Kuinka tienata muutama satanen? Tuohon kysymykseen moni meistä kaipaa vastauksia. Olen itsekin pohtinut tuota useassa tilanteessa elämäni varella, jossa parilla sadalla ylimääräistä käteistä olisi ollut iso merkitys.

Onneksi tähän ongelmaan on monia ratkaisuja, jotka eivät aina vaadi pikavipin ottamista tilille.

Tässä artikkelissa on useita tapoja tienata taskurahaa. Nettikyselyistä pihatöihin, jokaiselle löytyy jotakin!

 

17 Tapaa tienata taskurahaa

1.Online-kyselyt

Yksi helppo tapa ansaita lisärahaa on osallistua nettikyselyihin. Sivustot kuten NorstatPanel ja Kuluttajapaneeli tarjoavat maksullisia kyselytutkimuksia, joita voit tehdä vapaa-ajallasi.

Nielsen kuluttajapaneeli

Lataa ruokaostostesi kuitit sovelluksella, ja tienaa rahaa vastaamalla kysymyksiin. Helppo lisätyö.

Kuluttajapaneeli

Toinen suosittu suomalainen kyselypalvelu. Täytä kyselyjä vaikka bussissa istuessasi. Kuluttajapaneelista saat palkkioksi lahjakortteja.

PrizeRebel

Laajempi tarjonta kuin suomalaisilla kyselypalveluilla, mutta täytyy osata englanninkieltä. Hyvät palkinnot.

2.Tee hanttihommia lähipiirisi ihmisille

Koiran ulkoiluttamisesta, pihatyöt ja lasten vahtiminen ovat kaikki hyviä tapoja ansaita ylimääräistä rahaa. Kerro naapureillesi, että olet palkattavissa, ja katso, millaisia töitä heillä on sinulle tarjolla!

 

3.Myy tavaroitasi

Onko sinulla vanhoja vaatteita, huonekaluja tai elektroniikkaa, joita et tarvitse? Myy ne verkossa tai pihakirppiksellä ja ansaita nopeasti rahaa. Hyviä kauppapaikkoja netissä ovat mm. tori.fi, facebook marketplace, sekä facebookin erilaiset kirppisryhmät.

 

4.Osallistu fokusryhmiin

Fokusryhmät ovat loistava tapa ansaita lisärahaa. Yritykset kaipaavat aina palautetta kuluttajilta, joten voit saada palkkaa mielipiteestäsi!

 

5.Tutorointi

Jos olet hyvä jossakin tietyssä oppiaineessa, mikset tarjoaisi palvelujasi tukiopettajana? Voit ansaita rahaa auttamalla muita parantamaan arvosanojaan.

 

6.Freelance-kirjoittaminen

Jos pidät kirjotittamisesta ja kuvittelet olevasi sanaseppo, voit ansaita nopeasti rahaa esimerkiksi Upwork.com, fiverr.com sivustoilla. Kirjoitustyöstä voi tulla myös kelpo sivutyö, tai miksei kokoaikatyökin. Palkkataso on kohtuullisen hyvä mikäli hallitset copy writing taidot.

 

7.Lemmikkieläinten vahtiminen

Rakastatko eläimiä? Tarjoa palveluitasi lemmikkien hoitajana ja ansaitse rahaa samalla kun huolehdit jonkun toisen karvaisesta ystävästä! Voit luoda ilmoituksia mm. facebookissa, torissa, tai tehdä töitä vahtimispalveluja tarjoavalle firmalle.

 

8.Talonhoito

Jos olet vastuuntuntoinen ja luotettava, tarjoa palveluksiasi talonvahtina. Voit tienata rahaa, kun huolehdit jonkun kodista ja lemmikeistä.

 

9.Vuokraa asuntosi tai huoneesiairbnb:ssä

Jos sinulla on ylimääräinen huone tai asunto, miksi et vuokraisi sitä Airbnb:ssä? Voit ansaita rahaa isännöimällä vieraita kotonasi.

 

10.Korjaa puhelimien näyttöjä

Jos sinulla on kokemusta puhelimen näytön korjaamisesta, voit tarjota palveluitasi paikkakuntasi asukkaille. Tämä on loistava tapa ansaita ylimääräistä rahaa! Tee ilmoituksia paikallisiin kauppoihin ja liiketiloihin, sekä mainosta osaamistasi verkossa. Voit myös ostaa ja myydä käytettyjä puhelimia.

 

11.Osallistu tutkimuksiin

Yliopistot ja tutkimuslaitokset etsivät aina ihmisiä osallistumaan tutkimuksiin. Voit rekisteröityä osallistumaan tutkimuksiin ja ansaita rahaa ajastasi.

 

12.Opeta musiikkia tai laulamista verkossa

Jos olet soitinopettaja tai taitava laulaja, miksi et tarjoaisi palveluitasi verkko-opettajana? Voit olla yhteydessä oppilaisiin eri puolilta maailmaa ja saada palkkaa ajastasi.

 

13.Suunnittele verkkosivustoja tai logoja

Jos olet luova ja sinulla on kokemusta verkkosuunnittelusta tai graafisesta suunnittelusta, voit tarjota palvelujasi yrityksille. Monet yritykset ovat valmiita maksamaan asiantuntemuksestasi!

 

14.Myy käsintehtyjä käsitöitäsi

Jos olet käsityöläinen, voit myydä käsintehtyjäsi verkossa tai paikallisilla markkinoilla. Sivustot, kuten Etsy, tarjoavat sinulle mahdollisuuden myydä luomuksiasi.

 

15.Ryhdy mysteerikauppiaaksi

Yritykset etsivät aina ihmisiä auttamaan niitä markkinatutkimuksissa. Ilmoittaudu mysteerikauppiaaksi ja voit ansaita rahaa tekemällä kyselyjä tai käymällä kaupoissa.

 

16.Opeta kieliä verkossa

Jos olet hyvä jossakin kielessä, voit toimia kieltenopettajan verkossa. Sivustot kuten Italki ja Preply ovat suosittuja paikkoja opettaa kieliä, ja ansaita tuntipalkkaa. Tarvitset vain toimivan nettiyhteyden ja puhelimen tai läppärin.

 

17.Rupea ruokalähetiksi

Rupea ruokalähetiksi Woltille tai Foodoralle ja tienaa rahaa lämpimän ruoan kuskaamisesta ihmisille. Tästä työstä maksetaan jopa kohtuullista palkkaa.