt ja millä hinnalla. Voit tienata muutamasta sadasta useaan tuhanteen euroon kuukaudessa.

Mitkä ovat riskit?

Suurin riski on ostaa kallis puhelin, joka ei toimi kunnolla. Testaa puhelin aina ennen ostamista ja varmista, että tiedät mihin se palautetaan, jos se ei toimi. Puhelimia verkossa myytäessä on myös petosriski. Käytä aina turvallista maksutapaa ja lähetä puhelin ostajalle vasta, kun olet saanut maksun. Toisaalta myös puhelinten osto postin kautta on aina riski, ja kannattaa aina varmistaa etukäteen että myyjään voi luottaa, ennenkuin lähetät rahaa hänen tilille.