Mielipidemaailma on kuluttajapaneeli, joka toimii tällä hetkellä yli 30 maassa. Kuluttajapaneelin taustalla toimii Dynata, joka tunnettiin aikaisemmin nimellä Survey Sampling Internation LLC. Kyseinen yritys on perustettu jo vuonna 1999 ja se pitää toimipaikkaansa Yhdysvalloissa. Mielipidemaailma on yrityksen Suomessa toimiva yhtiö, johon monet suomalaiset kuluttajat ovat jo rekisteröityneet. Kuluttajapaneelin avulla voi ansaita rahaa vastaamalla erilaisiin kyselyihin. Kyselyt lähetetään käyttäjille profiilien mukaan. Jokainen käyttäjä saa siis varmasti kyselyitä aiheista, jotka häntä kiinnostavat.

 

Mielipidemaailma tutkii kuluttajien kulutustottumuksia ja kerää tietoa yrityksiä varten. Myös monet julkiset organisaatiot ovat ryhtyneet tilaamaan kyselytutkimuksia Mielipidemaailmalta. Jos markkinoille ollaan lanseeraamassa uutta tuotetta, Mielipidemaailma selvittää kuluttajien avulla, onko kyseiselle tuotteelle kysyntää.

 

Kuinka paneeliin liitytään?

Mielipidemaailman panelistiksi liitytään täyttämällä rekisteröitymislomake netissä. Kyselyihin vastaamista varten tarvitaan ainoastaan nettiyhteys ja sähköpostiosoite. Rekisteröityminen ei luonnollisestikaan maksa käyttäjälle mitään. Kun perustiedot on syötetty, tulee tili aktivoida vielä oman sähköpostin kautta. Mielipidemaailma lähettää sähköpostiin linkin, jonka kautta aktivoiminen tapahtuu.

 

Mielipidemaailma ei koskaan luovuta vastaajien tietoja kolmansille osapuolille. Kyselyihin vastataan siis täysin anonyymisti. Kysymyksiin ei ole olemassa oikeita tai vääriä vastauksia. Sen sijaan Mielipidemaailma arvostaa rehellisiä vastauksia, sillä niiden avulla kyselyn tilannut taho saa eniten irti kyselystä.

Mielipidemaailma

  • Osallistuminen ilmaista
  • Kyselyn kesto 5-30min
  • Palkkio maksetaan 1-5 euroa per kysely
  • Palkkiot: rahana ja lahjakortteina

Mielipidemaailman tarjoamat palkkiot

Mielipidemaailman kyselyihin vastaaminen palkitaan pisteillä. Pisteitä saa sitä enemmän mitä pidempiä kyselyt ovat. Pisteet voi muuttaa joko lahjakortiksi tai käteiseksi rahaksi. Mielipidemaailman kuluttajapaneelin kautta on mahdollista valita esimerkiksi Go Gift -lahjakortteja, jotka ovat suosittuja kuluttajien keskuudessa. Ne käyvät moniin eri liikkeisiin niin verkkokaupan kuin kivijalkamyymälän puolella. Sen lisäksi lahjakortteja voi hankkia niin Apple Storeen kuin iTunesiin.  Jos palkkiot haluaa lunastaa käteisenä, se tapahtuu PayPalin kautta. Käyttäjällä on siis oltava PayPal-tili, ennen kuin palkkiot voidaan maksaa.

 

Mielipidemaailman kyselyissä 100 pistettä vastaa yhtä euroa. Kyselyistä saatavat pisteet ilmoitetaan kyselyn yhteydessä. Lyhyimmät maksetut kyselyt ovat korvaukseltaan noin yhden euron luokkaa. Kaikkein pisimmistä kyselyistä voidaan maksaa jopa kymmeniä euroja. Kyselyn alussa voi nähdä myös arvioidun ajan, kuinka kauan kyselyyn vastaaminen kestää. Lyhimmillään kyselyt voivat olla vain parin minuutin pituisia. Pisimmillään aikaa saattaa mennä jopa puolisen tuntia.

 

Koska Mielipidemaailman taustalla toimiva yritys on suuri kansainvälinen toimija, ovat käyttäjät olleet tyytyväisiä palkkioiden maksuun. Lahjakortit ja käteismaksu siirtyvät maksuun todella nopeasti käyttäjän lähettämän maksupyynnön jälkeen. Näin käyttäjän ei siis tarvitse odotella palkkiotaan kovinkaan pitkään. Nykyisin lahjakortit voi vastaanottaa myös sähköpostitse, jolloin ne ovat käyttäjän hallussa parhaimmillaan jo samana päivänä, kun niitä on kysytty.

 

Kuinka usein käyttäjä pääsee vastaamaan kyselyihin?

Mielipidemaailmalla on runsaasti asiakkaita, joten kyselyitä tehdään säännöllisesti. Näin käyttäjät pääsevät vastaamaan kysymyksiin kohtalaisen usein. Kannattaa kuitenkin huomioida, että oma profiili tulee täyttää ja kysymyksiin tulee vastata mahdollisimman kattavasti. Näin Mielipidemaailma voi valita käyttäjälle juuri ne kyselyt, jotka soveltuvat hänelle. Mielipidemaailman asiakkaat rajaavat kyselyt tavallisesti tietylle kohderyhmälle sopiviksi. Näin käyttäjät eivät siis pääse vastaamaan kaikkiin kyselyihin. Jotkut käyttäjät ovatkin olleet pahoillaan siitä, että kaikkiin kyselyihin ei pääse vastaamaan.

 

Mielipidemaailmalta saa kutsun vastaamaan kyselyyn yleensä noin kerran kuussa. Joskus profiili voi olla sopiva useampaan kyselyyn, jolloin kuukaudessa kyselyitä voi kertyä muutamiakin. Jotta kyselyitä voisi saada mahdollisimman usein, kannattaa omaa profiilia päivittää säännöllisesti. Tällöin kyselyiden saamisen mahdollisuus on suurempi. Vaikkapa lapsen syntyminen perheeseen on tieto, joka kannattaa päivittää profiiliin. Lapsiperheiden kulutustottumuksista halutaan tietää, joten lapsiperheille suunnattuja kyselyitä on odotettavissa kohtalaisen usein.