LUOKITUS

(4/5)

Lyhyesti: Ruotsalaislähtöinen Nordax Bank tarjoaa kilpailukykyisillä koroilla varustettuja lainoja sekä pankkipalveluja asiakkailleen. Kannattaa selvittää läpäisetkö Nordaxin kriteerit lainansaajalle, sillä Nordax Bankilta voi saada pitkäaikaisen vakuudettoman lainan edulliseen hintaan.

Nordax Bank AB

Korko

7,9 – 18,9%

Lainamäärä

1000 – 60000€

Laina-aika

1 – 15 vuotta

Vahvuudet

 • Suuret lainat
 • Kilpailukykyinen korko
 • Pitkä ja joustava takaisinmaksuaika
 • Säästötili

Kriteerit

 • Hakijan oltava min. 23 vuotta
 • Säännölliset tulot (min. 16000e/vuosi)
 • Suomen kansalaisuus
I

Nordax Bank tiivistettynä

Ruotsissa vuonna 2003 perustettu Nordax on pohjoismainen pankki, joka tarjoaa asiakkailleen kulutusluottoja ja säästötilejä kilpailukykyisellä korolla varustettuna. Sillä on tälläkin hetkellä jo yli 190 000 asiakasta Ruotsin lisäksi Norjassa, Suomessa ja Saksassa.

Nordaxin läheisiin yhteistyökumppaneihin kuuluu monia luotonvälittäjiä ja rahoitusalalla toimivia tärkeitä toimijoita, näiden joukossa muun muuassa LVS Brokers, Lendo, Zmarta, Sambla, Rahalaitos, Vertaa Ensin, Advisa ja Sortter. Pankki kuuluu Ruotsin finanssivalvonnan ja valtion talletussuojan piiriin. Sillä ei ole tällä hetkellä Suomessa fyysistä toimipistettä, vaan pääkonttori sijaitsee Tukholmassa.

Ennen minkä tahansa lainan hakemista on tärkeää, että lainaa myöntävään tahoon tutustutaan paremmin. Tästä syystä olemme koonneet tähän osioon tarkemmin muutamia usein kysyttyjä kysymyksiä Nordax Bankista ja sen tarjoamista lainoista.

I

Kuka voi hakea Nordax Bankista lainaa?

Nordax Bank tarjoaa lainaa sekä arjen että juhlan pieniin ja suuriin menoihin. Monien muiden pankkien tapaan myös Nordax Bank on asettanut asiakkailleen muutamia kriteerejä, jotka hakijan on täytettävä lainaa saadakseen. Niitä ovat:

 • Hakijan on oltava yli 23 vuotta
 • Hakijalla tulee olla vakituiset vuositulot (vähintään 16 000 euroa vuodessa)
 • Hakijalla on tullut olla vakituinen osoite Suomessa vähintään kolmen vuoden ajan

Nordax Bankista voi hakea myös lainaa yhdessä toisen henkilön, esimerkiksi puolison kanssa. Tällä tapaa myönteisen luottopäätöksen mahdollisuus kasvaa ja varsinkin silloin, jos lainasumma on suuri. Jos lainaa haetaan yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, on hyvä ymmärtää, että tässä tapauksessa molemmat hakijat ovat yhteisvastuussa lainan takaisinmaksusta, eli vastaavat lainan maksamisesta yhdessä, ei vain puoliksi.

I

Nordax Bank lainat

Nordax Bank tarjoaa vakuudetonta lainaa aina 1 000 eurosta jopa 60 000 euroon saakka. Lainan kuukausierä määräytyy koron ja hakijan valitseman lainan takaisinmaksuajan mukaan, mutta takaisinmaksuajasta riippumatta lainan korko on aina välillä 7,9–18,90 %. Takaisinmaksuaikaa Nordax Bank tarjoaa alle 3 000 euron lainoille enintään 8 vuotta ja tätä suuremmille lainoille enintään 15 vuotta.

Lainan korko muodostuu monista eri seikoista. Ensinnäkin lainan korko riippuu siitä, kuinka suurta lainasummaa ollaan hakemassa. Tämän lisäksi hakijan takaisinmaksukyky on tärkeä tekijä – mitä paremman maksukyvyn hakija pystyy tuloillaan ja taloudellisella tilanteellaan esittämään, sitä paremmat lainaehdot hän saa myös lainaansa.

Lainaan liittyy myös muita kustannuksia koron lisäksi. Nordax Bankin lainoihin kuuluu 89 euron avausmaksu, jos laina on yli 4 100 euroa – tätä pienemmissä lainoissa ei ole avausmaksua. Avausmaksun lisäksi hakijalta veloitetaan kuukausittain 5 euron tilinhoitomaksu. Nämä kulut yhdessä lainan nimelliskoron kanssa muodostavat lainan todellisen vuosikoron.

Tässä esimerkki siitä, miten lainan todellinen vuosikorko muodostuu: Hakija on saanut 10 000 euron vakuudettoman lainan viiden vuoden takaisinmaksuajalla. Korkona toimii 15,90 prosentin esimerkkikorko. Yli 4 100 euron suuruista lainoista veloitetaan 89 euron avausmaksu sekä 5 euron tilinhoitomaksu, jolloin todelliseksi vuosikoroksi muodostuu yhteensä 18,74 prosenttia. Tällä tapaa maksettavaksi kuukausieräksi muodostuu 250 euroa ja viiden vuoden aikana hakijalle kertyy lainasta maksettavaa yhteensä 15 000 euroa.

Miten Nordax Bankilta haetaan lainaa?

Nordax Bankilla lainan hakeminen tapahtuu suoraan pankin omilla kotisivuilla, jotka ovat saatavilla myös suomen kielellä. Hakemukset käsitellään sähköisesti ja tiedon luottopäätöksen saa sähköpostilla ja tekstiviestillä. Lainan hakeminen on ilmaista, eikä myöntävän luottopäätöksen saaminen edellytä hakijaa ottamaan lainaa.

Tässä pääpiirtein lainan hakemisen eri vaiheet Nordax Bankilla:

1. Täytä lainahakemus Nordax Bankin omilla kotisivuilla. Hakemus on viisivaiheinen ja sisältää kysymyksiä muun muassa hakijan taloudellisesta tilanteesta, kuten kuukausituloista, aikaisemmista veloista, työnantajasta ja työsuhteesta.

2. Tarkasta hakemus ennen lähettämistä, että tiedot ovat oikein. Lähetä sitten hakemus.

3. Nordax Bank käy hakemuksen läpi mahdollisimman nopeasti tarkastamalla luottotietosi ja arvioimalla taloudellisen tilanteesi. Antamiesi tietojen perusteella Nordax Bank tekee tarjouksensa.

4. Saat tiedon luottopäätöksestä sähköpostilla ja tekstiviestillä. Sähköpostissa lähetetty viesti sisältää linkin, jota klikkaamalla voit tutustua lainatarjoukseen, lukea lainaehdot ja allekirjoittaa lainasopimuksen omilla verkkopankkitunnuksillasi. Nordax Bank voi mahdollisesti pyytää myös lisäliitteitä, jotka tulee lähettää pankille ennen kuin laina voidaan maksaa ilmoittamallesi tilille.

5. Kun olet allekirjoittanut sopimuksen ja lähettänyt pyydetyt liitteet, Nordax Bank käy vielä läpi sopimuksen ja liitteet, jonka jälkeen rahat siirretään tilillesi.

I

Onnistuuko lainojen yhdistäminen Nordax Bankilla?

Nordax Bankilta on mahdollista hakea kulutusluottojen lisäksi myös yhdistelylainaa. Yhdistelylaina voi osoittautua järkeväksi valinnaksi silloin, jos hakijalla on jo alla useampia pienempiä lainoja. Yhdistelylaina toimii käytännössä niin, että hakija ottaa uuden, kaikki aikaisemmat lainat kattavan lainan, jolla edelliset lainat maksetaan pois. Tällä tapaa, sen lisäksi, että lainan takaisinmaksu helpottuu huomattavasti, rahaa säästyy, kun korkoja ja kuluja maksetaan enää yhdestä lainasta.

Ennen yhdistelylainan hakemista on tärkeää, että edellisten lainojen kuluja ja korkoja verrataan uuden lainan kuluihin ja korkoon. Yhdistelylaina ei siis osoittaudu aina automaattisesti parhaimmaksi vaihtoehdoksi varsinkin silloin, jos hakija on saanut edellisille lainoilleen edullisemman koron.

Yhdistelylaina haetaan suoraan Nordax Bankin sivuilta. Lainahakemuksessa täytetään haluttu lainasumma ja takaisinmaksuaika (1-15 vuotta). Lainalaskurista on mahdollista nähdä, kuinka suuri kuukausierä hakijalle jää maksettavaksi esimerkkikorolla. Lainan lopullinen korko selviää Nordax Bankin tekemästä henkilökohtaisesta lainatarjouksesta. Myös yhdistelylainatarjoukset kannattaa kilpailuttaa ennen lainatarjouksen hyväksymistä. Tämä onnistuu netissä toimivien maksuttomien lainojen vertailupalveluiden kautta.

I

Nordax Bank laina kokemuksia: Plussat ja miinukset

Plussat

 • Useiden vuosien kokemuksella Nordax Bank lukeutuu luotettavien ja virallisten pohjoismaalaisten luotonmyöntäjien joukkoon. Hakija voi siis olla varma, että pankki noudattaa EU:n ja Ruotsin viranomaisten asettamia säädöksiä vakuudettomiin kulutusluottoihin liittyen.
 • Juuri vakuudettomuutensa ansiosta lainaprosessi on Nordax Bankilla helppo ja nopea (päätöksessä voi tosin mennä aikaa).
 • Lainakriteerien vuoksi Nordax Bank tarjoaa moniin kilpailijoihin verrattuna edullisempia lainoja.

Miinukset

 • Lainahakemuksen käsittelyssä voi mennä jonkin verran aikaa, sillä Nordax Bank tarkistaa hakijoiden taustat tarkkaan. Tällä tavalla pankki pystyy myös antamaan hakijan antamien tietojen perusteella parhaan mahdollisen lainatarjouksen. Hakijan onkin syytä pitää mielessä, että lainan korko määräytyy aina tämän osoittaman takaisinmaksukyvyn mukaan. Tästä syystä toiset saavat lainalleen edullisemman koron kuin toiset.
 • Pientä miinusta Nordax Bank saa siitä, että sillä ei ole toimipistettä Suomessa. Myös asiakaspalvelu sijaitsee Ruotsissa, vaikkakin asiakkaita palvellaankin suomeksi.
 • Lisäksi monet kuluttajat ovat kertoneet, että Nordax Bankin suoramarkkinointi on ollut hyvin aggressiivista. Ennen lainahakemuksen lähettämistä onkin järkevää, että hakija tutustuu Nordax Bankin sivuilla henkilötietojen käsittelyä koskevaan osioon ja tarkistaa, millä tavalla hänen tietojaan käytetään suoramarkkinointiin ja miten postituslistalta on mahdollista päästä pois.
I

Yhteystiedot

Puhelin:

030 – 603 6060

Vierailuosoite:

Gävlegatan 22113 30 Tukholma, Ruotsi

I

Yhteenveto

Nordax Bank tarjoaa asiakkailleen 7,90-18,90 prosentilla varustettuja kulutusluottoja elämän pieniin ja suuriin menoihin. Vakuudetonta lainaa voi hakea esimerkiksi kodin remonttiin, veneen tai auton ostoon tai vaikkapa lomamatkan varaamiseen. Kulutusluottojen lisäksi Nordax Bankilta voi hakea yhdistelylainaa tai säästötiliä. Myös aikaisemmin otetulle lainasummalle voi hakea korotusta Nordax Bankin kautta; tällöin kriteerinä on, että hakija on ollut pankin asiakkaana vähintään kolmen kuukauden ajan.

Koska hakijan ei tarvitse esittää vakuuksia tai takaajaa, Nordax Bankin lainaprosessi on sujuva ja helppo. Hakemus täytetään, lähetetään, käsitellään ja allekirjoitetaan sähköisesti. Hakijan luottoarviointi voi kestää jonkin aikaa, mutta hyväksytyn lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen laina maksetaan hakijan ilmoittamalle tilille vain muutaman pankkipäivän sisällä.

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä Nordax Bankin lainapalvelusta

Kuka voi hakea lainaa Nordax Bankista?

Lainaa voit hakea, jos olet yli 23 vuotias, sinulla on säännölliset tulot (yli 16 000e vuodessa), sekä olet asunut Suomessa vähintään kolmen vuoden ajan.

Millaisia lainoja Nordax Bank tarjoaa?

Nordax Bankilta on saatavilla vakuudettomia lainoja 1000 eurosta 60 000 euroon asti. Lainojen korot määräytyvät takaisinmaksuajan mukaisesti 7,90-18,90% välille. Takaisinmaksuaika lainoilla on 1-15 vuotta.

Voiko Nordax Bankilta hakea yhdistelylainaa?

Perinteisten vakuudettomien lainojen lisäksi Nordax Bank tarjoaa kuluttajille myös yhdistelylainaa. Yhdistelylainalla on mahdollista saada edullisemmat lainanhoitokustannukset useampaan erilliseen lainaan verrattuna. Toki yhdistelylainaa hakiessa täytyy aina tarkkaan laskea edellisten lainojen kulut, ja verrata niitä saatuun lainatarjoukseen. Yhdistelmälaina ei aina ole edullisempi vaihtoehto.