LUOKITUS

(3.5/5)

Lyhyesti: Lumo Energia tarjoaa monipuolisia sähkösopimuksia suomalaisille. Yritys tunnetaan nopeasti vaihtuvista kampanjoista ja aktiivisesta markkinoinnista.

Lumo Energia Oyj

Saatavilla olevat sopimukset

 • Määräaikaiset
 • Toistaiseksi voimassa olevat

Tuotantotapa

 • Ydinvoima
 • Fossiiliset
 • Uusiutuvat – aurinko, tuuli, ja vesi
 • EKOenergia

Harva nykyihminen pystyy elämään ilman sähköä. Sähköstä ja sähköllä toimivista laitteista on tullut meille itsestäänselvä arkinen luksus, jota meille tavallisille kuluttajille tarjoavat monenlaiset sähköyhtiöt. Joskus voi olla haastavaa valita juuri se itselleen kaikista sopivin ja arvoiltaan kolahtava sähköyhtiö, erityisesti siksi, kun Suomen markkinoilla sähköyhtiöitä tulee jatkuvasti lisää. Kuluttajan voi olla tällöin hyvin vaikea vertailla eri sähköyhtiöitä ja päättää, mikä olisi kaikista järkevin palveluntarjoaja itselle.

Yksi kohtalaisen uusi sähköyhtiö on Lumo Energia, joka ainakin ensi silmäyksellä vaikuttaa monelle potentiaaliselle asiakkaalle luotettavalta ja tavanomaiselta sähköyhtiöltä. Mutta mikä Lumo Energia oikeastaan on ja kuka on perustanut Lumo Energian? Minkä hintainen sähköyhtiö Lumo Energia on? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaamme tässä artikkelissa. Jatka tämän artikkelin lukemista, niin saat paljon hyödyllistä lisätietoa Lumo Energiasta ja heidän palveluistaan asiakkaille.

p

Lumo Energia – esittely

Lumo Energia on kohtalaisen uusi sähköyhtiö Suomen sähkömarkkinoilla. Se lanseerattiin asiakkaille ensimmäisen kerran, ja on myös perustettu, vuonna 2015. Se on suomalainen sähköyhtiö ja se tarjoaa palvelujaan Suomessa. Lumo Energia myy asiakkailleen pohjoismaissa toimivan sähköpörssin eli Nord Poolin kapasiteetista ostettua sähköenergiaa. Lumo Energia ei siis itse tuota myymäänsä sähköä, vaan toimii välittäjänä sähköntuottajan ja kuluttaja-asiakkaan välillä.

Lumo Energian pääkonttori löytyy Helsingistä osoitteesta Teollisuuskatu 21. Lumo Energia kertoo kotisivuillaan kuuluvansa suomalaiseen Energiateollisuus ry:hyn ja osallistuvansa erittäin aktiivisesti koko alan kehittämiseen, ja se haluaa luoda parhaita käytäntöjä omalle toimialalleen. Lumo Energian omistaa pääosin Yhdysvalloista kotoisin oleva energia-alan yritys Genie Energy Ltd. Lumo Energialla on toiminnassaan kolme ohjaavaa arvoa: dynaamisuus, läpinäkyvyys ja asiakaspalvelu.

Lumo Energia saa kiitosta asiakaspalvelustaan ja hyvistä sähköpaketeistaan

Lumo Energia haluaa erottua muista sähköyhtiöistä erityisesti asiakaspalvelun avulla. Lumo Energia on panostanut asiakaspalveluun erityisesti tavoittavuuden osalta, sillä Lumo Energian asiakaspalvelun saa kiinni todella monissa eri kanavissa. Lumo Energian asiakaspalvelu on auki arkisin klo 9–18, ja asiakaspalvelua saa puhelimitse, sähköpostitse sekä hyvänä lisänä Lumo Energian Facebook-sivulla. Lisäksi Lumo Energialla on käytössä Lumo bot -niminen chatpalvelu, josta saa nopeasti vastauksen moniin yleisiin kysymyksiin koskien omaa sähkösopimusta tai Lumo Energiaa yleisesti.

Lumo Energia saa kehuja myös siitä, että se myy laajaa valikoimaa eri sähköpaketteja asiakkailleen. Lumo Energialta voi ostaa seuraavia sähköpaketteja:

 • 3 kk Määräaikainen
 • 6 kk Määräaikainen
 • 1 v Määräaikainen
 • 2 v Määräaikainen
 • MarkkinaPlus
 • Tuntispot
 • Tasaraha

Yksi suosituimmista Lumo Energian sopimuksista on kuuden kuukauden määräaikainen sopimus. Kuuden kuukauden määräaikaiseen sopimukseen kuuluu kiinteä kilowattituntihinta, joka on 4,69 snt/kWh. Sopimuksessa ei ole perusmaksua eikä pitkää sitoutumista. Lumo Energia tarjoaa asiakkailleen myös pitkäaikaisempia sopimuksia, jotka tulevat pitkässä juoksussa asiakkaalle edullisemmaksi. MarkkinaPlus-sopimus tarjoaa mielenrauhaa asiakaalle: sähkön hinta pysyy samana joka kuukausi, eikä sähkön hinnan vaihtelusta tarvitse olla huolissaan. Se sopii niille asiakkaille, jotka haluavat sähkösopimukseltaan turvallisuutta ja vaivattomuutta.

 

Mitä etua pörssisähkön ostamisesta on asiakkaalle?

Lumo Energia ei tuota itse sähköä, vaan ostaa sähköä asiakkailleen pohjoismaalaisesta Nord Pool -sähköpörssistä. Tämä on monella tapaa hyödyllistä asiakkaalle, sillä sähkön hinta ei ole etukäteen määritelty, vaan hinta vaihtelee kysynnän ja tarjonnan mukaan. Lumo Energian käyttämässä Nord Poolissa on käytössä niin kutsuttu spot-hinta, mikä tarkoittaa sähköä ostettaessa seuraavan päivän tuntikohtaista hintaa. Hintavaihtelut tarkoittavat sitä, että sähkön hinta voi roimasti laskea, jos sähkön tuotannossa syntyy ylituotantoa. Toisaalta sähkön hinta voi myös nousta, jos tarjontaa on liian vähän kysyntään nähden.