Perehdytäänpä seuraavaksi yhteen suosituimmista kyselytutkimusyrityksistä – Norstat paneliin. Norstat panel on suomalainen kyselytutkimuspaneeli, jonka taustajoukoissa toimii Norstat Finland. Norstat Finland toimii osana Norstat Groupia, joka tekee kyselytutkimuksia useissa Euroopan maissa.

Monet suomalaiset kuluttajat ovatkin löytäneet Norstat paneelin. Sen avulla voi ansaita lahjakorteiksi lunastettavia Norstat-kolikoita vastaamalla kyselyihin. Kyselyitä saa vaihtelevan määrän ja kyselyt lähetetään kuluttajille heidän täyttämiensä vastaajaprofiilien mukaan. Jos vastaajaprofiili soveltuu kyselyyn, lähetetään kysely suoraan käyttäjän sähköpostiosoitteeseen. Kyselyyn voi vastata joko niin kauan kuin se on avoinna tai sitten niin kauan, kunnes tarvittava määrä vastauksia on saatu kasaan. Norstat paneelin kyselyiden kanssa kannattaa toimia nopeasti, sillä paneeliin kuuluu runsaslukuinen määrä vastaajia.

Miksi Norstat maksaa sinulle kyselyjen täyttämisestä?

Moni varmaan miettii miksi ihmeessä kukaan maksaisi kyselyjen täyttämisestä? Tähän kysymykseen löytyy hyvinkin yksinkertainen vastaus: Norstat paneeli suorittaa tutkimuksia, jotka joko valtio, kunnat tai yksityiset yritykset ovat siltä ostaneet. Joskus yritys voi pohtia uusien tuotteiden tuomista markkinoille. Tällöin kyselyllä halutaan kartoittaa, onko tuotteelle kysyntää ja kannattaako sitä lähteä tuomaan markkinoille. Uusien, markkinoille mahdollisesti tulevien kyselyiden pohjalta yritykset voivat myös pohtia sitä, paljonko tuotteelle voitaisiin asettaa hintaa. Suoraan kuluttajalta saatu tieto on todella kallisarvoista tämän päivän yrityksille – ennakoiva toiminta ja riskien hallinnan osaaminen yleistyy kiihtyvällä tahdilla yritysmaailmassa.

Millaisia kyselyt sitten ovat?

 

Niin kuin muutkin kyselytutkimusyritykset, Norstat paneeli kerää tietoa markkintutkimuksia varten. Kyselyt voivat siis koskea vaihtelevasti eri aiheita, eikä mitään keskivertoaihetta ole olemassakaan. Tavallisten kyselyiden lisäksi käyttäjien on mahdollista päästä osallistumaan muihinkin tutkimuksiin. Esimerkiksi ryhmäkeskustelut ovat hyvä tapa osallistua ja vaikuttaa. Niistä saatavat palkkiot ovat myös automaattisesti suurempia. Sen lisäksi Norstat paneeli voi kutsua käyttäjiä testaamaan vaikkapa uusia elintarvikkeita tai juomia. Norstat paneelin kysymykset ovat hyvä keino päästä kertomaan mielipiteensä myös yhteiskunnallisista asioista.

 

Kenenkään yksittäisen käyttäjän mielipiteet eivät koskaan tule esiin julkisesti. Kyselyihin vastataan täysin anonyymisti. Näin oman mielipiteensä voi tuoda esille huoletta. Joskus Norstat paneeli voi kysyä, onko vastaajan tietoja sallittua luovuttaa kyselyn tilaajalle. Tällainen tilanne voi tulla vastaan silloin, kun kyselyn tilaaja haluaa lisätietoa joiltakin vastaajilta. Jos tietojen luovuttamisen sallii, yritys voi olla yhteydessä vastaajaan. Tietojen luovuttamista ei kuitenkaan ole pakko sallia.

 

Norstat paneelin kyselyiden kysymyksiin ei ole olemassa oikeita tai vääriä vastauksia. Tärkeintä kyselyn tilanneen tahon kannalta on se, että käyttäjät vastaavat rehellisesti. Myös niin sanottuihin avoimiin kysymyksiin tulee vastata kattavasti. Nämä ovat siis niitä kysymyksiä, joissa saa vastata kirjallisesti oman mielensä mukaan. Tyhjäksi jätetyt vastauslaatikot eivät auta kyselyn tilaajaa ollenkaan, sillä ne eivät tuo vastaajan mielipidettä ilmi.

NOrstat Panel

  • Osallistuminen ilmaista
  • Kyselyn kesto 5-10min
  • Palkkio maksetaan 1-7 euroa per kysely + arpajaisvoitot
  • Palkkiomalli: Pistepalkkiot, jotka voit muuttaa lahjakorteiksi liikkeisiin kuten H&M, Amazon, Ikea, Motonet, Zalando, Finnkino ja muita. Arvonnassa mm. 1500 euron arvoiset matkalahjakortit

Norstat paneelin tarjoamat palkkiot

Norstat-kolikot ja lahjakortit

Norstat paneelin kyselyihin vastaaminen palkitaan Norstat-kolikoilla. Tienattujen kolikoiden määrä suhteutetaan aina kyselyn pituuteen. Mitä pidempään kyselyyn käyttäjä vastaa, sitä enemmän pisteitä on luvassa. Pisteet voi muuttaa lahjakorteiksi. Norstat paneelin kautta on mahdollista hankkia Go Gift -lahjakortteja, jotka käyvät moniin suosittuihin liikkeisiin – H&M, Finnkino Stadium, Zalando, Tokmanni, Motonet, Ikea, McDonald’s, Iittala.

Hyväntekeväisyys

Toinen vaihtoehto on käyttää kolikot hyväntekeväisyyteen. Vuonna 2020 käyttäjän on ollut mahdollista lahjoittaa kolikoilla keräämiään summia esimerkiksi taisteluun koronavirusta vastaan. Lääkeyritykset yrittävät kehittää rokotetta, jonka kehitystyössä Norstat paneelin käyttäjät ovat voineet avustaa rahallisesti. Toinen suosittu vaihtoehto on istuttaa puu vaikkapa Afrikkaan tai Brasilian sademetsään. Yhden puun istuttaminen maksaa alle kymmenen kolikkoa, mikä on pieni summa hyvästä teosta.

Bonusohjelma

Norstat paneelin ahkerat käyttäjät palkitaan vielä erikseen. Usein kyselyihin vastaavat pääsevät paneelin kanta-asiakkaiksi. Kanta-asiakkaille on luvassa erityisiä etuja, joten vastaaminen kannattaa. Kanta-asiakkaat voivat saada esimerkiksi ilmaisia matkoja hotelliviikonloppujen muodossa. Kanta-asiakasohjelmassa on useampi taso – mitä aktiivisempi olet, sen enemmän mahdollisuuksia ansaitsemiseen saat.

Arpajaiset

Norstat paneeli järjestää myös käyttäjilleen arpajaisia. Jokaisesta kyselytutkimuksen täyttämisestä saat yhden arpalipun. Eli aktiivisella käyttäjällä on parempi mahdollisuus voittaa, sen lisäksi kanta-asiakkaaksi kuuluvat aktiiviset käyttäjät saavat useita arpalippuja jokaisesta tehdystä tutkimuksesta. Arpajaiset järjestetään neljä kertaa vuodessa ja päpalkintona on 1500 euron suurinen matkalahjakortti sekä neljä muuta palkintoa.

Esimerkki joulukuun 2020 arvonnasta:

Ensimmäinen palkinto: Matkalipun lahjakortti arvoltaan 1 500 euroa

Toinen palkinto: Matkalipun lahjakortti arvoltaan 500 euroa

Kolmas palkinto: Amazon lahjakortti arvoltaan 100 euroa

Neljäs palkinto: 500 Norstat kolikkoa

Viides palkinto: 100 Norstat kolikkoa

Paljonko tällä tienaa?

Käytännössä kuitenkaan kyse ei ole mistään korkeapalkkaisesta työstä, eikä kyselyjen täyttämisestä ole kokopäivätyöksi. Sen sijaan lisätulojen kerryttäminen ja erilaisten hankintojen rahoittaminen Norstat paneelin avulla voi olla todella fiksua, jos sinulla on hieman ylimääräistä aikaa kuukaudessa.

Useimmilla käyttäjillä kuukausittaiset palkkiot pysyvät kymmenissä euroissa, mutta aktiivinen käyttäjä voi päästä 100+ euroon kuukaudessa. Varsinkaan kun kyselyjen tekeminen ei itsessään ole kovin vaativaa työtä, voisi tätä sanoa kelpo tavaksi tienata lisätuloja!

Paras tapa ansaita rahaa kyselytutkimuksilla on liittyä useamman kyselypalvelun jäseneksi, jolloin kuukausittaiset ansiot voivat nousta useisiin satasiin per kuukausi.

Ryhmäkeskustelut ja puhelintutkimukset

Jos Norstat paneelin kautta osallistuu ryhmäkeskusteluun, maksetaan niistä huomattavasti korkeampia palkkioita. Ryhmäkeskusteluista saatavat palkkiot maksetaan suoraan lahjakortteina. Lahjakortit ovat yleensä vähintään 50 euron arvoisia yhtä keskustelua kohti. Jos keskustelu on pitkä ja erityisen merkityksellinen, voidaan siitä maksaa jopa 100 euron lahjakortti tai jopa sitä arvokkaampi lahjakortti.

Mikäli tällä haluaa oikeasti tienata, ryhmäkeskusteluihin osallistuminen on todella kannattavaa! Käyttäjänä voit halutessasi osallistua myös puhelimella tehtyihin kyselyihin, joissa palkkiot ovat myöskin tavallisia lomakkeita suurempia.

Kokemuksia Norstat Paneelin toimivuudesta

Aluksi olin hyvin skeptinen kyselytutkimusyrityksiä kohtaan, mutta päätin liittyä jäseneksi ja tehdä pienen eksperimentin. Olin tutkinut palkkiojärjestelmää ja kyselytutkimuksia jo etukäteen, ja en odottanut kyseessä olisikaan mikään rahabisnes.

Aloitin kyselytutkimusten täyttämisen keväällä, ja ehdin täyttää vain muutaman 5-minuutin kyselytutkimuksen, joita en käytännössä saanut hyödynnettyä palkkioiksi. Pari kuukautta meni kiireisenä, ja palasin toukokuussa taas projektin pariin. Täytin kyselyitä yleensä puhelimellani työmatkallani junassa istuessani parina päivänä viikossa. Sen lisäksi tein satunnaisesti kyselyjä myös vapaa-ajallani. Osallistuin lisäksi kolmen kuukauden aikana kahteen ryhmäkeskusteluun, joista jäi aika kivasti pisteitä talteen.

3 kuukauden säännöllisen sivutyön tekemisen jälkeen onnistuin saamaan lahjakortteja noin 180 euron arvosta, eli kuukausipalkaksi kertyi noin 60 euroa. Kyseessä ei ollut mikään merkittävä tulo itselleni, mutta tarkoitus olikin todistaa ja kokeilla tätä tapaa tehdä sivutyötä. Myös lahjakorttien lunastaminen toimi täysin luvatusti, ja oman kokemukseni perusteella kyseessä oli varsin toimiva kyselypalvelu.

Erilaisia kokemuksia Norstat paneelista ja vastaavista yrityksistä löytyy netistä pilvin pimein. Niin kuin tässäkään työssä, rahaa ei tule töitä tekemättä ja monet valittavat pienistä palkkioista. Toiset kehuvat helppoa tapaa tienata lisärahaa luppoajalla. Kyseessä ei siis ole pääasialliseksi rahan ansaintakeinoksi sopiva työ, mutta jos sinulla on ylimääräistä aikaa niin mielestäni se on parempi hyödyntää vaikka näitä kyselyitä täyttämällä ja ansaita siitä oikeita palkkioita, kuin olla tekemättä mitään.

Tietoa Norstat Finland Oy yrityksestä

Taustalla toimiva yritys on Norstat Finland Oy, jonka kotipaikka on Pori. Yritys on perustettu vuonna 2000, ja se on toiminut ennen paneeli.net -nimellä. Yrityksen liikevaihto oli 3,8 milj. euroa vuonna 2019.

 

Katso myös nämä paneelit, joista voi ansaita rahaa:

Usein kysyttyä

Maksetut kyselyt ja verotus - pitääkö veroja maksaa?

Maksetuilla kyselyillä tienattu tulo on veronalaista mikäli tienaat kyselyillä yli 100e vuodessa. Tulojen ilmoittaminen verottajalle on kuitenkin jokaisen henkilön omalla vastuulla.

Onko Norstat paneeli luotettava?

Norstat paneelin takana on pitkään alalla toiminut yritys, Norstat Finland Oy, joka on perustettu vuonna 2000. Omien kokemuksiemme ja monien käyttäjien mukaan Norstat paneeli maksaa palkkiot ajallaan, ja antaa käyttäjilleen selkeästi toimivan palvelun, joka pitää lupaamansa.

Pitääkö kyselyjen täyttämiseen sitoutua?

Norstat paneeli ei vaadi sinua täyttämään tai sitoutumaan palveluun millään tavalla. Voit täyttää kyselyjä silloin kun sinulla on aikaa, ja tienata ansioita sen mukaisesti.