Vertaile suosituimmat heti tilille pikalainat

Tarvitsetko lainaa heti käyttöösi? Vertaile pikalainat, ja löydä itsellesi paras ja edullisin laina, jonka voit saada tilillesi jo saman päivän aikana!

Vertaa

Tuhannet suomalaiset kohtaavat elämänsä aikana tilanteita, jolloin rahantarve voi yllättää. Laina voi olla tarpeen sekä suurempia hankintoja, kuten autoa tai kesämökkiä varten, mutta yhtä usein – ja ellei jopa useammin – lainan tarve voi yllättää myös pienempien kulujen kattamiseksi.

Valitettavan usein pienenkin lainan tarve on odottamaton ja äkillinen. Lainaa voidaan tarvita pikaisesti esimerkiksi karhukirjeen maksamiseksi mahdollisimman äkkiä, ettei lasku lähde ulosottoon. Pienempää lainaa voidaan tarvita vaikkapa tärkeiden lääkkeiden ostoon, rikkoutuneen puhelimeen korjaamiseen tai uuden autonrenkaan ostoon puhjenneen tilalle.

Ongelmana on kuitenkin usein se, että lainan hakeminen voi ottaa aikaa. Pankkien rajalliset aukioloajat ja paperisota voivat viivästyttää lainan hakemista, ja lainarahat ilmestyvät tilille vasta useiden päivien kuluttua, jolloin on tietysti jo liian myöhäistä.

Äkilliseen ja yllättävään lainantarpeeseen on onneksi olemassa vastaus. Voit nimittäin hakea pikalainaa kätevästi omalle tilille suoraan verkossa ilman vakuuksia, jolloin säästyt turhalta paperisodalta ja odottelulta.

Kuinka pikalainat toimivat

Pikalainat toimivat nimensä mukaisesti niin, että niitä on helppoa ja nopeaa hakea suoraan verkossa. Pikalainat ovat vakuudettomia lainoja, joiden saamiseksi sinun ei tarvitse esittää erillisiä vakuuksia tai takaajaa. Lainahakemuksen täyttäminen onnistuu sekin vain muutamassa minuutissa.

Pikalainaa on mahdollista hakea moneen eri tarpeeseen. Olipa kyseessä sitten myöhästyneen laskun maksaminen tai vaikkapa tarpeellisen kodinkoneen korjaaminen, sinun ei tarvitse erikseen selvittää luotonmyöntäjälle, mihin tarkoitukseen aiot pikalainaa käyttää. Näin ollen esimerkiksi silloin, jos huomaat, että et tarvitsekaan saamaasi lainaa kokonaan, voit käyttää sen johonkin muuhun tai säästää sen vastaavasti tulevaa lainan takaisinmaksua varten.

Miksi pikavipeissä lainapäätös syntyy minuuteissa?

Suurin osa pikavippejä myöntävien rahoituslaitosten prosesseista on jo pitkälti automatisoituja. Tämän ansiosta perille saapuvat lainahakemukset voidaan käsitellä välittömästi, jolloin voit saada lainatarjouksen jo muutaman minuutin sisällä lainahakemuksen lähettämisestä.

Koska kyseessä on pikalaina, myös lainaamisen riski on rahoituslaitokselle pienempi. Tämän vuoksi rahoituslaitokset eivät edellytä sinulta pitkiä lainaneuvotteluita tai monimutkaista paperisotaa, ja voit monissa tapauksissa saada pienen lainan jopa täysin ilman liitteitä. Tällöin sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin lähettää lainahakemus ja hyväksyä lainatarjous, jolloin laina voidaan maksaa pankkitilillesi jopa parissa minuutissa.

Kuka voi hakea pikalainaa?

Jokainen luotonmyöntäjä määrittelee omille lainapalveluilleen omat ehtonsa. Yleisesti ottaen pikalainaa on kuitenkin huomattavasti helpompi saada kuin mitä tahansa muuta lainaa, sillä pikalainojen summat liikkuvat yleensä muutamissa sadoissa eurossa.

On tärkeää, että tutustut lainaehtoihin aina huolellisesti ennen lainan hakemista. Jos et täytä lainaehtoja, on hyvin todennäköistä, että lainahakemuksesi hylätään automaattisesti. Yleisesti ottaen voit hakea pikalainaa silloin, jos olet Suomessa pysyvästi oleskeleva täysi-ikäinen henkilö.

On lisäksi erittäin tärkeää, että sinulla on puhtaat luottotiedot, sillä luotonmyöntäjät tekevät jokaiselle hakijalle automaattisesti luottotarkastuksen. Näin ollen, jos luottotiedoissasi on merkintöjä, on varsin todennäköistä, että lainahakemus saapuu bumerangina takaisin.

Puhtaat luottotiedot ovat hyvin tärkeä kriteeri, joka kaikkien hakijoiden tulee täyttää lähes poikkeuksetta. Puhtailla luottotiedoilla osoitat luotonmyöntäjälle, että olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti. Tämä puolestaan laskee lainaamisen riskiä myös luotonmyöntäjän kannalta, jolloin se voi tarjota sinulle paremmilla ehdoilla ja edullisemmalla korolla varustettua pikalainaa.

Koska pikavippiä haetaan kokonaan verkossa, sinulla tulee olla myös omat verkkopankkitunnukset, joilla sähköinen lainasopimus allekirjoitetaan. Joissakin tapauksissa lainaa on mahdollista hakea myös puhelimella, jolloin sinulla tulee luonnollisesti olla kotimainen liittymä, jolla voit soittaa ja lähettää tekstiviestejä.

Pikavippi vs. kulutusluotto

Pikavipin ja kulutusluoton merkittävimpänä erona voidaan itse asiassa pitää lainasummaa. Siinä missä pikavippi on yleensä muutaman satasen tai maksimissaan 1 000–2 000 euron arvoinen pikalaina, kulutusluottoa voidaan myöntää tätä suurempana summana, usein jopa kymmeniin tuhansiin euroihin saakka. Lainasummasta riippuen myös näiden luottojen laina-aika vaihtelee, sillä pienemmissä pikavipeissä laina-aika on yleensä hyvin lyhyt, noin 7–30 päivää, kun taas suuremmissa kulutusluotoissa puhutaan jo useammista vuosista.

Se, millaista lainaa juuri sinun kannattaa hakea, riippuu aina siitä, kuinka suuri tai pieni oma lainan tarpeesi on. Jos tarvitset muutaman satasen vaikkapa rikkoutuneen puhelimen korjaamiseksi, ei silloin tuhansien eurojen arvoinen kulutusluotto ole taloudellisti järkevä.

Päinvastoin taas silloin, kun lainan tarpeesi on suuri ja tiedät, että et tätä myötä pysty myöskään maksamaan lainaa niin nopeasti pois, kannattaa kulutusluoton tarvetta pohtia tarkemmin, sillä pikavipin korkokulut voivat nousta todella suuriksi, jos lainasumma ja laina-aika ovat pitkiä.

Edullinen pikalaina – Onko se mahdollista?

On sanomattakin selvää, että paras laina on tietysti aina sellainen laina, joka tulee sinulle kaikkein edullisimmaksi. Sekä pikavippien että kulutusluottojen koroissa ja kuluissa voi esiintyä suuriakin eroja, joten on tärkeää, että vertailet eri lainapalveluita aina kattavasti keskenään.

Vaikka pikavipin maine kalliina lainana onkin tietyllä tapaa ymmärrettävä, myös pikavippien ehdot ovat parantuneet ja korkokulut alentuneet viime vuosien aikana huimasti. Syynä tähän ovat sekä lakimuutokset että alalla kasvanut kilpailu, jonka vuoksi useammat pikavippiyhtiöt pyrkivät houkuttelemaan asiakkaita entistä paremmilla tarjouksilla. Voit esimerkiksi löytää uutena asiakkaana pikavipin jopa täysin ilman korkoa ja kuluja, jos maksat lainan kokonaisuudessaan takaisin eräpäivään mennessä.

Lainapäätöksen tekemisessä kannattaa aina käyttää omaa järkeä. On tärkeää, että mietit tarkkaan, kuinka paljon tarvitset lainaa ja millaiseen tarkoitukseen. Lisäksi on syytä pohtia, tarvitsetko lainaa kertaluottona vai haluatko mieluummin avata erillisen luottotilin, josta voit sitten siirtää rahaa omalle tilillesi tarpeen mukaan.

Pikavipin korkokulut voivat nousta yllättävän suuriksi, jos laina-aika venyy. Tästä syystä pikavippien takaisinmaksuaika on yleensä vain muutama viikko. Jos harkitset pikavipin hakemista, muista siis aina vertailla lainatarjouksia huolellisesti keskenään ja pyri järjestämään raha-asiasi niin, että pystyt maksamaan pikavipin takaisin korkoineen ja kuluineen mahdollisimman nopeasti.

Usein kysyttyjä pikalainoista

Mikä on paras paikka hankkia pikalaina heti tilille?

Pikalainat kannattaa aina vertailla ja helpoiten se onnistuu katsomalla parhaat lainapalvelut meidän vertailusta.

 

Kuka voi saada pikalainan?

Pikalainan myöntämiseen vaikuttaa muun muassa ikä, vuositulot, mahdolliset maksuhäiriöt ja vakituinen osoite Suomessa. Vakuudettoman pikalainan saa kuitenkin yleisesti ottaen aika helposti.

Kannattaako lainojen kilpailuttaminen?

Kyllä kannattaa. Voit valita meidän lainavertailuista yhden tai useamman lainasivuston, jonka kautta voit helposti kilpailuttaa parhaimillaan kymmeniä lainafirmoja.

Mitä lainoja voin yhdistää?

Yhdistelylainalla voit yhdistää mitä tahansa lainoja. Voit yhdistää edelliset lainasi hakemalla yhtä suurempaa lainaa, jolla voit maksaa kaikki edelliset lainasi pois. Käytännössä lainat voivat koskea esimerkiksi autolainaa, luottokorttivelkaa, pikavippiä, remonttilainaa, tai kulutusluottoa.