Laskutuspalvelu vertailu - Mikä olisi paras vaihtoehto minulle?

Monella kevytyrittäjällä menee pää sekaisin kun yrittää tehdä päätöstä laskutuspalvelujen kesken – päätimme tehdä kattavan vertailun, jotta voisit valita parhaan palvelun omiin tarpeisiisi.

Lue lisää

Laskutuspalveluiden yleistyessä kevytyrittäjyydestä on tullut varsin ajankohtainen ilmiö yrittäjiksi tähtäävien horisontissa. Kevytyrittäjyydellä tarkoitetaan toisin sanoen sellaista yrittäjää, joka ei ole rekisteröinyt itselleen virallista toiminimeä tai Y-tunnuksella toimivaa yritystä, vaan laskuttaa työnsä erillisen laskutuspalvelun kautta.

Laskutuspalvelut ovat olleet markkinoilla jo lähes kymmenen vuoden ajan, joten aivan uudesta ilmiöstä niissä ei ole kyse. Samalla laskutuspalveluiden helppous on kasvattanut niiden suosiota niin paljon, että monien laskutuspalveluiden asiakkaiden joukossa on jo kymmeniä tuhansia suomalaisia.

Kysynnän kasvaessa alalle saapuu kuitenkin koko ajan uusia laskutuspalveluita, jotka tarjoavat kevytyrittäjille erilaisia mahdollisuuksia laskeutua yrittäjyyden maailman mahdollisimman helpolla ja sulavalla tavalla. Tästä syystä olemme koonneet tähän artikkeliin kattavan listan erilaisia laskutuspalveluita. Lisäksi käymme artikkelissa läpi kevytyrittäjän, yrittäjän ja palkansaajan eroja sekä kerromme lyhyesti, miten laskutuspalvelu toimii ja milloin sen käyttäminen kannattaa.

Laskutuspalvelut on käyty läpi vielä kattavammin vertailuosion jälkeen.

PARHAAT LASKUTUSPALVELUT LYHYESTI

Eezy
Palvelumaksu:
5-7%
Minimipalkkio:
Vakuutukset:
Tapaturma- vastuu- ja konsulttivakuutus
YEL-vakuutus:
YEL-vakuutuksen hankintaan apua ja hallinnointi sekä tilitys on mahdollista siirtää Eezylle
Laskutus ulkomaille:
Asiakkaan status:
Työntekijä
OP-Kevytyrittäjä
Palvelumaksu:
5 + alv
Minimipalkkio:
Vakuutukset:
YEL-vakuutus:
YEL-vakuutus hankittava itse
Laskutus ulkomaille:
Asiakkaan status:
Yksityinen elinkeinonharjoittaja
Ukko
Palvelumaksu:
5%
Minimipalkkio:
Vakuutukset:
Tapaturma- ja vastuuvakuutus
YEL-vakuutus:
YEL-vakuutuksen hankkimiseen saa apua, ja sen hallinnointi sekä tilitys voidaan siirtää Ukko.fi:lle.
Laskutus ulkomaille:
Asiakkaan status:
Työntekijä
Odeal
Palvelumaksu:
2-5%
Minimipalkkio:
15e
Vakuutukset:
Tapaturma- ja vastuuvakuutus
YEL-vakuutus:
YEL-vakuutus hankittava itse
Laskutus ulkomaille:
Asiakkaan status:
Työntekijä
Finjob
Palvelumaksu:
4%
Minimipalkkio:
Vakuutukset:
Sairausvakuutusmaksu 1,53 % - Tapaturmavakuutusmaksu 1,0 % – 2,5 %.
YEL-vakuutus:
YEL-vakuutuksen hankintaan apua ja hallinnointi sekä tilitys on mahdollista siirtää Finjobille
Laskutus ulkomaille:
Asiakkaan status:
Työntekijä
Omapaja
Palvelumaksu:
5-7%
Minimipalkkio:
Vakuutukset:
Tapaturma-, oikeusturva- ja vastuuvakuutus
YEL-vakuutus:
YEL-vakuutuksen hankintaan apua ja hallinnointi sekä tilitys on mahdollista siirtää Omapajalle
Laskutus ulkomaille:
Asiakkaan status:
Työntekijä
Toimipiste.fi
Palvelumaksu:
5%
Minimipalkkio:
15e
Vakuutukset:
Tapaturma- ja vastuuvakuutus
YEL-vakuutus:
YEL-vakuutuksen hankintaan apua ja hallinnointi sekä tilitys on mahdollista siirtää Toimipisteelle
Laskutus ulkomaille:
Asiakkaan status:
Työntekijä

Kuinka valita paras laskutuspalvelu?

Laskutuspalvelut perustuvat palvelumaksuihin, jotka peritään jokaisen toimeksiannon laskutuksen yhteydessä. Toisin sanoen laskutuspalvelu maksaa tehdystä työstä palkan tapaan kevytyrittäjälle ja perii tästä käsittelystä erillisen palvelumaksun, joka on keskimäärin 3–7 prosenttia ilman arvonlisäveroa.

Koska laskutuspalveluiden sisältö vaihtelee suuresti eri toimijoiden välillä, on tärkeää, että laskutuspalveluita pyritään vertailemaan ennen sopimuksen allekirjoittamista. Vertailemalla voitkin helposti selvittää, mikä laskutuspalvelu vastaa parhaiten omia tarpeitasi.

On hyvä ottaa huomioon, että monet laskutuspalvelut laskuttavat palkkiot kevytyrittäjiltä sen mukaan, kuinka suuria (tai pieniä) summia nämä itse laskuttavat omilta asiakkailtaan. Näin ollen liikevaihdon kasvaessa myös laskutuspalvelun palkkion summa alkaa progressiivisesti laskea, mutta samalla on toki hyvä alkaa myös pohtimaan, kannattaisiko kevytyrittäjyys vaihtaa vaikkapa toiminimeen.

Aina edullisin laskutuspalvelu ei kuitenkaan ole paras. Tästä syystä palvelumaksujen hinnoittelun lisäksi huomiota kannattaa kiinnittää myös siihen, millaisia palveluita palvelumaksuun sisältyy ja miten hyvin ne vastaavat juuri niihin tarpeisiin, joita sinulla on yrittäjänä.

Usein voikin käydä niin, että edullisin laskutuspalvelu ei hoida kaikkia paperihommia puolestasi, jolloin joudut käyttämään niihin itse kallisarvoista aikaasi, jolle on varmasti tarvetta paljon tärkeimmissäkin tehtävissä, kuten vaikkapa liiketoiminnan kehittämisessä ja uusien asiakkaiden hankinnassa.

Laskutuspalvelujen hinnoittelu ja palvelujen sisältö

Laskutuspalveluiden tehtävänä on hoitaa kevytyrittäjän asiakkaiden laskutuksen lisäksi paljon muitakin asioita. Laskutuspalvelut vastaavat monissa tapauksissa esimerkiksi vakuutusasioista, YEL-maksuista, verojen maksamisesta ja kirjanpidosta. Osa laskutuspalveluista tarjoaa myös monipuolisia työkaluja erilaisiin webinaareihin ja seminaareihin, joiden kautta kevytyrittäjät voivat löytää uusia mahdollisuuksia asiakaskunnan kasvattamiseen.

Lisäksi on hyvä pitää mielessä, että kaikki laskutuspalvelut eivät vastaa automaattisesti kaikesta kirjanpitoon liittyvistä teemoista. Tämän ohella osa laskutuspalveluista ei esimerkiksi laskuta ulkomaille ollenkaan.

Myös se, millaisia laskutusmahdollisuuksia laskutuspalvelut tarjoavat, voivat poiketa toisistaan huomattavasti. Jotkut laskutuspalvelut tarjoavat esimerkiksi aloitteleville yrityksille ilmaisia aloituspaketteja, joiden vaihtoehdot ovat kuitenkin hyvin rajalliset. Hinnat puolestaan nousevat sitä mukaan, mitä useammin kevytyrittäjä haluaa laskuttaa ja millaisia vaihtoehtoja hän haluaa laskutuksessa käyttöönsä (esim. verkko-, sähköposti- ja paperipostilaskut).

Samalla tapaa laskutuspalvelua valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, millaisia vakuutuspaketteja ne tarjoavat. Vakuutukset ovat erittäin tärkeä osa kevytyrittäjän työtä, sillä heitä ole vakuutettu samalla tavalla kuin palkansaajia. Näin ollen osa laskutuspalveluista kattaa esimerkiksi kaikki pakolliset eläke-, tapaturma- ja vastuuvakuutusmaksut, kun taas muissa palveluissa kevytyrittäjän on hankittava nämä itse.

Seuraavaksi listaamme muutamia tunnetuimmista laskutuspalveluista. Pidä kuitenkin mielessä, että annetut palvelumaksut ja hinnoitteluesimerkit ovat voimassa artikkelin kirjoittamishetkellä. Ennen sopimuksen tekemistä onkin suositeltavaa tarkistaa vielä kertaalleen, onko hinnastoa ehditty päivittää ja mitä muita kuluja palvelumaksun lisäksi laskutuspalvelun käyttöön voi liittyä. Esimerkiksi Eezy laskuttaa erikseen joistakin lisäpalveluista, joita ovat esimerkiksi EezyExpress-palkka ja kulukorvaukset palkanmaksun yhteydessä. Lisäpalvelut vähennetään palkanmaksun yhteydessä, mutta niiden maksaminen on vapaaehtoista.

Laskutuspalvelut arviossa – 7 kilpailijaa

1. Eezy

Suosittu laskutuspalvelu

Palvelumaksu 5-7% | Ei minimipalkkiota | Ei sitoutumispakkoa | Asiakaspalvelu: Puh, S-posti, Toimisto, Chat | YEL-hallinnointi | Laskutus ulkomaille

Eezyn kevytyrittäjäksi rekisteröityminen on ilmaista. Eezy veloittaa jokaisesta laskusta palvelumaksun, jonka suuruus vaihtelee 5-7% välillä. Komissio veloitetaan palkanmaksun yhteydessä arvonlisäverottomasta laskutussummasta. Tämän lisäksi palkasta vähennetään kaikki lakisääteiset maksut, kuten verokortin mukainen ennakonpidätys ja YEL-vakuutusvelvollisen eläke- ja sairausvakuutusmaksu.

Eezyn laskuttamat palvelumaksut laskevat progressiivisesti sen mukaan, mitä enemmän kevytyrittäjä laskuttaa. Palvelumaksu on 7% silloin, jos laskutuskertymä on alle 50 000 euroa, 6% silloin, kun laskutuskertymä ylittää 50 000 euroa, 5,5% silloin, kun laskutuskertymä nousee yli 150 000 euroon ja 5% silloin, kun laskutuskertymä on yli 300 000 euroa.

Loppuarvio

 • Helppo palvelu
 • Edullinen vaihtoehto, kun laskuja kertyy enemän

2. OP-kevytyrittäjä

Laskutuspalvelu yrittäjän eduilla

Palvelumaksu 5% + alv | Ei minimipalkkiota | Irisanomisaika 30pv | Asiakaspalvelu: Puh, S-posti, Chat

OP Kevytyrittäjyys poikkeaa hieman monista muista laskutuspalveluista, sillä rekisteröityessään OP:n kevytyrittäjäksi pankki hakee asiakkaalleen Y-tunnuksen. Y-tunnuksella töitä tekevät yrittäjät voivat kevytyrittäjyydestä poiketen vähentää verotuksessa erilaisia liiketoimintaan liittyviä kuluja, saada arvonlisäveron alarajahuojennuksen, eikä heidän tarvitse maksaa työnantajamaksuja laskutuksessa.

OP veloittaa palkkiona 5% arvonlisäverottomasta summasta yhdessä lakisääteisten verojen kanssa. Palvelumaksua veloitetaan kuitenkin vain silloin, jos yrityksen liikevaihto on alle 30 000 euroa vuodessa. Näin ollen, jos liikevaihto ylittää vuoden aikana 30 000 euroa, OP ei veloita palvelun käytöstä enää erikseen palvelumaksua loppuvuoden aikana. OP Kevytyrittäjyys ei tarjoaa asiakkailleen erillisiä vakuutuksia, vaan ne on hankittava itse.

Loppuarvio

 • Erinomainen palvelu
 • Yrittäjälle kuuluvat edut ja vähennykset
 • Hyvä ja helppo ensiaskel yrittäjyyteen

3. Ukko.fi

Kattava laskutuspalvelu kevyt-yrittäjälle

Palvelumaksu 5% | Ei minimipalkkiota | Kattava vakuutusturva | Ei irtisanomisaikaa | Asiakaspalvelu: Puh, S-posti, Toimisto, Chat | Laskutus ulkomaille

Suomen tämän hetken suurin laskutuspalvelu Ukko.fi tarjoaa palveluitaan sekä toiminimiyrittäjille että kevytyrittäjille. Kevytyrittäjän tapauksessa palvelumaksun määrä on palkanmaksun yhteydessä 5%. Ukko.fi vähentää palkasta automaattisesti myös tapaturma- ja vastuuvakuutuksen sekä YEL-vakuuttamisvelvollisen tapauksessa myös YEL-maksun. Tämän lisäksi Ukko.fi veloittaa palvelumaksun lisäksi vielä 2,9% lisämaksun palkanmaksun yhteydessä. Yhteensä Ukko.fi laskuttaa palkkiona siis 7,9%.

Loppuarvio

 • Kattava palvelu monipuolisilla toiminnoilla
 • Loistava asiakaspalvelu

4. Odeal

Halvin laskutuspalvelu

Palvelumaksu 2-5% | Minimipalkkio: 15e | Ei sitoutumista | YEL-hallinnointi | Asiakaspalvelu: Puh, S-posti, Chat, Whatsapp | Laskutus ulkomaille

Odeal laskuttaa uusilta käyttäjiltä 5% palvelumaksun. Palvelumaksun määrä muistuttaa esimerkiksi Eezyn toimintamallia, sillä mikäli kevytyrittäjä laskuttaa 60 000 euron edestä ilman arvonlisäveroa, palvelumaksun määrä putoaa 4 prosenttiin. Puolestaan, kun laskutuskertymä nousee 120 000 euroon, palvelumaksun määrä putoaa taas prosentilla.

Tämän lisäksi Odeal veloittaa asiakkailtaan aina minimipalvelumaksun. Minimipalvelumaksun määrä on aina 15 euroa palkanmaksua kohden. Odeal ei vähennä palkasta automaattisesti tapaturmavakuutusta, jonka määrä riippuu kevytyrittäjän toimialasta.

Loppuarvio

 • Edullinen hinnoittelu
 • Hyvä asiakaspalvelu

5. Omapaja

Erinomainen palvelu – kattava, mutta simppeli

Palvelumaksu 5-7% | Ei minimipalkkiota | Ei sitoutumista | YEL-hallinnointi | Asiakaspalvelu: Puh, S-posti, Chat | Laskutus ulkomaille

Omapajalle rekisteröityminen on edellä esiteltyjen laskutuspalveluiden tapaan ilmaista. Odealin ja Eezyn tapaan Omapajan palkkiot laskutetaan progressiivisesti niin, että komissio on 7% silloin, kun laskutuskertymä on alle 50 000 euroa, 6% silloin, kun laskutuskertymä ylittää 50 000 euroa, 5,5% silloin, kun laskutuskertymä ylittää 150 000 euroa ja 5% silloin, jos laskutuskertymä kasvaa yli 300 000 euroon.

Omapaja tarjoaa asiakkailleen automaattisesti tapaturma- ja vastuuvakuutuksen. YEL-vakuuttamisvelvollisen palkasta pidätetään automaattisesti myös lakisääteinen eläke- ja sairausvakuutusmaks

Loppuarvio

 • Helppo käyttöliittymä
 • Vakuutuspalvelut

6. Finjob

Paras laskutuspalvelu pienemmille laskutuksille

Palvelumaksu 4% | Ei minimipalkkiota | Ei sitoutumista | YEL-hallinnointi | Asiakaspalvelu: Puh, S-posti, Chat | Laskutus ulkomaille

Finjob veloittaa palvelumaksuna kilpailijoitaan huomattavasti edullisemman palkkion, 3,23 % arvonlisäverottomasta laskutuksesta (ja jossa palkkio on kuitenkin aina maksimissaan 250 euroa). Palkkion lisäksi kevytyrittäjän palkasta peritään vielä lakisääteiset maksut, kuten verokortin ennakkopidätys sekä tapaturma- ja vastuuvakuutusmaksut sekä YEL-vakuuttamisvelvollisen läkisääteinen eläke- ja sairausvakuutusmaksu.

Loppuarvio

 • Halvin laskutuspalvelu pienemmillä tuloilla
 • Hyvä asiakaspalvelu

7. Toimipiste.fi

Paras laskutuspalvelu pienemmille laskutuksille

Palvelumaksu 5% | Minimipalkkio 15e | Ei sitoutumista | YEL-hallinnointi | Kattava vakuutusturva | Asiakaspalvelu: Puh, S-posti | Laskutus ulkomaille

Toimipiste laskuttaa asiakkailtaan 5% palkkion arvonlisäverottomasta loppusummasta tai Odealin tapaan vähintään minimivelotuksen verran, joka on sama eli 15 euroa. Minimiveloitusta käytetään tässä tapauksessa silloin, kun palkanmaksuun yhdistettyjen laskujen lopullinen summa on arvonlisäverottomana alle 300 euroa. Toimipiste huolehtii kevytyrittäjän puolesta myös YEL-vakuuttamisvelvollisen eläke- ja sairausvakuutusmaksusta sekä tapaturma- ja vastuuvakuutuksesta.

Loppuarvio

 • Kattava vakuutusturva
 • YEL-hallinnointi

 

Laskutuspalvelut: kevytyrittäjä, palkansaaja vai yrittäjä?

On hyvä pitää mielessä, että vaikka laskutuspalveluiden yhteydessä viitataan yhä useammin kevytyrittäjiin, kyseessä ei ole virallinen nimike, vaan laskutuspalvelun käyttäjä mielletään laillisesti joko palkansaajaksi tai yrittäjäksi. Edellä annettujen laskutuspalveluiden pohjalta esimerkiksi OP:n kevytyrittäjä on virallisesti Y-tunnuksella toimiva yrittäjä, mutta muiden laskutuspalveluiden leivissä voidaan puolestaan puhua työntekijästä.

Asia ei tosin ole aivan näin mustavalkoinen, sillä mikäli kevytyrittäjä maksaa yrittäjien YEL-maksua, hän kuuluu virallisesti yrittäjien eläkevakuutusmaksun piiriin. Lisäksi se, puhutaanko virallisesti palkansaajasta vai yrittäjästä, riippuu pitkälti myös työn luonteesta ja toimeksiantojen määrästä.

Miten laskutuspalvelu toimii?

Laskutuspalveluun rekisteröityminen on yleensä maksutonta. Tunnukset luomalla voit tehdä itsellesi profiilin, jossa käydään läpi esimerkiksi verotukseen ja vakuutuksiin liittyvät seikat. Kun saat toimeksiannon, voit sopia siitä suoraan asiakkaan kanssa ja teet työsi normaalisti, mutta tämän jälkeen luot laskun laskutuspalvelun järjestelmässä, jota kautta myös asiakas maksaa tehdystä työstä.

Laskutuspalvelua hyödyntävä kevytyrittäjä on tässä mielessä palkkatyöläisen asemassa oleva yrittäjänomaista työtä tekevä henkilö, joka saa laskutuskauden päätteeksi laskutuspalveluyritykseltä palkan, joka perustuu kuukauden aikana työntehtävistä laskutettuihin summiin. Tästä summasta vähennetään lakisääteisten verojen ja vakuutusten lisäksi vielä laskutuspalvelun oma palkkio.

Laskutuspalvelu eli kevytyrittäjyys vai oma yritys?

Yrittäjyys palkitsee, mutta se myös vaatii paljon. Tästä syystä laskutuspalvelun hyödyntäminen voi olla varteenotettava idea uudelle yrittäjälle, sillä erityisesti yrittäjyyden alkutaipaleella monimutkainen byrokratia voi viedä liikaa aikaa ja resursseja. Laskutuksen lisäksi laskutuspalvelu hoitaakin usein myös muita paperihommia ja byrokratian kiemuroita, jolloin kevytyrittäjälle jää enemmän aikaa oman liiketoimintansa kehittämiselle.

Oman yrityksen perustamista kannattaa pohtia silloin, kun liikevaihto alkaa kasvaa. Vaikka laskutuspalveluiden palvelumaksujen määrä alkaa näissä tapauksissa yleensä laskea, kyseessä on rahassa yllättävän suuri summa, joka suurella liikevaihdolla laskutuspalveluihin voi upota. Tästä syystä toiminimen perustamista kannattaa harkita vakavasti silloin, kun liiketoiminnasta kasvaa täyspäiväinen työ.

Missä tapauksissa laskutuspalvelun käyttäminen kannattaa?

Kuten edellä jo mainittiin, laskutuspalvelun käyttäminen soveltuu parhaiten aloitteleville yrittäjille, joiden liiketoiminta on vielä pienimuotoista. On hyvä pitää mielessä, että mitä enemmän laskutuspalvelu tekee yrittäjän puolesta, sitä enemmän se työstä myös laskuttaa.

Näin ollen, jos teet työkeikkoja vain harvakseltaan ja oman toiminimen perustaminen kuulostaa vielä liian kaukaiselta ajatukselta, laskutuspalvelun käyttäminen on oiva tapa avata ovet yrittäjyyden maailmaan turvallisesti ja riskittömästi.

Laskutuspalvelut ja työttömyysturva

Vielä muutama vuosi takaperin kevytyrittäjän asema työmarkkinoilla oli väliinputoaja. Onneksi uusien lakimuutosten myötä kevytyrittäjien asema on viimein vakiintunut. Tänä päivänä yrittäjyyttä tarkastellaan neljän ensimmäisen kuukauden aikana, jonka ajalta on mahdollista saada soviteltua päivärahaa.

Mikäli neljän kuukauden kokeilun jälkeen arvioidaan, että työnkuva vastaa täysipäiväistä yrittäjyyttä, et enää kuulu tavallisen palkansaajan tapaan työttömyysetuuksien piiriin. Jos yrittäjyys puolestaan määritellään sivutoimiseksi yrittäjyydeksi, oikeus palkansaajan työttömyysetuun säilyy.

Tästä syystä täyspäiväiset yrittäjät voivat turvata toimeentulonsa myös työttömyyden ajaksi liittymällä yrittäjien työttömyyskassaan. Laskutuspalvelut eivät kuitenkaan lähtökohtaisesti huolehdi tähän kassaan liittymisestä.

Yhteenveto

Kevytyrittäjyys on riskitön ja turvallinen tapa kokeilla omia siipiään yrittäjyyden maailmassa. Tällöin laskutuspalvelu auttaa byrokratian monimutkaisissa solmuissa samalla, kun voit itse keskittyä liiketoimintasi kehittämiseen. Palvelumaksujakin maksat työstäsi vain silloin, kun laskutat asiakkaita, joten et joudu ainakaan maksamaan turhasta.

Jos tunnet, että liikeideasi alkaa saada tulta pesään ja liikevaihtosi kasvaa, on suositeltavaa, että harkitset tarkkaan toiminimiyrittäjäksi siirtymistä. Tällä tapaa pääset hyötymään esimerkiksi arvonlisäveron alarajahuojennuksesta ja muista liiketoimintaan liittyvistä verovähennyksistä.

Koska laskutuspalveluita on paljon, niiden toimintaan ja sisältöön kannattaa tutustua rauhassa. Vaikka intoa ja puhtia yritystoiminnan aloittamiseksi löytyisi vaikka muille jakaa, on parempi, että otat etukäteen selvää eri laskutuspalveluiden tarjoamista mahdollisuuksista sekä kevytyrittäjyyteen liittyvistä maksuista ja vakuutuksista työttömyyden tai sairastumisen varal

Usein kysyttyjä

Mitä kevytyrittäjyys tarkoittaa?

Kevytyrittäjyys on yritysluonteisen toiminnan harjoittamista ilman rekisteröityä yritystä. Käytännössä työn luonne voi olla täysin samanlaista, kuin jos sinulla olisi rekisteröity yritys, mutta kevytyrittäjänä laskutus ja palkanmaksu hoidetaan laskutuspalvelun kautta. Laskutuspalvelu ostetaan laskutuspalvelua tarjoavilta yrityksiltä.

Onko laskutuspalveluissa järkeä rahallisesti?

Laskutuspalvelun käyttäminen ja kevytyrittäjänä toimiminen voi olla edullisempaa, mikäli yrityksen liikevaihto on satunnaista tai pientä. Laskutuspalvelun etune on, että maksat vain silloin, kun sinulla kertyy laskutettavaa toiminnastasi.
Useimmilla laskutuspalveluilla palkkio pyörii noin 3-7% välillä per lähetetty lasku.

Onko kevytyrittäjä oikeutettu työttömyysetuuteen?

Kevytyrittäjänä työskennellessä, kela määrittää sinut usein yrittäjäksi. Tosin sivutoiminen yrittäjyys ei estä työttömyysturvan saamista. Kevytyrittäjän työttömyysturva riippuu yritystoiminnastasi saamien tulojen määrästä, samalla tavalla kuin palkansaajallakin.