LUOKITUS

(4/5)

Lyhyesti: Resurs Bank on luotettava ja asiakaslähtöinen rahoitusyhtiö, joka tarjoaa luottoja sekä lainoja niin kuluttajille kuin yrityksillekin. Nopea palvelu mahdollistaa luottopäätöksen ja lainan saamisen tilille jopa samana päivänä.

Resurs bank AB

Korko

6,95 – 20%

Lainasumma

1000 – 50000€

Laina-aika

1 – 12 vuotta

Vahvuudet

 • Suuri vakuudeton luotto
 • Ilmainen ja nopea lainatarjous
 • Korko alimmillaan vain 6,95%
 • Rahat voi saada tilille jo samana päivänä

Kriteerit

 • Hakijan oltava min. 24 vuotta
 • Luottotiedot oltava kunnossa
 • Säännölliset työ- tai eläketulot
I

Mikä Resurs Bank?

Vuonna 1977 Ruotsissa perustettu ja vuodesta 2002 lähtien Suomessa operoinut Resurs Bank toimii tänä päivänä kaikissa Pohjoismaissa. Se on useiden kymmenien vuosien aikana kasvanut merkittäväksi toimijaksi sekä muissa Pohjoismaissa että kotimaan rahoitusalalla.

Resurs Bank tarjoaa asiakkailleen erilaisia kulutusluottoja ja lainoja alhaisilla koroilla ja joustavilla maksuajoilla. Pitkään markkinoilla toiminut pankki on saanut kiitosta asiakkailta erityisesti sen läpinäkyvästä toimintatavasta.

Tänään sillä on pelkästään Suomessa jo yli 100 000 yksityistä asiakasta, mikä tekee siitä yhden Suomen suurimmista vähittäiskaupan rahoittajista.

I

Kenelle Resurs Bank tarjoaa lainoja ja kulutusluottoja?

Resurs Bank tarjoaa lainaa sekä yksityis- että yritysasiakkaille. Lainaa on mahdollista hakea sekä arjen pienempiin että suurempiin menoihin, kuten auton tai veneen ostoon, kodin remontointiin tai yksinkertaisesti odottamattomien menojen kattamiseksi. Lainaprosessi on helppo ja nopea, sillä lainaa varten hakijalla ei tarvitse esittää vakuuksia tai takaajia.

Muiden rahalaitosten tavoin myös Resurs Bank on asettanut hakijoilleen muutamia kriteerejä, jotka hakijan on täytettävä ennen lainahakemuksen lähettämistä. Niitä ovat:

 • Hakija on vähintään 24 vuotta
 • Hakijalla ei ole maksuhäiriömerkintöjä
 • Hakijalla on lainahakemuksen yhteydessä säännölliset työ- tai eläketulot; alle 3 000 euron suuruissa lainoissa yli 800 euron bruttotulot/kuukausi ja yli 3 100 euron suuruissa lainoissa yli 1 300 euroa/kuukausi

Resurs Bank tekee lainapäätöksensä hakijan antamien tietojen perusteella, joten lainahakemus tulee täyttää huolellisesti. Lainan korkoihin ja ehtoihin vaikuttaa siis pitkälti se, miten hyvä takaisinmaksukyky hakijalla on. Lisäksi, koska lainanhakijalle suoritetaan luottotietojen tarkistus, lainaa voi hakea vain sellainen henkilö, jonka luottotiedot ovat puhtaat.

Lainaa on mahdollista hakea myös yhdessä toisen henkilön kanssa. Tämä parantaa mahdollisuuksia saada lainaa erityisesti silloin, jos kyseessä on suurempi lainasumma, sillä kahden henkilön yhteen laskettu takaisinmaksukyky on yleensä aina parempi kuin yhden. Tässä tapauksessa sekä päähakija että rinnakkaishakija sitoutuvat molemmat lainan ehtoihin ja ovat yhdessä vastuussa lainan maksamisesta.

I

Kuinka nopeasti lainaa voi saada?

Resurs Bank tarjoaa vakuudettomia lainoja moneen eri tarpeeseen. Vakuudettomuuden ansiosta lainan hakuprosessi on helppo ja nopea, sillä hakijan ei tarvitse esittää lainalleen erikseen vakuuksia tai takaajaa.

Lainan hakemiseen menee parhaimmillaan vain muutama minuutti. Resurs Bankin helpolla lainalaskurilla hakija voi laskea kuukausierän haluamalleen lainasummalle, jonka jälkeen hän täyttää omat tietonsa lainahakemukseen suoraan verkossa. Resurs Bank tekee hakijan antamien tietojen perusteella lainatarjouksen. Lainahakemuksen täyttäminen on Resurs Bankin kautta ilmaista, eikä lainahakemuksen lähettäminen sido mihinkään – jos Resurs Bankin antama lainatarjous ei miellytä, sitä ei tarvitse hyväksyä.

I

Näin haet lainaa ResursBankilta

1. Kuten edellä jo mainittiin, lainaprosessi alkaa lainahakemuksen täyttämisellä. Hakija täyttää lainalaskuriin haluamansa lainasumman ja takaisinmaksuajan. Sivustolta on mahdollista nähdä myös esimerkkejä todellisista vuosikoroista, vaikka tarkka korko on mahdollista selvittää vain Resurs Bankin tekemän lainatarjouksen myötä.

2. Tämän jälkeen hakija siirtyy lainahakemuksessa eteenpäin. Kun lainahakemuksessa pyydetyt tiedot on täytetty, lainahakemus lähetetään Resurs Bankille. Resurs Bank käsittelee hakemukset heti niiden saavuttua, jolloin alustava lainapäätös on mahdollista saada lähes välittömästi.

3. Tämän jälkeen hakija voi tutustua rauhassa lainatarjouksen ehtoihin ja mikäli tarjous miellyttää, lainasopimus voidaan allekirjoittaa omilla henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla. Jos Resurs Bank pyytää hakijalta liitteitä, ne tulee toimittaa ennen lainan maksua. Lainan ja liitteiden käsittelyyn kuluu Resurs Bankin mukaan noin 1 – 3 arkipäivää.

4. Jos henkilöllä ei ole omia verkkopankkitunnuksia, lainatarjouksen voi saada myös soittamalla Resurs Bankin asiakaspalveluun. Lainasopimus on mahdollista saada tällöin postissa kotiin allekirjoitettavaksi.

5. Lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen lainasumma siirretään hakijan ilmoittamalle tilille. Kun laina on siirretty tilille, hakija saa siitä ilmoituksen tekstiviestillä. Useimmissa tapauksissa laina maksetaan hakijan tilille noin 1-3 arkipäivän kuluessa sopimuksen allekirjoittamisesta.

6. Myös vanhan lainan korottaminen sekä yhdistelylainan hakeminen onnistuu Resurs Bankin kautta. Lainan korottaminen onnistuu silloin, kun edellistä lainaa on lyhennetty sopimuksen mukaisesti peräkkäin vähintään kuusi täysimääräistä lyhennystä. Sekä yhdistelylainaa että lainankorotusta voi hakea suoraan Resurs Bankin kotisivuilta.

Millaisia lainoja ResursBank tarjoaa?

Resurs Bank tarjoaa lainaa sekä yksityis- että yritysasiakkaille. Lainaa on mahdollista hakea aina tuhannesta eurosta jopa 50 000 euroon saakka, 1 – 12 vuoden maksuajalla. Korko vaihtelee lainanhakijan antamien tietojen perusteella 6,95 – 20,00 prosentissa – ja uuden väliaikaisen lakimuutoksen aikana maksimissaan 10 prosenttia 31.12.2020 asti.

Resurs Bank käsittelee kaikki lainahakemukset erikseen, joten lainan korot ja kulut määräytyvät aina sen mukaan, miten suurta lainaa haetaan, kuinka suuri takaisinmaksuaika lainalle on valittu ja millainen taloudellinen tilanne hakijalla on. Mitä paremman maksukyvyn hakija pystyy esittämään, sitä paremmat ehdot ja alhaisemman koron hän todennäköisesti myös lainaansa saa.

Tässä kuitenkin esimerkki kuukausikuluista: Resurs Bankin myöntämien lainojen kuukausikulut ovat 0,28 % allekirjoitetun lainasopimuksen mukaisen lainan määrästä, mutta kuitenkin enintään 12,50 euroa kuukaudessa. Toisin sanoen esimerkiksi 3 000 euron suuruisessa lainassa kuukausittaiset kulut ovat yhteensä 8,40 euroa kuukaudessa.

Huomio! Koska jokainen lainahakemus käsitellään erikseen, kaikki annetut esimerkit ovat vain suuntaa-antavia. On tärkeää, että tutustut tarkemmin lainatarjouksesi sisältöön ja ehtoihin ennen tarjouksen allekirjoittamista. Tarkemmat tiedot ja käyttöehdot löytyvät Resurs Bankin kotisivuilta.

I

Supreme Card Luottokortti

Supreme Card on Resurs Bankin asiakkaille suunnattu luottokortti. Luottoa voi hakea aina 3 000 euroon saakka ja korttiin on mahdollista hakea rinnakkaiskortti 9 euron kuukausihintaan. Korttiin sisältyy jopa 60 päivän koroton ja kuluton takaisinmaksuaika.

Jos kortilla on velkaa vielä korottoman ja kuluttoman ajanjakson jälkeen, velan todellinen vuosikorko riippuu siitä, kuinka paljon kortilla on velkaa. Todellinen vuosikorko voi vaihdella velan määrästä riippuen noin 5,72 – 31,31 prosentissa. Kortilta veloitetaan tällöin koron lisäksi myös 4,90 euron suuruinen kuukausimaksu. Resurs Bankin asiakkaat voivat hakea luottokorttia soittamalla asiakaspalvelun numeroon.

Luottokortin hakeminen edellyttää hakijalta seuraavien kriteerien täyttämistä:

 • Hakijalla on vakituinen työpaikka
 • Hakijalla ei ole maksuhäiriömerkintöjä
 • Hakija on hoitanut raha-asiansa moitteettomasti
 • Hakijalla on vakituinen asuinpaikka Suomessa

Resurs Bankin luottokorttiin liittyy myös monia muita etuja. Sillä voi esimerkiksi kerätä bonuspisteitä jokaisesta Supreme Cardilla maksetusta ostoksesta. Bonuspisteitä on mahdollista vaihtaa myöhemmässä vaiheessa Resurs Bankin omassa Pisteshopissa esimerkiksi erilaisiin design-tuotteisiin. Pistetilanne on mahdollista tarkistaa Resurs Bankin nettisivujen Omat sivut -kohdasta kirjautumalla sisään omilla tunnuksilla.

Bonuspisteiden lisäksi luottokorttiin sisältyy ilmainen matkavakuutus silloin, kun matkasta maksetaan vähintään puolet Supreme Cardilla. Matkavakuutus kattaa sekä kortin omistajan että tämän mukana matkustavat perheenjäsenet.

I

Resurs Bank arvostelu

Plussat

+ Nopea lainahakemus, rahat mahdollista saada tilille jopa saman päivän aikana.

+ Asiakaslähtöinen yritys, lainanhaku mahdollista myös puhelimitse, sähköpostilla ja paperisella kirjeellä – tämä palvelee hyvin etenkin vanhempaa väestöä.

+ Korkeat kriteerit mahdollistavat alhaisemmat korot asiakkaille.

 

Miinukset

Resurs Bankin asiakkaan on oltava vähintään 24 vuotta täyttänyt, mielestäni tuo ikä on liian korkea suhteutettuna heidän lainojen hinnoitteluun.

Netistä keskustelupalstoilta löytyy välttäviä kokemuksia Resurs Bankin asiakkaana olemisesta – tosin nämä kokemukset koskevat lähinnä osamaksuasiakkaita.

I

Yhteystiedot

Yrityksen tiedot: Resurs Bank AB (publ), Y-tunnus 2110471-4

Osoite: Resurs Bank AB, PL 3900, 00002 Helsinki

Pääkonttori sijaitsee Helsingborgissa Ruotsissa

Asiakaspalvelu: Puhelin: 09 622 4308 / Sähköposti: [email protected]

I

Yhteenveto

Resurs Bankilla on pitkä kokemus rahoitusalalta. Tästä syystä se kykenee tarjoamaan asiakkailleen kilpailukykyisellä korolla varustettua lainaa moneen eri tarpeeseen. Myös lainaprosessin tehokkuus ja nopeus on miellyttänyt asiakkaita.

On hyvä pitää mielessä, että lainan ehdot riippuvat pitkälti siitä, millaisia tietoja hakija antaa lainahakemuksessa itsestään. Korkoon vaikuttavat esimerkiksi hakijan säännölliset tulot, omaisuus, aikaisemmat velat sekä mikä tahansa muu seikka, joka vaikuttaa maksukykyyn.

Pohjoismaalaisena pankkina Resurs Bank tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja pieneen ja suureen rahantarpeeseen. Lisäksi Resurs Bankin oma Supreme Card -luottokortti tuo joustoa arjen ostoksiin bonusohjelmalla ja ilmaisella matkavakuutuksella varustettuna. Lainoille on tämän ohella mahdollista hakea lisämaksullista maksuvakuutusta, jolloin Resurs Bank korvaa jopa 12 kuukauden ajan lainan korko- ja kuukausilyhennyksiä työttömyyden tai sairauden varalta.

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä Rahalaitoksen palvelusta

Maksaako palvelun käyttäminen?

Lainan kilpailuttaminen rahalaitoksen kautta on täysin ilmaista. Rahalaitos kilpailuttaa yli 25 luotonantajan lainat yhdellä hakemuksella. Rahalaitos perii luotonantajalta prosentin myönnetyistä lainoista, ei lainanhakijalta.

Kuka voi hakea lainaa Rahalaitokselta?

Lainaa voi kilpailuttaa Rahalaitoksen kautta, jos olet vähintään 20-vuotias, nettotulosi ovat yli 7200 € vuodessa (600e/kk) ja eikä sinulta löydy maksuhäiriömerkintöjä.

Kuinka nopeasti lainatarjouksen voi saada?

Voit saada useita lainatarjouksia jo saman päivän aikana, kun olet lähettänyt hakemuksen.

Kannattaako lainojen kilpailuttaminen?

Lainojen kilpailuttamisen suurin etu on se, että saat yhdellä hakemuksella vertailtua useita kymmeniä eri lainanantajia. Rahalaitoksen kautta sinun on helpompi löytää edullisin laina nopeasti.