Kuluttajapaneelissa käyttäjät voivat täyttää kyselyjä ja ansaita erilaisten kyselyjen täyttämisestä erilaisia palkkioita, kuten rahaa ja lahjakortteja. Miksi kukaan haluaisi maksaa kyselyvastauksista? Maksaako yritys oikeasti palkkiot, vai onko kyseessä huijaus?

Kyllä luvatut palkkiot maksetaan, mutta kannattaa tutustua tähän artikkeliin hieman ennenkuin liityt mukaan.

Kuluttajapaneelin taustalla on Tamperelainen digimediayritys Liidimedia Oy, joka tekee yhteistyötä suurten, kansainvälisten markkinatutkimusyritysten kanssa. Yrityksellä on täysin virheetön taloushistoria Suomessa, ja käyttäjien palautekin on pääasiassa ollut positiivista.

Miksi Kuluttajapaneeli maksaa kyselyistä?

Useimmat miettivät heti ensimmäiseksi miksi joku haluaisi maksaa yksinkertaisten kyselyjen täyttämisestä?

Kyselyjen avulla kerätään laaja-alaista tietoa kuluttajakäyttäytymisestä. Kuluttajakäyttäytymiseen liittyvä data on äärimmäisen arvokasta tämän päivän suuryrityksille, jotka kilpailevat toistensa kanssa tulevaisuuden strategioista. Suuryritykset ostavat siis tätä kuluttajilta saatua tietoa kyselyjä tehtailevilta markkinatutkimusyrityksiltä pönkittääkseensä omaa etuasemaansa markkinoilla.

Monesti uusien palvelujen ja tuotteiden tuominen markkinoille on fiksua vasta kun yritykset tietävät etukäteen onko tuotteelle mahdollisesti kysyntää. Tämä on yksi tapa, jolla yritykset hyödyntävät kuluttajilta saatua kyselydataa.

Millaisia kyselyjä Kuluttajapaneelissa voi täyttää palkkioita vastaan?

Koska kyseessä on hyvinkin erilaisten markkinoiden tutkiminen, kyselyjen aiheet voivat vaihdella videopeleistä ja elokuvista aina politiikkaan, harrastuksiin, autoiluun tai vaikkapa musiikin kuunteluun. Käytännössä kyselyitä löytyy todella laajoilta aihealueilta.

Omaa profiilia muokkaamalla, ja täyttämällä henkilökohtaisia tietoja voi vaikuttaa siihen, mistä aiheista tulet kyselyitä saamaan. Tämä on fiksua, sillä kyselyjen täyttäminen on paljon tehokkaampaa kun täytät kyselyitä itseäsi kiinnostavista aiheista.

Kyselyihin vastataan erilaisilla vaihtoehdoilla a,b, tai c jne… Kysymykset ovat luonteeltaan helppoja, eikä vääriä vastauksia ole olemassa. Alla yksi esimerkkikysymys Kuluttajapaneelin kyselystä:

Kuluttajapaneeli

  • Käyttäjäksi voi liittyä heti
  • Kyselyn kesto 5-30min
  • Palkkio maksetaan 0,3-4 euroa per kysely + arpajaisvoitot
  • Palkkiomalli: Käteinen raha Paypal-tilille, lahjakortit, lehtitilaukset tai WWF-lahjoitukset

Kuluttajapaneelin palkkiot

Jokaisesta kyselyistä maksetaan euromäärinen korvaus, esim 1,5 euroa jne… Tehtyjen kyselyjen palkkiosumma kerääntyy tilisi saldoksi, joka on nähtävissä ”palkkiot” -osiossa.

Saldosi puitteissa sinulla on mahdollista nostaa palkkiot suoraan rahana Paypal-tilille, GoGift-lahjakortteina, lehtikorttina (aikakausilehtitilaukset), tai WWF-lahjoituksena.

Palkkioiden lunastamiseksi sinulla tulee olla vähintään 5 euroa saldoa tililläsi. Paypal-nostot ja lahjakortit voi nostaa 10 euron summissa; 10, 20, 30 jne…

Kyselyistä saatavat palkkiot näkee etukäteen kyselyä valitessa. Yleisesti ottaen kyselyille annetut esimerkkiajat ovat hitaita, ja nopea täyttäjä tekee kyselyn helposti puolessa ajassa ilmoitetusta.

Voiko tätä tehdä työkseen?

Kyselytutkimukset ovat helppoluontoista tuloa, eikä niiden täyttäminen vaadi hirveästi ajatuskapasiteettia. Kuitenkaan kyselyjen täyttämisestä ei voi rikastua, eikä niistä ole perhettä elättämään.

Sen sijaan kyselyjen täyttäminen voi tuoda kelpo lisätuloa kuukaudessa, jos haluat esimerkiksi työsi ohella, tai tylsillä oppitunneilla tienata hieman lisärahaa.

Keskimäärin käyttäjät tienaavat kymmeniä euroja kuukaudessa. Jos kyselyistä haluaa tienata satoja euroja kuussa, niin täytyy liittyä useampaan maksettuun kyselypalveluun käyttäjäksi, ja valikoida itselleen sopivat aiheet jokaisesta palvelusta.

Kokemuksia palvelusta

Testasin kuluttajapaneelia kuukauden ajan, jolloin onnistuin tienaamaan 25 euroa saldoa.

Osan rahasta nostin Paypal-rahana, ja maksu saapui tililleni 3 päivän kuluessa, eli kohtuullisen nopeasti. Osan otin testatakseni GoGift-lahjakorttina, joka toimiteettiin viikon sisällä postiini.

Aluksi kyselyjen täyttäminen tuntui hieman tylsältä, mutta heti kun älysin muokata profiiliani, alkoi kuluttajapaneeli tarjota minulle enemmän mielenkiinnonkohteitani koskevia kyselyjä. Kyselyjä kannattaa täyttää nopeasti, eikä jäädä jahkailemaan kysymysten kohdalle niin yleensä kyselyt saa tehtyä huomattavasti nopeammassa ajassa, kuin mitä palvelu ilmoittaa.

Katso myös nämä paneelit, joista voi ansaita rahaa:

Usein kysyttyä

Pitääkö kyselyjen täyttämisestä maksaa veroja?

Kyselylpalveluista saatu tulo on veronalaista mikäli tienaat kyselyillä yli 100e vuodessa. Tulot täytyy itse ilmoittaa verottajalle vero.fi -palvelussa.

Onko Kuluttajapaneeli luotettava?

Kuluttajapaneelin takana on vuodesta 2016 toiminut Tamperelainen yritys, Liidimedia Oy, jolla on virheetön taloushistoria Suomessa.

Kuluttajapaneeli maksaa monista muista kyselypalveluista eroten palkkiot aina ajallaan, ja yleisesti suomalaisten kokemus tästä yrityksestä on ollut positiivinen.