LUOKITUS

(4/5)

Lyhyesti: Komplett Bank tarjoaa suuria vakuudettomia lainoja kilpailukykyisillä koroilla, ja on erinomainen valinta mikäli täytät heidän kriteerinsä lainansaajalle.

Komplett Bank tiedot

Korko

4,9 – 19%

Lainamäärä

1000 – 50000€

Laina-aika

1 – 240kk

Vahvuudet

 • Suuret vakuudettomat luotot
 • Selkeä ja nopea lainanhakuprosessi
 • Kilpailukykyiset korot
 • Joustava takaisinmaksuaika
 • Vuosimaksuton luottokortti

Kriteerit

 • Hakijan oltava min. 23 vuotta
 • Luottotiedot oltava kunnossa
 • Säännölliset tulot
 • Suomen kansalaisuus
I

Mikä Komplett Bank?

Viime vuosina Suomessa asemaansa vahvistanut Komplett Bank eli Komplett Bank ASA on vuonna 2014 perustettu norjalainen pankki, joka tarjoaa verkossa pohjoismaalaisille asiakkailleen luottokorttien ja säästötilien lisäksi erilaisia lainapalveluita.

Kilpailukykyiset, alimmillaan vain 4,9% suuruinen korot, sekä jopa 50000 euron suuruiset joustoluotot houkuttelevat suomalaisia lainanhakijoita. Komplett Bank tarjoaa lisäksi vuosikorotonta luottokorttia mukavilla eduilla. Yllämainitut vahvuudet nostavat Komplett Bankin lainavertailussa kohtuullisen korkealle.

Suomen lainamarkkinoille Komplett Bank saapui helmikuussa 2017, kun se lanseerasi ensimmäistä kertaa verkkosivustonsa komplettbank.fi:n. Vuotta myöhemmin pankki laajensi toimintaansa myös Ruotsiin. Vuoden 2019 alussa Suomeen ja Ruotsiin saapui myös Komplett Bankin vuosimaksuton Mastercard-luottokortti. Komplett Bank toimii tänä päivänä Norjan lisäksi myös Ruotsissa ja Suomessa.

I

Kuka voi hakea lainaa Komplett Bankista?

Komplett Bankin nopea lainaprosessi lupailee lainan siirtämistä tilille nopeimmillaan jopa saman päivän aikana. Tämä johtuu siitä, että lainaa haetaan suoraan netissä ja lainasopimus kirjoitetaan kätevästi omilla verkkopankkitunnuksilla.

Tässä on lyhyt lista niistä kriteereistä, jotka kaikkien lainanhakijoiden on täytettävä ennen kuin hakevat lainaa Komplett Bankista:

 • Hakija on vähintään 23 vuotta
 • Hakijan pääasiallinen asuinpaikka on ollut Suomessa viimeisen 36 kuukauden ajan
 • Hakijalla on säännölliset tulot
 • Hakijalla ei ole maksuhäiriömerkintöjä

Näin haet lainaa Komplett Bankista

Komplett Bank tarjoaa vakuudetonta lainaa tuhannesta eurosta jopa 50 000 euroon saakka. Alustava lainapäätös on mahdollista saada heti lainahakemuksen lähettämisen jälkeen, sillä hakemuksia käsitellään samaan tahtiin, kun niitä Komplett Bankille saapuu.

Tässä vielä vaihe vaiheelta Komplett Bankin lainaprosessi:

 

1. Täytä lainahakemus Komplett Bankin etusivuilla. Valitse lainalaskurilla haluamasi lainasumma ja klikkaa sitten Hae nyt -kohdasta, joka vie sinut itse lainahakemukseen. Täytä lainahakemukseen omat henkilötietosi, kuten nimi, osoite, siviilisääty, taloudessa asuvien lasten määrä, sähköposti ja puhelinnumero. Hakemus pyytää lisäksi tiedot kuukausituloista (brutto ja netto) palkkana sekä pääomana.

2. Tarkista hakemukseen täytetyt tiedot huolellisesti ja lähetä hakemus eteenpäin. Koska hakemus käsitellään kokonaan verkossa, sinun ei tarvitse varata erikseen aikaa lainaneuvotteluun. Hakemus on mahdollista täyttää verkossa milloin vain.

3. Saat Komplett Bankilta alustavan lainatarjouksen lähes välittömästi sähköpostiisi. Tarjouksen mukana pankki pyytää sinulta todennäköisesti muita tarpeellisia dokumentteja, kuten palkkakuitit, veropäätöksen tai muita tärkeitä asiakirjoja, joista tulotasosi ja taloudellinen tilanteesi selviää. Nämä asiakirjat on mahdollista toimittaa Komplett Bankille heidän kotisivujensa kautta tai vastaavasti sähköpostilla.

4. Kun lähettämäsi asiakirjat on tarkastettu, Komplett Bank tekee lopullisen lainapäätöksen. Lainan myöntämisestä ilmoitetaan sinulle sähköpostilla. Lainapäätöksestä voit tarkastaa myös sinulle tarjotun korkoprosentin.

5. Tutustu lainapäätökseen ja lainan ehtoihin. Jos haluat hyväksyä lainatarjouksen, voit allekirjoittaa sopimuksen suoraan verkossa pankkitunnuksillasi. Lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen lainarahat siirretään ilmoittamallesi tilille parhaimmillaan jo saman päivän aikana.

I

Komplett Bank lainat

Kaikki Komplett Bankin lainaprosentit sijoittuvat välille 4,9 % – 19,9 %. Mielessä kannattaa kuitenkin pitää, että väliaikainen korkokatto rajaa uusien lainojen nimelliskoron maksimissaan 10 prosenttiin tämän vuoden loppuun asti (31.12.2020). Komplett Bankin myöntämään korkoprosenttiin vaikuttaa tietysti hakijan osoittama takaisinmaksukyky, eli mitä paremman maksukyvyn tämä pystyy osoittamaan, sitä parempaa korkoa todennäköisesti lainalle myös saadaan.

 

Tällä hetkellä Komplett Bankista on mahdollista hakea ainakin seuraavia lainoja: joustoluottoa, kulutusluottoa ja yhdistelylainaa. Kulutusluottoa on mahdollista hakea esimerkiksi autolainan, venelainan tai remonttilainan muodossa.

 

Varsinkin Komplett Bankin joustoluotolla on mielenkiintoinen konsepti, sillä lainahakemuksessa hakija ei hae lainalleen tiettyä takaisinmaksuaikaa, vaan lainaa lyhennetään siihen tahtiin, kun sitä itse haluaa. Kuukaudessa ei siis tarvitse lyhentää lainaa ollenkaan, kriteerinä on se, että lainasta maksetaan kuukausittain vähintään sen korot ja kulut pois.

 

Lainaa on mahdollista hakea Komplett Bankin sivuilta mihin vuorokauden aikaan tahansa, kellonajasta tai päivästä riippumatta. Samalla on kuitenkin hyvä muistaa, että vaikka lainaa on mahdollista hakea vuorokauden ympäri, sitä voidaan maksaa Suomen lakien mukaan vain aikavälillä 07-23. Tämä tarkoittaa siis sitä, että mikäli olet hakenut lainaa tämän aikavälin ulkopuolella, laina maksetaan sinulle vasta seuraavana aamuna kello 7 jälkeen.

 

Lainaprosessin nopeus selittyy sillä, että lainan myöntämiseen ei tarvita vakuuksia eikä takaajia. Tämä nopeuttaa lainan käsittelyprosessia huomattavasti, sillä lainan saamiseksi hakijan ei tarvitse esittää pankille vakuuksia omaisuuden muodossa saatikka pyytämään läheistä lainalle takaajaksi.

 

I

Komplett Bank luottokortti

Kuten aikaisemmin jo mainittiin, Komplett Bank tarjoaa asiakkailleen myös omaa vuosimaksutonta Mastercard-luottokorttia. Korttiin sisältyy jopa 50 päivän korottoman maksuajan lisäksi vapaavalintainen PIN-tunnusluku sekä maksuttomat käteisnostot ja tilinsiirrot. Luottoa Komplett Bank voi myöntää kortille aina 10 000 euroon saakka hakijan tulotasosta riippuen.

Jos luottokorttilasku päätetään maksaa osissa, siihen lisätään myös korkoa. Komplett Bankin sivuilla jaettu esimerkkitapaus menee näin: jos luottoa on kertynyt 1000 euron edestä ja se päätetään maksaa pois 12:ssa osassa, maksettavaa kertyy tällöin 1108 euroa, eli luottokortin nimelliskorko olisi tällöin 19,94 % ja todellinen vuosikorko 21,87 %.

Korkoa ei kerry toki lainkaan silloin, jos luottokortilta käytetty luotto maksetaan eräpäivään mennessä kokonaan pois. Vuosimaksuton ja kulutus luottokortti voikin osoittautua tässä tapauksessa täysin ilmaiseksi luottokortiksi, jonka ansiosta hyödynnät korottoman ja kuluttoman maksuajan lisäksi kortin muista eduista, jotka esitellään alla tarkemmin.

Isompien ostosten kohdalla kortille on lisäksi mahdollista hakea erillistä kertamaksua vastaan enintään 9 kuukautta korotonta maksulykkäystä. Korttiin kuuluu myös bonusohjelma, jonka avulla keräät pisteitä (2 % verkossa tehdyistä yli 5 euron ostoksista ja 1 % muista yli 5 euron ostoksista) jokaisesta Komplett Bankin luottokortilla maksamastasi ostoksesta.

Edellä mainittujen etujen lisäksi Komplett Bankin Mastercard-kortti on varustettu usealla eri vakuutuksella. Komplett Bankin luottokortilla verkossa ostaminen on turvallista, sillä luottokortin mukana tulevaan vakuutuspakettiin kuuluvat ostoturvakuutus ja henkilöllisyysvarkausvakuutus. Lisäksi luottokortti sisältää matka- ja peruutusvakuutuksen silloin, kun matka on maksettu Komplett Bankin luottokortilla.

Näiden vakuutusten ohella korttiin on mahdollista liittää myös maksuturvavakuutus. Maksullisen maksuturvavakuutuksen ansiosta voit varmistaa luoton kuukausierien maksun myös silloin, jos tulot yllättäen tippuvat esimerkiksi työttömyyden tai vakavan sairastumisen takia. Maksuturvavakuutusta on mahdollista hakea suoraan luottokorttihakemuksen yhteydessä.

Näin haet Komplett Bankin luottokorttia

Komplett Bankin Mastercard-luottokorttia haetaan suoraan pankin omilta verkkosivuilta. Myös luottokorttisopimuksen allekirjoittaminen tapahtuu kätevästi verkon kautta omilla verkkopankkitunnuksilla, jolloin sinun ei tarvitse poistua kotoa ollenkaan. Luottokorttihakemuksen voi täyttää Komplett Bankin kotisivuilla mihin vuorokauden aikaan tahansa ja hakemus käsitellään mahdollisimman pian.

Vaatimukset Komplett Bankin luottokortin hakemiseksi ovat seuraavat:

 • Hakija on vähintään 23 vuotta
 • Hakijalla ei ole maksuhäiriömerkintöjä

Jos saat hakemuksestasi hyväksytyn päätöksen, luottokorttisopimus lähetetään sinulle allekirjoitettavaksesi sähköpostilla. Sopimuksen allekirjoitus tehdään verkkopankkitunnusten avulla, mutta mikäli sinulla ei ole omia verkkopankkitunnuksia, sopimus on mahdollista lähettää sinulle myös postitse kotiin. Tämä kuitenkin pitkittää käsittelyaikoja.

Kun luottokorttisopimus on allekirjoitettu, Komplett Bank lähettää kortin postissa 3–4 arkipäivän sisällä. Luottokortti on kotiosoitteeseen saapuessaan heti käyttövalmis, sillä kortin PIN-koodi valitaan heti luottokorttisopimuksen allekirjoituksen yhteydessä.

I

Komplett Bank kokemuksia: palvelun plussat ja miinukset

Plussat

 • Selkeä lainaprosessi: lainahakemus on helppo täyttää muutamassa minuutissa ja alustavan luottopäätöksen saa lähes välittömästi lainahakemuksen lähettämisen yhteydessä.
 • Kilpailukykyiset korot: edullisimmillaan Komplett Bankista on mahdollista saada lainaa jopa 4,99 % korolla, mikä on vakuudettomissa lainoissa hyvin edullinen korko.
 • Joustavassa lainan takaisinmaksussa hakija voi itse päättää, kuinka paljon lyhentää lainaa kuukaudessa. Tämä puolestaan sopii hyvin monien vaihtelevaan elämäntilanteeseen, jossa lainaa voidaan lyhentää parempina kuukausina enemmän ja huonompina kuukausina vähemmän.
 • Vuosimaksuton luottokortti, johon sisältyy jopa 50 korottoman ja kuluttoman maksuajan lisäksi bonusohjelma ja vakuutuspaketti.
 • Korttisopimus allekirjoitetaan kätevästi verkossa, ja se saapuu postissa kotiin jopa 3-4 arkipäivän sisällä.

 

Miinukset

 • Komplett Bankin joustoluoton joustavuudella on myös omat huonot puolensa: ensinnäkin lainan kokonaiskustannuksia ei ole mahdollista selvittää ennen kuin tarkka takaisinmaksuaika on tiedossa. Tämän lisäksi liian pienten kuukausierien maksaminen voi johtaa siihen, että lainan korko- ja kulukustannukset nousevat, mutta itse laina ei lyhene. Tässä kohtaa kuluttajan kannattaakin olla tarkkana.
 • Osa asiakkaista on netissä moittinut viestittelyn hitautta lainaa hakiessa, itse lainaprosessi on monilla hakijoilla hidastunut juuri tämän seikan takia.
 • Osa kuluttajista on kertonut olleensa tyytymättömiä Komplett Bankin tekemään lainatarjoukseen. Toisaalta on kuitenkin hyvä pitää mielessä, että korkotaso tietysti riippuu täysin siitä, millaisen takaisinmaksukyvyn hakija pystyy pankille esittämään.
I

Yhteystiedot

Asiakaspalvelu
Puhelin: 09 42452288 (Avoinna arkisin 9:00 – 16:00)
Sähköposti: [email protected]

Osoite
Komplett Bank ASA
PL 7640
00002 Helsinki

I

Yhteenveto

Norjalainen Komplett Bank tarjoaa joustavalla maksusuunnitelmalla varustettua luottoa arjen pieniin ja suuriin menoihin. Helppokäyttöisten verkkosivujen kautta asiakkaat voivat hakea joustoluoton lisäksi myös vakuudetonta kulutusluottoa esimerkiksi remonttiin, auton ostoon tai vaikkapa yllättävien menojen kattamiseksi. Korkoa lainalle on mahdollista saada väliltä 4,9 % – 19,9 % ilman vakuuksia tai takaajia. Joustoluoton itse valittava takaisinmaksuaika tuo suurta joustavuutta lainan lyhennyksiin, mutta samalla kuluttajien kannattaa olla tarkkana, ettei samainen joustavuus nosta lainakuluja kattoon.

Lainaprosessi kestää Komplett Bankin mukaan parhaimmillaan vain vuorokauden, joten lainarahat on mahdollista saada omalle tilille jopa samana päivänä. Komplett Bankin kautta yhdistät myös helposti aikaisemmat pienlainasi yhdeksi suuremmaksi lainaksi, jolloin maksat korkoa ja kuluja vain yhdestä lainasta. Yhdistelylainat – kuten mikä tahansa muukin laina – kannattaa kuitenkin ennen lainasopimuksen hyväksymistä kilpailuttaa.

Komplett Bankin ehdottomaksi valttikortiksi nousee vuosimaksuton Mastercard-luottokortti, joka tarjoaa kulutonta ja korotonta maksuaikaa jopa 50 päivän ajan. Korttiin sisältyy myös osto-, henkilöllisyysvarkaus-, matka- sekä peruutusvakuutus. Luottokorttia on mahdollista hakea suoraan pankin kotisivuilta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä Komplett Bankista

Millaisia ovat Komplett Bankin lainojen korot?

Korkoa Komplett Bankin lainoilla on 4,9-19%. Saamasi lainatarjouksen korko riippuu taloudestasi, lainan summasta ja laina ajan pituudesta. Todellisen koron näet vasta lainatarjouksesta, kun olet ensin täyttänyt lainahakemuksen.

Kuinka paljon lainaa voin hakea?

Komplett Bank myöntää lainoja aina 1000 eurosta 50 000 euroon asti. Komplett Bank tarjoaa joustoluottoa, kulutusluottoa, sekä yhdistelylainaa.

Kuka voi hakea lainaa Komplett Bankista?

Lainaa voit hakea Komplett Bankista, jos olet vähintään 23-vuoden ikäinen, sinulta löytyy puhtaat luottotiedot ja säännölliset tulot, sekä olet Suomen kansalainen.

Kuinka pian voin saada lainaa?

Voit saada lainatarjouksen nopeimmillaan jo saman päivän aikana lainahakemuksen täytettyäsi, sekä nostaa rahat tilillesi heti kun olet hyväksynyt saamasi lainatarjouksen.