Jos etsit luovaa ja mahdollisesti tuottoisaa tapaa ansaita rahaa, sinun kannattaa harkita verkkosivujen rakentamista. Verkkosivujen suunnittelu ja kehittäminen voi olla loistava tapa ansaita tuloja riippumatta siitä, teetkö sitä kokopäiväisesti vai sivutoimisesti.

Verkkosivustoilla voi ansaita rahaa useilla eri tavoilla. Voit tarjota räätälöityjä verkkosivujen suunnittelupalveluja, myydä valmiita verkkosivumalleja, tai rakentaa ja hyödyntää omia verkkosivustojasi mm mainostuloilla. Tässä artikkelissa keskitymme ensiksi mainittuun vaihtoehtoon – miten tehdä rahaa rakentamalla verkkosivustoja kuluttajille ja yrityksille.

 

Miksi yritykset tarvitsevat nettisivuja?

Yritykset tarvitsevat verkkosivustoja useista syistä. Verkkosivusto on loistava tapa esitellä, mitä yrityksellä on tarjottavanaan, ja se on myös loistava alusta markkinointiin ja mainontaan. Lisäksi verkkosivusto voi auttaa yrityksiä pitämään yhteyttä asiakkaisiinsa ja rakentamaan suhteita.

Puhumattakaan siitä, että verkkosivusto voi olla monille yrityksille paras tapa tavoittaa asiakkaita ja tehdä myyntiä.

 

Miksi verkkosivustojen tekeminen on erinomainen tapa ansaita rahaa

On muutamia syitä, miksi verkkosivustojen tekeminen on erinomainen tapa ansaita rahaa. Ensinnäkin on suhteellisen helppoa aloittaa web-suunnittelu. Et tarvitse erityisiä taitoja tai tietoja yksinkertaisen verkkosivuston luomiseen.

Toiseksi voit ansaita hyviä tuloja myymällä verkkosivustoja. Esimerkiksi peruslaatuisen WordPress-verkkosivun keskimääräinen hinta Suomessa on varmasti siinä 1000 euron paikkeilla, mutta voit helposti veloittaa enemmän pidemmälle räätälöidyistä verkkosivuista ja laajemmista sivustoista. Lopuksi voit rakentaa vakaan asiakaskunnan myymällä verkkosivustoja yrityksille.

Alhaiset aloituskustannukset

Verkkosivuston suunnittelupalveluja tarjoavan yrityksen perustamiskustannukset ovat minimaalisia. Pääset hyvin alkuun toimivalla läppärillä, internetyhteydellä ja noin sadan euron investoinnilla ohjelmistoihin.

Siksi verkkosivujen myyminen onkin yksi parhaista tavoista aloittaa tuottoisa yritys ilman suuria investointeja.

Mahdollisuus tehdä töitä kotoa

Yksi web-suunnittelun parhaita puolia on että töitä pystyy tehdä vaikka kotisohvalta käsin. Voit myös halutessasi työskennellä toimistolla, tai vaikkapa kahvilassa. Vaihtelevat työympäristöt tuovat mielekkyyttä työhön.

Hyvä palkka

Mikäli työskentelet freelancerina tai täyspäiväisenä web-suunnittelijana, palkka tällä alalla on kohtuullisen korkea. Nettisivujen suunnittelu on yksi parhaiten palkatuista freelance-töistä, ja osaava freelanceri tienaa helposti yli 4000 euroa kuussa.

Soveltuu sekä sivutyöksi että päivätyöksi

Jos mietit nettisivubisneksen aloittamista, sinulla on mahdollisuus tehdä töitä oman tahtiin. Nettisivujen rakentaminen voi olla hyvä tapa tienata rahaa sivussa, tekemällä esimerkiksi yhdet 1000 euron arvoiset nettisivut opiskelujen ohella. Mikäli intoa löytyy ja kalenteri näyttää tyhjää, voit skaalata bisnestä suuremmaksi.

 

Paras tapa rakentaa nettisivuja asiakkaille?

Paras tapa rakentaa verkkosivustoja nykyään on sisällönhallintajärjestelmän (CMS) käyttö. Näin voit luoda nopeita, luotettavia ja käyttäjäystävällisiä verkkosivustoja. Lisäksi CMS:n käyttö helpottaa sivuston säännöllistä päivittämistä.

Suosittuja sisällönhallintajärjestelmiä ovat mm. WordPress, Wix, Joomla, Drupal.

Näistä suosituin ja suorituskykyisin on ehdottomasti WordPress, joka kattaa HubSpotin mukaan 43,2% kaikista luoduista verkkosivuista vuonna 2022.

Miten rakentaa verkkosivustoja ilman aiempaa osaamista?

Jos haluat nopeuttaa tapaasi ansaita rahaa verkkosivustojen rakentamisessa, yleisten verkkokehityskoodien, kuten HTML, CSS ja Javascript, tuntemus voi olla hyödyllistä. Mutta niiden osaaminen ei ole välttämätöntä ammattimaisten verkkosivujen rakentamisessa tänä päivänä.

On olemassa kaksi yleistä tapa WordPress-verkkosivustojen rakentamiseen:

  1. Rakenna verkkosivusto käyttämällä web-sivujen rakennustyökalua, kuten, Gutenberg (WordPressin oma) Divi tai Elementor.
  2. Rakenna verkkosivusto mukautetusta koodista (vaatii koodin osaamista)

Verkkosivujen rakentamiseen ei ole yhtä oikeaa ratkaisua. Sinun on analysoitava asiakkaasi tarpeet valitaksesi heidän tavoitteitaan ja tarpeitaan parhaiten vastaava vaihtoehto.

Tänä päivänä suurin osa alle 5000 euron nettisivuista rakennetaan WordPressillä, ja useimmiten rakennustyökalua kuten Gutenbergiä, Diviä, tai vastaavaa hyödyntäen.

Suuri osa pidemmän linjan ammattilaisistakin hyödyntää näitä nykyaikaisia työkaluja, sillä käsin koodaaminen on huomattavasti hitaampaa ja kalliimpaa.

Ja mikä parasta, sinulla on mahdollisuus opetella tekemään tyylikkäitä ja ammattimaisia verkkosivuja varsin lyhyessä ajassa.

 

Kuinka päästä alkuun

1.Valitse pagebuilder ja opettele sen käyttöä

Paras tapa aloittaa on hankkia lisenssi verkkosivuston rakennustyökaluun (pagebuilder). Suosituimmat näistä ovat Divi ja Elementor. Molemmat ovat hyviä valintoja ammattimaisten verkkosivujen rakentamiseen, ja kannattaa valita se joka tuntuu pienen tutkiskelun jälkeen itselle miellyttävältä vaihtoehdolta.

Kun olet hankkinut sopivan rakennustyökalun, opettele sen käyttöä ilmaisella wordpress.com blogialustalla.

Mitä sitten kannattaa harjoitella?

No paras tapa harjoitella on rakentaa verkkosivuja.

Voit etsiä googlesta yksinkertaisia ja selkeitä pienyritysten nettisivuja ja mallintaa valitsemasi sivuston ulkoasun rakennustyökalulla omaan wordpress-blogiisi tai omalle verkkosivullesi. Huom. ei kannata tekstejä ja logoja ruveta kopioimaan, mutta voit täydentää omat sisällöt sivustolle ja pitää sivuston piilotettuna kävijöiltä.

Paras tapa oppia tekemään on siis laittaa hihat heilumaan. Käytännön hommissa oppii nopeasti niksejä ja kikkoja, joita tulet tarvimaan kun rakennat sivuja ensimmäiselle asiakkaallesi.

2.Rakenna omat verkkosivusi

Kun olet hieman opetellut sivunrakennustyökalun käyttöä, on aika rakentaa omat nettisivusi.

Tässä kohtaa kannattaa panostaa oman verkkotunnuksen ja web-hotellin hankkimiseen.

Web-suunnitteluyrityksesi nettisivujen tulee olla tyylikkäät. Jos omat sivustosi näyttävät että ne olisi rakennettu 90-luvulla ja windows ysiviitosella, on turha odottaa yhteydenottoja asiakkailta.

Varmista että sivustosi on oman tyylitajusi mukainen, ja visuaalisesti tyylikäs. Omat verkkosivusi toimivat yrityksesi digitaalisena käyntikorttina, joten on parempi viettää sen tekemisessä hieman enemmän aikaa ja vaivaa.

Tehdään kuitenkin selväksi, että omien verkkosivujesi ei tule muistuttaa 5000-sivuista sanakirjaa. Se tarkoittaa, että sinun on pohdittava sivustosi suunnittelua, luonnollista asettelua ja käyttöliittymää / käyttökokemusta (UI/UX). Useimmiten haluat että sivustosi on yksinkertainen ja selkeä.

3.Hanki asiakkaita

On muutamia hyviä tapoja löytää ensimmäiset asiakkaasi:

Perhe ja ystävät

Älä epäröi ottaa yhteyttä ystäviin ja perheeseen. Lyön vetoa, että tunnet kymmeniä ihmisiä, jotka voisivat käyttää uusia web-suunnittelutaitojasi. Muista ottaa yhteyttä ja kertoa heille, mitä olet tekemässä.

Läheiset antavat enemmän anteeksi virheitä, joten kynnys aloittamiseen on pienempi.

Paikalliset yritykset

Monet paikalliset yritykset haluavat ja tarvitsevat web-läsnäoloa, mutta ovat yleensä liian kiireisiä yrittäessään löytääkseen web-suunnittelijan itse. Jos otat heihin yhteyttä, se saattaa olla juuri se kipinä, jota he tarvitsivat rakentaakseen verkkosivustonsa sinun puolestasi.

Suurin osa paikallisista yrityksistä haluaa myös paikallista hakukoneoptimointia ja ehdotuksia liikenteen lisäämiseksi. Mikä loistava tilaisuus myydä lisämyyntiä ja saada vielä tuottoisampi asiakas.

LinkedIn

LinkedIn on loistava paikka löytää asiakkaita. Jokainen LinkedInissä on jonkinlainen ammattilainen, ja useimmilla ihmisillä on jotain, jota he haluavat mainostaa verkossa. Olipa kyseessä heidän brändinsä, yrityksensä tai he itse. Ota yhteyttä ja kerro ihmisille ja yrityksille tarjoamistasi palveluista.

Tapaamiset

Paikallinen tapahtuma, erityisesti pienille yrityksille suunnatut tapahtumat, voi olla täydellinen tilaisuus rakentaa verkostoasi ja potentiaalisten asiakkaiden luetteloa. Tarkkaile paikallisen kauppakamarin tai pienyritysjärjestöjen järjestämiä tapaamisia.

Freelance-sivustot

Sivustot, kuten Fiverr, Freelancer ja Upwork, voivat olla erittäin hyödyllisiä yhdistäessäsi kaltaisesi ammattilaisen tuleviin asiakkaisiisi. He ottavat pienen leikkauksen tehdyistä töistä, mutta se on täysin ensimmäisten asiakaskontaktien arvoista. Jos kehität suhteen asiakkaan kanssa, voit aina tehdä hänelle töitä alustan ulkopuolella myöhemmin.

Palkkataso näillä sivustoilla on usein aloittelijan taidoilla matala, mutta tärkeintä on että saat rakennettua porftoliota itsellesi, jotta voit pyytää jatkossa suurempia summia verkkosivuista.

4. Tee portfolio omalle verkkosivustollesi

Paras tapa näyttää omaa osaamistasi tuleville asiakkaillesi on luoda portfolio työstäsi. Tämä auttaa sinua osoittamaan taitosi ja houkuttelemaan potentiaalisia asiakkaita.

Voit luoda portfolion tai referenssit-sivun omalle verkkosivullesi ja merkitä sen erikseen päävalikkoon. Laadi sinne tuoreimmat ja tyylikkäimmät nettisivut, joita sinulla on näyttää. Muista että 4 tyylikästä tehtyä verkkosivua on parempi kuin 20 keskinkertaista, joten keskity laatuun!

Kun sinulla on portfolio, voit alkaa lähestyä yrityksiä ja tarjota heille verkkosivuston myyntiä.

 

5.Mainosta yritystäsi

Kun sinulla on muutama asiakas takana, ja verkkosivusto jossa on portfolio, on aika alkaa mainostaa web-suunnitteluliikettäsi. On olemassa useita tapoja tehdä tämä, mukaan lukien sosiaalinen media, verkkohakemistot ja hakusanamainonta.

Kuinka kasvattaa nettisivubisneksesi tuloja

Kasvata asiakkaasi verkkonäkyvyyttä lisäpalveluilla

Syy, miksi ihmiset palkkaavat sinut web-suunnittelijakseen, ei johdu vain siitä, että he haluavat upean uuden verkkosivuston, vaan he haluavat liikennettä mahtavalle verkkosivustolleen.

He haluavat käyttäjien tulevan heidän sivustolleen suorittamaan liiketoimintaa kasvattavia toimintoja kuten ostamaan tuotteita tai ottamaan yhteyttä.

Nyt kun tiedät sen, voit markkinoida asiakkaillesi ja myydä heille lisää paketteja ja palveluita, jotka lisäävät asiakkaasi mahdollisuuksia saada yhä enemmän verkkoliikennettä. Tutustu seuraaviin palveluihin ja ehkä niputa niistä yhteen, jotka sopivat sinulle:

  • Sosiaalisen median hallinta
  • Sisällön luominen
  • Sisältöstrategia
  • Hakukoneoptimointi
  • Graafinen suunnittelu
  • Digitaalisen mainonnan hallinta

Jokainen näistä palveluista helpottaa potentiaalisten asiakkaiden löytämistä asiakkaasi verkkosivulle ja lisää näin ollen tulostasi. Voit myös tarjota alennuksia nykyisille asiakkaillesi tai kampanjoita asiakkaille, jotka ostavat useamman kuin yhden tarjoamistasi palveluista.

Tarjoa asiakkaallesi ylläpitoa

Kuten talot ja rakennukset, myös verkkosivustot tarvitsevat jatkuvaa ylläpitoa. Tämä on loistava tilaisuus parantaa kuukausittaisia ​​toistuvia tulojasi. Voit rekisteröidä asiakkaitasi kuukausittaisille palvelusuunnitelmille ja saat kelpo lisätienestiä käteen joka kuukausi.

Nämä palvelut vievät aikaa kuten kaikki muutkin, joten muista hinnoitella ne vastaavasti. Haluat sen olevan sen arvoista sinulle ja asiakkaillesi.

 

Yhteenveto

Verkkosivustojen myyminen yrityksille voi olla loistava tapa ansaita tasaisia ​​tuloja. On kuitenkin tärkeää pitää mielessä, että sinun on tarjottava arvoa, jotta voit tehdä myyntiä. Muista rakentaa hyvin suunniteltuja ja käyttäjäystävällisiä verkkosivustoja ja muista mainostaa yritystäsi. Jos teet tämän, olet hyvällä tiellä ansaita rahaa myymällä verkkosivustoja.