Kiinnostaako sinua rahan ansaitseminen netissä? On monia keinoja tienata rahaa netissä, ja joukosta löytyy sekä hyviä että huonoja vaihtoehtoja.

Etsitpä sitten kokopäivätuloja tai haluat tienata lisätuloja työn ohessa, tästä artikkelista voit löytää itsellesi sopivan menetelmän tehdä rahaa netissä.

 

12 Tapaa tienata rahaa verkossa

1.Skannaa ruokaostoksesi Nielsen-sovelluksella

Helppo tapa ansaita lisää rahaa puhelimellasi, on skannata ostoskuitti ruokakaupassa asioidessasi Nielsenin sovelluksella. Nielsen lähetttää sinulle kyselyjä liittyen tuotteisiin, joita olet ostanut. Sovellus on ladattavissa kun rekisteröidyt paneelin jäseneksi. Raha maksetaan erilaisina lahjakortteina.

Jäseneksi voit liittyä Nielsenin sivuilta.

2.Freelancerina toimiminen

Freelancerina toimiminen on yksi yleisimmistä tavoista tehdä rahaa verkossa. Voit työskennellä freelancerina monilla eri aloilla, kuten kirjoittamisen, graafisen suunnittelun ja web-kehityksen parissa. Freelancerina työskentelyssä on hienoa se, että voit usein määrätä omat työaikasi ja työskennellä kotoa käsin.

 

3.Verkkokyselyt

Toinen suosittu vaihtoehto tienata rahaa verkossa on verkkokyselyiden tekeminen. Yritykset maksavat sinulle siitä, että vastaat niiden tuotteita tai palveluja koskeviin kysymyksiin. Tämä voi olla hyvä tapa ansaita hieman ylimääräistä rahaa vaikkapa koulussa tai bussimatkalla töihin.

Muista että maksetuista kyselyistä saatavat summat eivät ole päätähuimaavia, mutta muutaman kympin tai satasen lisäansiot kuussa ovat kuitenkin kelpo palkka pienestä vaivasta.

Norstat Paneeli

Luotettava ja suosittu suomalainen kyselypalvelu, josta voit tienata vastaamalla erilaisiin markkinakyselyihin.

Kuluttajapaneeli

Toinen suosittu suomalainen kyselypalvelu. Kokeile tätä, mikäli Norstatista ei löydy itsellesi mielenkiintoisia aiheita.

PrizeRebel

Laajempi tarjonta kuin suomalaisilla kyselypalveluilla, mutta täytyy osata englanninkieltä. Hyvät palkinnot.

4.Myy tuotteita tai palveluja verkossa

Jos sinulla on tuote tai palvelu, jota haluat myydä, voit tehdä perustaa verkkokaupan. Sinun on luotava verkkosivusto ja edistettävä tuotteitasi tai palveluitasi markkinoinnin ja mainonnan avulla. Tämä voi olla loistava tapa ansaita kokopäivätuloja, mutta on tärkeää muistaa, että menestyvän verkkoliiketoiminnan rakentaminen vie aikaa ja vaivaa.

 

5.Kumppanuusmarkkinointi

Kumppanuusmarkkinointi on markkinointitapa, jossa mainostat muiden ihmisten tuotteita tai palveluita ja ansaitset provision, kun joku ostaa linkkisi kautta. Tämä voi olla hyvä tapa ansaita rahaa verkossa, mutta on tärkeää muistaa, että affiliate-markkinoinnilla ei tienaa heti ensimmäisenä päivänä, ellei sinulla ole paljon seuraajia jollakin somealustalla.

 

6.Myy valokuvia verkossa

Jos olet valokuvaaja,voit myydä valokuviasi verkossa. Monet verkkosivustot mahdollistavat tämän, ja voit usein asettaa omat hintasi. Mikäli pidät kuvaamisesta, ja sinulla on mahdollisesti jo kertynyt paljon kuvia vuosien varrelta, kannattaa laittaa valokuvat myyntiin!

 

7.Bloggaaminen

Blogin perustaminen on toinen suosittu tapa tehdä rahaa verkossa. Voit perustaa blogin ja kirjoittaa aiheista, joista olet innostunut. Kun olet kerännyt seuraajia, voit alkaa ansaita rahaa blogillasi mainonnan ja affiliate-markkinoinnin avulla. Tämä voi olla loistava tapa ansaita kokopäivätuloja, mutta on tärkeää muistaa, että menestyksekkään blogin rakentaminen vaatii omistautumista työlleen.

 

8.Tee YouTube-videoita

YouTube on suosittu videoiden jakamissivusto, jonne voit ladata omia videoitasi. Voit sitten ansaita rahaa videoillasi esimerkiksi mainonnan ja affiliate-markkinoinnin avulla. Vaikka YouTube onkin jo pitkään pystyssä ollut sivusto, se on yhä todella suosittu, ja näkyvyyttä saa mielenkiintoisilla, luovilla, ja hauskoilla videoilla.

 

9.Virtuaalinen avustaja

Virtuaaliassistentti on henkilö, joka tarjoaa asiakkaille hallinnollista, sihteeripalvelua tai muuta tukea etänä. Tämä voi olla loistava tapa ansaita rahaa verkossa, ja tähän työhön et tarvitse koulutusta.

 

10.Vaikuttajamarkkinointi

Vaikuttajamarkkinointi eli influencer-markkinointi on markkinointitapa, jossa tuotteita tai palveluita mainostetaan sosiaalisen median kautta. Tämä voi olla loistava tapa ansaita rahaa verkossa, etenkin jos pidät somettamisesta, ja tykkäät jakaa ajatuksiasi maailmalle.

 

11.Dropshipping

Dropshipping on tapa myydä tuotteita verkossa ilman, että sinun tarvitsee pitää varastoa. Tämä voi olla loistava tapa ansaita rahaa verkossa, mutta on tärkeää muistaa, että dropshipping-liiketoiminnan onnistuminen vaatii aikaa ja vaivaa.

 

12.Aloita striimaaminen

Streaming on loistava vaihtoehto etenkin videopeleistä kiinnostuneille henkilöille. Voit striimata suosittujen videopelien pelimateriaalia, viihdyttää ihmisiä tai antaa kommentteja ja vinkkejä katsojille. Voit myös rekisteröityä Twitch-kumppaniksi, jolloin saat lisäominaisuuksia ja voit ansaita tuloja striimeistäsi.

 

Yhteenveto

Nämä ovat vain joitakin yleisimpiä tapoja tehdä rahaa verkossa. On monia muitakin tapoja ansaita rahaa verkossa. Rahan tienaaminen netissä ei ole välttämättä aina kovin helppoa, mutta mahdollisuuksia löytyy lähes rajattomasti, mikäli sinulta löytyy tarpeeksi innostusta ja sinnikyyttä.