Oletko kyllästynyt siihen kun työssäsi joku hengittelee niskaasi, tarkastellen jokaista liikettäsi?

Ehkä olet kyllästynyt viikottaiseen raportointiin pomollesi. Tai sitten sinua ei vain kiinnosta työskennellä jatkuvasti pälättävien ihmisten seurassa, ja kaipaisit omaa rauhaa työssäsi.

On varmaankin selvää että sinua kinnostaa itsenäinen työ.

Ihmisiä ja persoonallisuuksia on jokaiseen lähtöön, ja onkin viisasta oppia löytämään itselleen mieluisaa työtä. Työ on kuitenkin nukkumisen jälkeen useimmille meistä suurin ajanviete elämässä.

Itsenäinen työ voi tarkoittaa yrittäjäksi tai freelanceriksi ryhtymistä ja itsensä työllistämistä melkein millä tahansa alalla, tai hakeutumista työtehtäviin, joissa työnantajasi luottaa itsenäiseen otteeseesi.

Onneksi mahdollisuuksia on meille jokaiselle. Tässä artikkelissa olemme käyneet läpi parhaita ammatteja ja työtehtäviä itsenäiselle työlle. Ja mikä parasta, useimpia alla listatuista töistä on myös mahdollista tehdä etätyönä ja freelancerina tai yrittäjänä.

Lue lisää niin voit löytää tästä artikkelista uusia ajatuksia ja siirtyä kohti itsenäistä työskentelyä urallasi.

Parhaat itsenäiset palkkatyöt

1. Verokonsultointi / tilintarkastus

Ihmiset, joihin luotat rahoillasi verojen maksamiseen, ovat samoja ihmisiä, joiden pomo uskoo heidän työskentelevän itsenäisesti. Riippumatta siitä, oletko vasta aloittamassa nuorempana kirjanpitäjänä vai talousjohtajana työskennellessäsi, tällä alalla sinuun luotetaan, eikä kukaan tule kurkkimaan olan yli työssäsi.

Yleiset tehtävänimikkeet: Verokonsultti, tilintarkastaja, kirjanpitäjä

2. Tietotekniikka ja palvelut / verkkoturvallisuus

Koko päivän tietokoneiden kanssa työskennelleet tietotekniikan asiantuntijat eivät aina saa paljon ihmisten välistä vuorovaikutusta, ja siitä nämä työntekijät pitävät eniten työssään. Useimmat IT-alan työt soveltuvat ihmisille, jotka pitävät itsenäisestä työstä.

 

Yleiset työnimikkeet: Kyberturva-analyytikko, IT-tukiasiantuntija, tietoturva-analyytikko, web-suunnittelija

3. Internet/media

Internet voi olla yksinäinen paikka – mutta se ei välttämättä ole huono asia. Vaikka saatat joutua toimittamaan työsi toimittajalle tai ohjaajalle, suurin osa työstäsi tehdään itsenäisesti, ja monet tällä alalla työskentelevät jopa freelancerina. Oletpa sitten bloggaaja, joka kirjoittaa omista kokemuksistasi, graafinen suunnittelija, joka luo mukautettuja kuvia, tai web-suunnittelija, joka koodaa työpöytäsi ääressä, nämä roolit tarjoavat sinulle vapauden tehdä työsi omalla tyylilläsi.

 

Yleiset ammattinimikkeet: Yleiset työnimikkeet: Graafinen suunnittelija, bloggaaja, web-suunnittelija, sisällöntuottaja

4. Taide/kulttuuri/viihde

Monet taiteellisesti suuntautuneet ihmiset pitävät työskentelystä omaan tahtiin. Onneksi itsenäiset työtehtävät ja freelance-mahdollisuudet ovat erittäin yleisiä tällä alalla. Voit esimerkiksi tehdä töitä yrityksessä tai myydä osaamistasi nettisivujen tai sosiaalisen median välityksellä.

 

Yleiset ammattinimikkeet: Muusikko, taiteilija, valokuvaaja, videokuvaaja, video editori, bloggaaja

5. Markkinointi

Markkinoinnin alan työtehtäviä löytyy joka lähtöön. Moni ajattelee markkinointi- tai myyntityön olevan sosiaalisten ihmisten puuhia, mutta näin ei kuitenkaan ole. Suurin osa markkinointiin liittyvästä työstä tänä päivänä on itsenäisesti suoritettavaa. Toki markkinointitoimistossa työskentely voi vaatia kommunikointia kollegojen kanssa, mutta alalta löytyy runsaasti mahdollisuuksia myös introverteille.

 

Yleiset työnimikkeet: Facebook- ja instagram mainonta, hakukonemainonta, myyntitekstien kirjoittaja, some-manageri

6. Tutkimus ja tieteenalat

Olitpa sitten töissä kentällä, laboratoriossa tai tietokoneella, tiedemiehet viettävät paljon aikaa yksin työskennellen. Toki on mahdollisuuksia työskennellä muiden tutkijoiden kanssa, mutta suurimmaksi osaksi olet ainoa, jolla on yllään laboratoriotakki.

 

Yleiset ammattinimikkeet: Fyysikko, tutkija, biologi, geologi

7. Rakennusalan työtehtävät

Rakennusalalla on lukematon määrä erilaisia tehtävänimikkeitä. Jos pidät käsillä tekemisestä ja suunnittelemisesta, erilaiset rakennusalan työtehtävät voivat sopia hyvin sinulle. Monet tällä alalla työskentelevät uppoutuvatkin omaan maailmaansa, kun puuhastelevat töidensä parissa.

 

Yleiset ammattinimikkeet: Puuseppä, Sisustusrakentaja, Kirvesmies, Rakennesuunnittelija, Arkkitehti

8. Ääni-, video- ja tekstityöt

 

Yksi parhaista tavoista tehdä itsenäistä työtä on työskennellä työssä, jossa käsitellään ääni-, video- tai tekstikommunikaatioiden kanssa. Työ voi olla esimerkiksi litterointia, eli äänileikkeiden kanssa työskentelyä, tai oikolukua erilaisten julkaisujen parissa. Nämä työt ovat luonteeltaan äärimmäisen itsenäisiä.

Yleiset ammattinimikkeet: Litteroija, oikolukija/tekstinkäsittelijä, tallentaja, kääntäjä